Bebelusul la 1 luna: Activitati de joaca

Bebelusul la 1 luna: Activitati de joaca

Bebelusul la 1 luna: Activitati de joaca

  • Bebelusul de 1 luna este fascinat de culori si imagini. Desi activitatea lui preferata este papatul lapticului ...incepe incetul cu incetul sa fie tentat de primele activitati distractive.

    Iata ce activitati de joaca puteti face cu bebelusul e 1 luna.

in articolul Activitati de joaca pentru beblus in prima luna de viata, veti citi:

Conversati printr-un tub
Marionete pentru degete
Primele conversatii intime cu bebelusul
Somnul bebelusului
Curba de invatare a bebelusului
8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului
15 activitati pentru bebelusi, de la 0 la 3 luni

Avem un personaj nou in casa

Prima luna din viata bebelusului dar si din experienta ta de mamica, este cea in care sarbatoriti noul personaj in casa :) si totodata il puteti privi fata in fata.

Citeste aici despre dezvoltarea bebelusului la 1 luna.

Nu e nici o indoiala ca esti obosita, inca in dureri, tensiune si emotii, dar odata cu inceperea alaptatului, si cu schimbatul scutecelor (pe banda) - vei incepe sa descoperi in el lucruri minunate.

Nimic nu se compara cu puternicul sentiment de dragoste si atasamentul parintesc pe care le incerca mama si tata cand isi vede copilul pentru prima data.

Activitati pentru bebelusul de 1 luna

La aceasta varsta ... copilul tau se simte destul de confortabil cu imprejurimile. Acesta este un moment ideal pentru a imbunatati comunicarea cu copilul in timp ce isi dezvolta o inclinatie pentru ascultarea cuvintelor. El va dezvolta, de asemenea, un acut simt al mirosului la aceasta varsta.

Iata cateva activitati interesante:

Conversati printr-un tub

Este foarte simplu si dragut.

 Ia un tub de carton, de la un prosop de hartie pentru bucatarie.
 Pune un capat al tubului la urechea copilului si incearca sa vorbesti in soapta.
 Foloseste expresii ca "Buna ziua dovlecel!" si apoi fraze mai lungi.
 Incearca sa vorbesti pe diferite tonalitati dar incetisor.

Marionete pentru degete

Vei avea nevoie de marionete haioase pentru degete, fie facute la domiciliu fie cumparate.

 Foloseste-le pe rand, apoi adauga-le treptat pe toate.
 Asteapta pana cand bebelusul se concentreaza pe fetele marionetelor.
 Fiecare marioneta va avea un nume si va vorbi, de exemplu: "Buna, eu sunt Tom Motanul", etc.
 Asigura-te ca papusile vorbesc si una cu cealalta intr-un mod amuzant, astfel incat copilul sa se bucure de conversatie.

Primele conversatii intime cu bebelusul

Conteaza foarte mult cand parintii fac diferite gesturi faciale, cand vorbesc incet si dragastos cu noii nascuti pentru ca aceasta este de fapt comunicarea intre parinti si copil. Copilul nu se va uita in ochii dumneavoastra in primele saptamani dupa nastere, dar el va raspunde ghemuindu-se in bratele dumneavoastra.

Studiile arata ca nou-nascutii care au auzit vocea mamei in timpul sarcinii, cand ei inca erau in uter, se intorc spre mama cand o aud vorbind. Ei reactioneaza la voci calde, mai subtiri si chiar la ritmuri linistite. Muzica usoara de la radio, CD sau cel mai bine muzica cantata de mama sau de tata e foarte bine venita pentru noul nascut si-l ajuta sa se obisnuiasca cu mediul inconjurator. Continuati sa-i vorbiti si sa-i cantati, copilul absoarbe orice sunet pe care-l produceti.

Somnul bebelusului

Punand copilulu pe spate sa doarma, reduceti foarte mult riscul ca acesta sa se sufoce. Lucrul asta poate ca este diferit de ceea ce parintii dumneavoastra v-au spus :) ... noi v-am asezat pe o parte cand erati mici .

Curba de invatare a bebelusului

In aceasta luna veti deveni experta in ingrijirea copilului. Va dezvoltati strategii pentru a ajutati copilul cat mai mult, satisfacandu-i nevoile cat mai bine. Parintii ne-au impartasit tehnici care ajuta copilul cand e suparat. Dintre acestea enumeram urmatoarele: ifasarea copilului intr-o paturica moale, tinerea copilului in pozitie vertical si sprijinint pe pieptul/umarul parintelui, alaptarea, leganatul copilului si altele.

Toti parintii se simt frustrati uneori - viata in preajma unui nou nascut e din punct de vedere emotional cu multe urcusuri si coborasuri. Sunteti foarte fericita sa puteti vedea copilul, sa va refaceti dupa nastere, dar deasupra acestora veti avea parte de mult mai putin somn decat inainte.


8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierul bebelusului

8 activitati care stimuleaza dezvoltarea creierului bebelusului - activitati importante pe care le pot face parintii pentru a stimula dezvoltarea intelectuala a copilasului lor. Creierul bebelusilor se dezvolta sub impulsul a mai multi factori, insa un rol determinant il are comunicarea cu adultii si modul in care acestia raspund nevoilor lor.

Creierul bebelusului afla ce inseamna foamea, singuratatea, oboseala, disconfortul etc. Dezvoltarea ulterioara a creierului sub impactul acestor impulsuri depinde de modul in care adultul ingrijeste copilul, de promptitudinea cu care raspunde acestor nevoi. Plansul este modul prin care ei comunica in primele luni de viata. Si totusi, oricat de prompt ar raspunde parintii nevoilor lor, fiecare bebelus are ... citeste mai departe


Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.

Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

 autor: redactor Milena Sadova, redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2016

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII