12 activitati care iti pot stimula copilul in aceasta vara

12 activitati care iti pot stimula copilul in aceasta vara

12 activitati care iti pot stimula copilul in aceasta vara

  • Vara nu ar trebui sa transforme copiii in zombi care intra in moarte cerebrala de dormit mult, leneveala, sau mai rau, jucand jocuri pe tableta de dimineata pana seara. Copilul tau ar trebui sa gaseasca placere nu numai in a merge la plaja sau in alte activitati distractive de vara, dar ci si in procesul de a invata lucruri noi. El ar trebui, de asemenea, sa se straduiasca sa retina ceea ce a invatat in scoala. In conformitate cu departamentul de educatie al SUA - elevii pierd in timpul verii cca 25% din tot ce au invatat in anul scolar...

    Iata 12 activitati care iti pot stimula copilul in aceasta vara.

     

-despre cursurile pentru copii organizate la Grand Summer School: pentru copii creativi si inteligenti, veti citi:
Desi e vara, creierul nu trebuie sa hiberneze
Oferind copilului experiente de calitate - cresti copilului stimularea intelectuala
12 activitati care iti pot stimula copilul in aceasta vara
Cursurile pentru copii organizate la Grand Summer School: pentru copii creativi si inteligenti
 

Desi e vara, creierul nu trebuie sa hiberneze

Copiii iubesc vara, deoarece aceasta inseamna o pauza de la scoala. Dar, aceasta pauza nu inseamna neaparat ca studiul lor ar trebui sa se opreasca.

Vara nu ar trebui sa transforme copiii in zombi care intra in moarte cerebrala de dormit mult, leneveala, sau mai rau, jucand jocuri pe tableta de dimineata pana seara. Copilul tau ar trebui sa gaseasca placere nu numai in a merge la plaja sau in alte activitati distractive de vara, dar ci si in procesul de a invata lucruri noi. El ar trebui, de asemenea, sa se straduiasca sa retina ceea ce a invatat in scoala. In conformitate cu departamentul de educatie al SUA - elevii pierd in timpul verii cca 25% din tot ce au invatat in anul scolar...

Oferind copilului experiente de calitate - cresti copilului stimularea intelectuala

Un studiu facut de psihologii de la Universitatea Duke, din SUA, indica faptul ca, desi unii elevii au progrese similare pe parcursul anului scolar, cei ai caror parinti le ofera actitivitati speciale de stimulare pe parcurul verii = continua progresul intelectual si au in final performante scolare mai bune., Activitatile de stimulare pe parcusul verii sunt extrem de importante pentru a le mentine mintea traza si nu a 'hiberna" in timpul verii.

12 activitati care iti pot stimula copilul in aceasta vara

Copilul poate combina invatatul cu distractie si in aceasta vara,  Iata 12 activitatilcare iti pot stimula copilul in aceasta vara:


În perioada 18 iulie – 19 august, Grand Cinema & More și Grand Combo în colaborare cu Cool School desfășoară a doua editie a școlii de vară Grand Summer School. Aici, copiii cu vârste între 8 și 14 ani vor beneficia de cele mai bune instrumente educationale: traineri specializati și o programă de activităti, dinamică și modernă.- mai multe detalii aici


 1. Incurajeaza cititul

Lectura are beneficii incontestabile pentru creier pe termen scurt dar si pe termen lung. Un copil cititor isi exercita creierul, isi foloseste imaginatia si asimileaza cunostinte importante cu privire la modul in care functioneaza lumea. Lectura este, de asemenea, o activitate care devine placuta atunci cand se practica in mod regulat.

In timpul scolii, profesorii dau elevilor teme de lectura. In timpul verii in schimb, copiii au tendinta de a uita sa citeasca si sa piarda acest obicei in detrimentul altor activitati de vara, cum ar fi prea multa joaca, prea mult TV si prea mult timp petrecut doar intre prieteni. Mentine-i interesul pentru lectura si mergeti impreuna la biblioteca sau cumpara-i carti care l-ar bucura, chiar si ceva legat de o pasiune ce o are. Cere-i sa citeasca timp de cel putin o ora pe zi. Fa-i o lista de lectura de vara si lasa-l sa-si aleaga singur o parte din carti.

De asemenea, ii poti recompensa lectura, oferindu-i privilegiul de a viziona filme, jucandu-se cu jocuri video, sau oferindu-i mici bucurii dupa ce a citit o carte.

2. Incurajeaza-l sa cante la un instrument muzical

Muzica are multe beneficii asupra creierului copilului tau, iar vara este cel mai bun moment pentru a-l invata sa cante la un instrument muzical. Acest lucru se datoreaza faptului ca, copilul are timp de practica in fiecare zi - o conditie necesara pentru ca el sa progreseze.

3. Invata-l sah sau alte jocuri de masa

Sahul ofera creierului un antrenament mare si multe studii dovedesc beneficiile sahului asupra creierului. Printre alte abilitati mentale, sahul dezvolta si  abilitatile spatiale, numerice si administrativ-directionale - pe langa aptitudinile verbale. Un studiu din Hong Kong, ne informeaza ca jucatorii de sah au aratat o imbunatatire de 15% la testele de matematica si stiinta.

Copiii de azi sunt mai putin interesati de jocul de sah, dorindu-si mai mult sa joace jocuri video, unde nu au nevoie de multa rabdare si concentrare. Trebuie sa fii creativ in recompensarea copilului atunci cand joaca sah. O modalitate foarte buna de a incepe este ca parintele sa fie foarte entuziasmat de acest joc.

Mai exista si alte jocuri de masa care exercita creierul, dar nu la fel de intens. Scrabble il va ajuta sa invete cuvinte noi si definitii. Ii dezvolta agilitatea mentala. Monopoly il invata despre bani si matematica.

4. Invatati mai multe sporturi

Este un truism ca tot ceea ce este bun pentru organism este bun pentru creier. Efortul fizic datorat sportului nu intareste numai corpul, ci si creierul.

In plus fata de beneficiile reale fizice, sportul ne invata deprinderi de viata importante, cum ar fi increderea in sine, munca in echipa si gandirea strategica.

Exista o gama larga de sporturi pe care copilul le poate invata - de la baschet, baseball, tenis, ciclism, la gimnastica, inot, arte martiale, pana la karate si Tae Kwan Do. Observa-ti copilul si vezi ce inclinatie are.

5. Sa invete o limba straina sau cuvinte noi

Invatarea unei limbi straine este un mare avantaj, pentru ca acum, lumea este mai conectata decat oricand. Cunoasterea limbilor straine poate ajuta copilul mai tarziu in viata, in studiile sale viitoare si cariera. De asemenea, ii deschide mintea spre o alta cultura si mod de gandire.

Bineinteles ca copiii pot invata cuvinte noi prin simpla lectura. Pe langa ajutorul oferit de cartile vocabular aflate in librarii, incurajeaza-ti copilul sa faca o lista de cuvinte noi, pe care sa le invete prin citire, inclusiv semnificatia lor. Testeaza-l si recompenseaza-l pentru ce a invatat. Un vocabular extins duce la mai multe carti citite, si inclusiv la o crestere exponentiala a cunoasterii.

6. Sa invatam sa gatim impreuna

Gatitul este o abilitate de viata foarte utila. In afara de marele beneficiu de a invata sa pregateasca produsele alimentare care ar putea fi necesare pentru independenta sa viitoare, copilul invata, de asemenea, utilizari practice de matematica, in mod specific fractiuni, de masurare si de timp.

7. Gradinaritul si lectia de biologie

Gradinaritul este o modalitate foarte buna de a preda biologie copilului. Il face sa inteleaga modul in care lucrurile vii cresc, si care sunt necesare pentru a sustine viata. De asemenea, il invata si sa iubeasca natura.

8. Jocuri pe calculator sau jocuri educative

Jocurile pe calculator sunt distractive. Multe dintre ele exercita creierul, fiind in acelasi timp si distractive. Cele mai bune sunt jocurile strategice.

Exista, de asemenea, jocuri online, care sunt pentru studiu. De evitat sunt jocurile violente, in special cele care fac copilul sa castige la intamplare si nu ii recompenseaza cu adevarat ingeniozitatea. Pentru ca jocurile pe calculator tind sa fie captivante, moderatia ar trebui sa fie cheia pentru a profita de avantajele lor.

9. Limbajul de programare

A invata un limbaj de programare poate fi o activitate distractiva care introduce copilul la o abilitate foarte utila in viitorul high-tech. Pentru copiii care sunt interesati de tehnologie, programarea le va satisface nevoia de a crea. Copilul poate avea posibilitatea de a crea o aplicatie sau un joc care va fi util altor persoane, si poate chiar sa faca bani.

10. Nu uita de matematica

Matematica este punctul slab al multor elevi, deoarece este nevoie de practica si rabdare sa o stapanesti, calitati care nu se gasesc in mod normal, iar copiii sunt iubitori de distractie. Daca elevii nu stapanesc conceptele timpuriu, aceasta poate duce la sindromul "Matematica este grea".

Vara este momentul propice pentru a prinde din urma conceptele matematice fundamentale si practica abilitatile matematice in avans. In timpul verii, exista suficient timp sa se concentreze pe un singur tip de abilitate.

11. Calatoriile

Vizitand locuri noi, muzee, parcuri si gradini zoologice, poti extinde orizontul de invatare al copilului.

12. Inscrie copilul la cursuri de vara

Cursurile pentru copii organizate la Grand Summer School sunt construite în jurul nevoilor și intereselor copiilor, în așa fel încât să îi învete să se descopere, să își folosească imaginatia și să își antreneze creativitatea.

Înscrierile se fac săptămânal.

Cursurile se desfășoară de luni până vineri între 10:00 și 16:00

1 grupă / săptămână

20 copii / grupă

Pretul unui curs este de 300 de lei.

Înscrie-te  

Cursurile pentru copii organizate la Grand Summer School: pentru copii creativi si inteligenti

Pentru un copil inteligent si activ, scolile de vara sunt solutia ideala. O scoala de vara combina invatatul relaxat, cu activitatile distractive, construirea relatiilor sociale si de-conectarea. Scolile de vara au clase mici - interactii speciale si personale cu profesorii, oferind sansa de a recupera ore pierdute in timpul anului si de contrui un avantaj de cunostinte fata de alti colegi.

Cursurile pentru copii organizate la Grand Summer School sunt construite în jurul nevoilor și intereselor copiilor, în așa fel încât să îi învete să se descopere, să își folosească imaginatia și să își antreneze creativitatea citeste detaliile de inscriere aici.

Despre cum cladim increderea copilului nostru - trebuie citit:

Cand copilul nu are incredere in el
Despre copilul timid: semne si particularitati
Lucruri pe care as vrea sa le afle fiica mea...
Copiii materialisti: cauze, valori si de ce trebuie sa ii invatam ca fericirea este diferita 

Mai multe despre psihologia copilului aici > 

 Forum dedicat psihologiei copilului

 Cabinetul PSI: Arta cunoasterii umane. Intrebari si raspunsuri date de profesionisti si cunoscatori.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:La scoala

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII