Povestea fratiorilor tai blanosi care te asteapta cu emotie - jurnal de sarcina

Povestea fratiorilor tai blanosi care te asteapta cu emotie - jurnal de sarcina

Povestea fratiorilor tai blanosi care te asteapta cu emotie - jurnal de sarcina

Tumbi si Pepi sunt doua animalute blanoase care astepta cu emotie si un pic de gelozie venirea fetitei Ema (care mai are de crescut inca in burtica mamicii)  in viata acestor parinti frumosi de la Desprecopii. 

Să știi, draga mea Emma, că înainte de a ne hotărâ că vrem să te avem în viața noastră, ne-am zis c-ar fi mai bine să experimentăm, întâi, cu niște copii blănoși. Bine, nu mă gândeam eu inițial că vom ajunge vreodată să avem chiar doi astfel de copii, tot ce mi-am dorit eu a fost un singur motănel...

- vei citi:
Tumbi - pisoiul cu pagina de facebook :)
Lumea lui Tumbi s-a zguduit dupa aparitia lui Pepi
Pepi și Tumbi s-au ignorat reciproc multă vreme
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina a mamicii lumicris - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Tumbi - pisoiul cu pagina de facebook :)

S-a nimerit să-l găsim pe Tumbi, cel mai alb pisoi pe care l-am văzut vreodată, pe care l-am botezat așa după ce i-am observat stilul de joacă – mereu cu burtica în sus, rostogolindu-se pe toate părțile pentru a se asigura că nici un fir de blăniță nu scapă nemângâiat! El și surioara lui fuseseră salvați, îngrășați și pregătiți pentru adopție după ce fuseseră aruncați în curtea unor oameni sufletiști (pe lângă faptul că au supraviețuit cățeilor acestora, dar și lipsei de oxigen - fiind captivi, inițial, într-o pungă) – ba mai mult, băiatul în casa căruia nimeriseră ne-a întrebat, după o perioadă, dacă toarce – căci el nu-l auzise vreodată (trebuie să fi fost tare traumatizat o perioadă, mititelul)!

Dar toarce, și încă cum! Dar e și foarte năzdrăvan (sper să nu iei exemplu de la el!)
. Timp de doi ani, a fost răsfățatul familiei. După un timp, am fost nevoită să-i fac propria pagină de facebook – prea multe poze și năzdrăvănii! Și lecții :) Ne-a învățat (!) să-i aruncăm mingiuța de burete, ca să facă aport, ne-a cucerit cu felul lui de a ”vorbi” cu porumbeii care își făceau veacul în raza lui vizuală, dar la o distanță considerabilă, dar și cu felul de a încălța papucii și balerinii și, în general, de a călări toate încălțările noastre, de a încerca toate cutiile, de a profita de orice ușă deschisă, în timp ce ne-a învățat, de asemenea, cum să ținem departe de el lucrurile fragile la care țineam (deși nu ne ieșea întotdeauna – avea un talent special de a ajunge în locuri unde nici nu credeai că va fi posibil să ajungă vreodată).

Lumea lui Tumbi s-a zguduit dupa aparitia lui Pepi

Era (și încă este) răsfățatul familiei! Dar lumea lui s-a zguduit un pic în momentul în care a intrat Pepi în viața noastră. Pepi – care-și trage numele de la Pepa Pig – este o ”țigăncușă” de Rahova care s-a întâmplat să umble, într-o zi, bezmetică printre mașini chiar în fața tăticului tău, care nu s-a putut abține și a luat-o acasă. Desigur, nu a știut în primele momente de ținut în brațe câte lighioane minuscule trăiau pe ea (aveam să aflăm mai târziu, în aceeași zi, că blănița ei maro, atrăgătoare, de altfel, adăpostea familii întregi de pureci, păduchi și căpușe. Și în ziua de astăzi, sărmana Pepi încă le visează și încearcă să scape de ele, în accese de scărpinici).

Deși m-am opus inițial păstrării ei, ne-a cucerit încet-încet, învățând să se plimbe în lesă (oareeecum) și să mănânce bobițe (pe care încă le mai scoate din bol și le cară în diverse locuri – pe covorașul de la intrare, lângă ușa dormitorului în care ne aflăm la un moment dat și în care ea nu are voie, lângă scaunul în care ne odihnim sau pur și simplu lângă bol, și chiar în pătuțul ei!, după care le mănâncă dând impresia că le-ar și număra, în același timp, trăgându-le cu lăbuța – dar sincer, nu e prea economicoasă, deși de ultimele trage cât poate, căci nu are în obișnuință să ne spună când îi e foame. În schimb, nu pierde nici un prilej, seara, de a ne aminti că nu și-a primit porția de Dentastix, în caz că uităm cumva – și chiar și dacă nu uităm!).

La început, nu ne-a cucerit doar pe noi, ci, cu perseverență, insistență și ceva puppy eyes, a cucerit și o parte din casa noastră, instalându-se pentru următorii doi ani în canapea (săracul Tumbi!). Dar dormitul în canapea nu se face oricum, nu? Cel mai adesea, acesta era efectuat în vârful unei perne (pe care știa că nu are voie). Drept pentru care, una din multiplele ei porecle era și Prințesa mazăre (căci tare se mai foia dacă perna nu era suficient de confortabilă!). Următorul lucru care ne-a plăcut la ea este că a constituit un prilej binevenit pentru noi de a efectua cel puțin o plimbare mai lungă zilnic (că în rest, media ei de trei ieșiri afară suferă foarte rar modificări). În aceste plimbări, deseori Pepi socializează cu diverse persoane, pe care le ”miroase” ea că le-ar plăcea cățeii, dar și cu alți căței – deși în ultimul an, de când ne-am mutat, acest lucru se întâmplă din ce în ce mai rar – or fi oamenii și chiar și cățeii lor mai posaci în acest cartier?) – oricum, pentru noi, ”cuceririle” ei sunt mereu impresionante, gândindu-ne la cât de timizi și retrași suntem (sau cel puțin eram, până să o cunoaștem pe ea), în general. Pepi e și ea, o lecție în sine, din care sper să ajungi să înveți și tu multe lucruri în curând, scumpă Emma!

Well, la început, Pepi și Tumbi s-au ignorat reciproc multă vreme

Tumbi, în plus, a fost chiar bolnăvior o vreme. Apoi, am aflat că și Pepi avea ceva probleme de sănătate, pe care am reușit să le ameliorăm curând! Apoi, am zice brusc, au început să interacționeze. Astăzi, rareori ratează spectacolul de dinainte de plimbarea de seară (un fel de sâc sâc, eu ies afară și tu nu, hai să ne fugărim și să ne ronțăim în cinstea acestui lucru!). Iar Tumbi a învățat chiar să o și iubească, adeseori spălându-i blănița și aranjându-i freza, ca un frățior bun ce este!

Despre reciprocă... am ceva îndoieli – Pepi are tendințe de profitoare mică! În plus, aș paria că nu realizează că în curând va avea o surioară (cred că ai observat și tu lăbuțele care adesea te masează, cerșind atenție din partea mea – nu, nu, e clar, nici nu bănuiește că ai putea fi în burtica mea).

Tumbi e mult mai inteligent din acest punct de vedere

De aproape două luni, de când am rămas acasă să mă odihnesc pe ultima sută de metri, a devenit din ce în ce mai conștient că ceva extraordinar este pe cale să se întâmple.

Și știe că tu vei apărea de acolo, din burtica pe care, uneori, o îmbrățișează tandru (ținând cont de faptul că el n-a fost vreodată un mare iubăreț de oameni, ci mai degrabă tot un profitor, la fel ca Pepi). Dar acest gând îl panichează, în același timp, teribil de tare, drept pentru care, cam cum mi s-a întâmplat și mie în ultimele nouă luni, și lui i-a scăzut imunitatea. Din cauză de scărpinici până la sânge după urechi, acum poartă un colier decupat doar atât cât să îi mențină zonele vulnerabile în siguranță – uneori ne gândim că seamănă cu un bebe – tu ce zici? Și-a devenit atât de needy și de lipicios, că uneori mă calcă pe nervi când plânge, dar mai ales, zgârie pe la uși doar ca să stai o vreme și cu el...

Abia aștept să le văd reacția atunci când vei sosi acasă în propriile hăinuțe! Miau-miau și Ham-ham așteaptă să vă jucați împreună.

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: o mamica de la Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII