Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri

Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri

Avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri

Avortul spontan este o trauma pentru o femeie care isi doreste un copil. Iata o serie de intrebari si raspunsuri care sunt de mare interes pentru femeile care trec prin durerea unui avort spontam.

Iata de ce este foarte important suportul emotional care te ajuta sa fii puternica si sa o iei de la capat. Succes!

- despre avortul spontan, ce facem dupa: intrebari si raspunsuri, veti citi
Tocmai am suferit un avort spontan
Importanta suportului emotional
Grupuri de suport pentru pierderea unei sarcini
Dupa avort vin si ... iata ca sunt vesti bune :)
Sarcina nu trebuie amanata din cauza unui avort anterior
Pregatirea pentru o noua sarcina
Despre pierderea sarcinii merita citit si:
Cand sarcina se lasa asteptata: sfaturi si trucuri
Planificarea unui copil
Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR la calitatea de mamica 

Tocmai am suferit un avort spontan

Iata ce spune o femeie pe forumul Desprecopii:

Acum o saptamana am suferit un avort spontan, in timp ce eram chiar la servici...nu mai povestesc despre medicul de la Policlinica cu plata care m-a chiuretat, sau despre durerea pe care am simtit-o atunci.

Am plans 3 zile intr-una...mi s-a spus, de catre medicul de familie ca s-ar fi intamplat din cauza unei raceli foarte puternice pe care am avut-o acum 1 luna...nu stiu, bebe avea 6 saptamani, atat de tare ne doream un al doilea copil...medicul spune ca mai bine ca a fost asa, la cate antibiotice am luat...o fi, nu stiu!!!

Cum ar trebui sa ma simt eu acum? Eu ma simt ca o criminala, ar fi trebuit sa simt ca sunt gravida, sa evit antibioticele, sa fiu mai atenta...Cat timp vor dura scurgerile astea maronii? Am vazut pe forum ca dupa 3 luni am putea incerca din nou sa facem un bebe. Este asa? Pentru ca nu mi s-a intamplat niciodata sa fac vreun avort, nici nu stiu ce ar trebui sa simt fizic si psihic? De exemplu, mie inca mi-e greu sa stau in picioare mai mult de o jumatate de ora, mai am oarece dureri in abdomen, mai am scurgeri...este normal? Pot sa car greutati? Cum ar fi sacosele de la piata? Pot face gimnastica? Pot sa sper ca data viitoare cand vom incerca, vom reusi sa facem un fratior pentru fata mea??? Multumesc mult pentru rabdare si pentru umarul pe care stiu ca mi-l veti oferi, pe care sa pot plange in voie... 

Importanta suportului emotional

In primul rand ai nevoie de suport emotional si unde poti gasi asta decat pe un forum specializat? Acolo unde poti fi anonima si totusi inconjurata de intelegere si suport.

Pe forumul Desprecopii poti gasi un grup de fete care au trecut prin asa ceva... Indiferent de varsta sarcinii, durerea e la fel de mare...

Grupuri de suport pentru pierderea unei sarcini

Durerea unei pierderi de sarcina (82)
Durerea unei pierderi de sarcina (80)
Durerea unei pierderi de sarcina (79)
Durerea unei pierderi de sarcina (78)
Durerea unei pierderi de sarcina (77)
Durerea unei pierderi de sarcina (76)
Durerea unei pierderi de sarcina (75)
Durerea unei pierderi de sarcina (74)
Durerea unei pierderi de sarcina (73)
Durerea unei pierderi de sarcina (72)
Spulberarea viselor sau avortul spontan 

Experiente neplacute am trait cu toatele si este perfect normal sa fii suparata si amarita si dezamagita si furioasa si toate la un loc...

Nu te invinovati ca n-ai simtit ca esti gravida (sper ca am inteles bine), ca nu ai de ce, cu atit mai putin sa spui despre tine ca esti o criminala [pup]. Un avort spontan la virsta asta a sarcinii, este posibil sa nu fi fost de la medicamente, ci mai degraba sa nu se fi prins bine sau sa nu fi fost viabil. Iar doctorul, indiferent cit de crud suna, e posibil sa aiba dreptate spunind ca poate afost mai bine asa... O sarcina "tratata" cu antibiotice la inceputul ei risca sa nu fie tocmai ok...
Nu am inteles exact in cite saptamani erai cind s-a produs avortul, banuiesc ca in jur de 10-11, dar cred ca poti incerca si mai devreme de 3 luni, daca totul merge bine. Si cind spun "totul merge bine" ma refer la faptul ca primul ciclu ar trebui sa apara la 3-4 sapatamani si sa fii refacuta din punct de vedere fizic.

Daca timp de 6 saptamani nu ai ciclu, nu ein regula si trebuie sa mergi la medic, sa vada ce se intimpla.

Efortul e bine sa-l eviti o perioada, chiar si simplul stat in picioare, ca sa nu mai vorbim de caratul sacoselor... Gimnastica inca nu... Asteapta primul ciclu ca sa-ti reiei activitatile fizice la nivel normal.
Despre scurgerile maronii, nu stiu ce sa zic... Eu am si acum, dar sarcina mea avea 17 saptamani si am trecut prin ceva mai mult decit chiuretaj. In mod normal, mai mult de 10 zile nu au cum sa tina. E posibil ca dupa 14 zile sa singerezi din nou, chiar daca pina atunci s-a oprit. Hormonii o iau razna... Dar asta depinde si de varsta sarcinii, pe care repet, nu o stiu...

E bine ca peste inca o sapatmina, deci 14-15 zile de la eveniment sa faci un test de sarcina... De data asta trebuie sa iasa negativ...
Asta e o metoda de a verifica faptul ca nu au ramas resturi de placenta care sa continue sa produca HCG...
Durerile in abdomen, atita timp cat nu sint puternice, sint oarecum in regula. In mod normal, ar trebui sa inceteze in curind.
Ce as putea sa-ti mai spun... Sa ai incredere in viitor si o sa reusesti sa faci si fratiorul pentru fetita ta. Stiu ca acum doare, dar o sa fie bine... daca vrei, te asteptam pe forum. autor: Ale

Dupa avort ... iata ca sunt vesti bune :)

Asadar dupa avort ... care sunt sansele sa ramai iar insarcinata?

Medicii sunt de parere ca femeile care au conceput copii in urmatoarele sase luni dupa un avort spontan au avut cele mai mari sanse de a avea sarcini normale. Femeile care au suferit un avort spontan nu trebuie neaparat sa astepte prea mult inainte de a incerca sa ramana din nou insarcinate.

Chiuretajul dupa avort de citit eventual si: Chiuretajul dupa avort

Sanse mari ca urmatoarea sarcina sa fie normala

Un studiu efectuat la Universitatea din Aberdeen, Marea Britanie, la care au participat 30 de mii de femei  - a descoperit ca daca se produce conceptia in urmatoarele sase luni, sunt sanse foarte mari ca sarcina sa fie normala, iar bebelusul sanatos. Descoperirile, publicate in British Medical Journal, contrazic recomandarile internationale conform carora femeile ar trebui sa astepte cel putin sase luni inainte de a concepe din nou. 

Medicii spun ca studiul reprezinta o asigurare pentru femeile care doresc sa aiba un copil si un argument pe care il pot folosi medicii pentru a-si sfatui pacientele.

Cercetatorii au examinat datele inregistrate intre intre 2000 si 2014  despre femeile care avusesera un avort spontan la prima sarcina inainte de a ramane din insarcinate.

Conform statisticilor, femeile care au conceput in primele sase luni de dupa avortul spontan au avut sanse mai mici de a avea alt avort spontan, sarcina oprita din evolutie sau sarcina ectopica. 

Sarcina nu trebuie amanata din cauza unui avort anterior

Specialistii au tras deci concluzia ca nu exista motive fiziologice pentru amanarea sarcinii.

De asemenea, printre cele care au nascut, faptul ca au conceput in urmatoarele sase luni de la avortul spontan a fost asociat cu un risc redus de nastere prin cezariana, nastere prematura sau de greutate redusa la nasterea bebelusului fata de cele care au conceput la sase luni-un an dupa avortul spontan.

Circa una din cinci sarcini se termina cu un avort spontan inainte de 24 de saptamani, iar acest risc creste cu varsta mamei. 

Recomandarile actuale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS)  sunt ca femeile sa amane conceptia cu cel putin 6 luni dupa un avort spontan. Medicii de la Desprecopii.com recomanda o perioada de trei luni inainte de a concepe din nou pentru a avea timpul de a va reveni psihic si pentru restabilizarea ciclului menstrual.

Insa, este foarte clar, de asemeni ca pentru femeile cu varste mai inaintate, care au un risc mai mare de avort spontan, amanarea le poate reduce sansele unei sarcini de succes. 

Pregatirea pentru o noua sarcina

Merita sa discutati cu medicul despre ce anume trebuie sa faceti pentru a va pregati de o noua sarcina.
Avorturile spontane sunt evenimente foarte traumatizante pentru viitoarele mame, iar acest nou studiu va ajuta medicii si le va permite sa le dea vesti bune si sperante pacientelor lor in momente in care anxietatea lor este ridicata si sunt foarte stresate.
Va fi foarte incurajator pentru multe femei care planifica sarcina intre 30 si 40 de ani sa stie ca daca pierd sarcina nu trebuie sa astepte prea mult inainte de a incerca din nou.

Avortul spontan: cum se poate preveni de citit: Pierderea sarcinii: cum se poate preveni

Suportul Comunitatii Desprecopii

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand un ingeras in viata noastra ! 

Despre pierderea sarcinii merita citit si:

Durerea pierderii unei sarcini

Durerea pierderii unei sarcini

Pierderea unei sarcini este un eveniment incredibil de trist din viata unei femei. Este o durere imensa. Din nefericire, societatea nu recunoaste pierderea sarcinii ca fiind moartea unui copil, si…

Două liniuțe blestemate... ca apoi să încerc DIN NOU să fiu mamă?

Două liniuțe blestemate... ca apoi să încerc DIN NOU să fiu mamă?

De mică, ți se spune că menirea unei femei este să fie mamă. De când ești de-o șchioapă, începi să te joci de-a „mama și…

Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor crește noi amintiri 💜

Cum am trecut peste pierderea unei sarcini sau despre golul peste care vor crește noi amintiri 💜

Am pierdut sarcina. Nicio altă propoziție din lume nu este mai tăioasă decât asta. Niciuna nu doare mai tare. Și despre niciuna nu ți-ai dori mai mult să fie…

 

 Cand sarcina se lasa asteptata: sfaturi si trucuri

Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil
Fertilizarea in vitro, intre posibilitate si moralitate
Pot ramane insarcinata daca& ?
Ovulatia si calculul ovulatiei
Trei secrete ca sa ramaneti insarcinata 

Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR  

Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!

Autor: Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate 2018

Referinte: Britisn Medical Journal.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII