Mami învață despre alăptare - jurnal de sarcină

Mami invata despre alaptare - jurnal de sarcina

Mami învață despre alăptare - jurnal de sarcină

Se spune că alăptarea este legătura cea mai caldă din lume și deși este o provocare pentru fiecare mamă, important este să știm că nu trebuie să doară. Informarea cu privire la ce se întâmplă cu corpul nostru și ce metode de alăptare putem încerca ne va scuti de mult stres.

Fiecare femeie se va confrunta cu siguranță cu o furtună de emotii si nesigurante în timpul experienței de alăptare. Important este să avem sursele necesare să depășim furtuna. De aceea este atât de important să ne documentăm înainte.

- vei citi:
Contactul piele pe piele este esențial în prima oră de naștere
Alăptează în prima oră de viață a bebelușului
Ai grijă de tine și de corpul tău
Nu te descuraja
Este foarte important să găsești informații despre alăptare
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii MarinaGeorgiana- material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Contactul piele pe piele este esențial în prima oră de naștere

Contactul piele pe piele (fără îmbrăcăminte, inimă pe inimă, cu o pătură peste amândoi) nu este doar îmbătător, dar este esențial în prima oră de naștere. Acesta este dovedit științific că vă ajută să vă creșteți șansele de a alăpta. Nu doar că reglează temperatura corpului bebelușului, reglează ritmul cardiac, îi schimbă mamei percepția asupra durerii dar eliberează și oxitocină, hormonul iubirii. Oxitocina te ajută să te îndrăgostești de copilul tău și ajută uterul să oprească sângerarea.

► Citeste De ce are nevoie bebelusul de contact direct piele pe pielea mamei?

Alăptează în prima oră de viață a bebelușului

Acesta este sfatul meu, după atâtea cursuri. Atunci corpul tău este cel mai pregătit. Dacă din anumite motive nu poți face asta, eliberează laptele manual. Îl poți depozita apoi pentru hrănirea ulterioară a bebelușului.

Ai grijă de tine și de corpul tău

Mănâncă bine (o mulțime de gustări sănătoase), rămâi hidratată, odihnește-te și fii blândă cu tine. După fiecare hrănire, folosește lapte matern / colostru pentru a-ți tampona sânii. Lasă-i să se usuce la aer timp de 5 minute. Laptele matern este cel mai bun pentru a-ți proteja și vindeca sânii! Ai întotdeauna încredere în tine și în corpul tău.

Nu te descuraja

Este foarte posibil ca bebelușului să îi fie foame constant, iar asta să te facă să crezi că nu ai destul lapte sau că laptele tău nu este destul de consistent. Greșit. Adevărul esre că laptele matern este digerat foarte repede și stomăcelul bebelușului este foarte mic (de mărimea unei roșii cherry), așa că trebuie să mănânce des la început. Bebelușii se hrănesc de 8, 12 ori în 24 de h. 20% din întreaga hrană o consumă noaptea (3, 4 ori pe noapte), este normal! De asemenea, dacă își suge degețelele, nu înseamnă neapărat că îi este foame. Asta fac bebelușii.

Este foarte important să găsești informații despre alăptare

Sunt femei care au trecut prin asta și cercetători care și-au expus descoperirile. Sinceră să fiu pe mine m-a ajutat mult psihic, mă simt mai încrezătoare cu privire la alăptare după ce am aflat atât de multe informații. Și sunt atât de fericită! E minunat să participi la cursuri de alăptare. Așa că vă recomand și vouă să participați la cursuri. În ultimul moment, veți avea prea multe întrebări și nu veți știi sigur dacă va fi cineva acolo să vă ajute cu răbdare. Știu că practica întotdeauna este diferită, știu că va fi greu, dar aceste informații sunt un mare sprijin.

Metoda Thompson, de exemplu, a fost creată în urma mai multor ani de cercetare cu scopul de a preveni problemele asociate cu alăptarea.

Vă las aici și câteva link-uri utile despre alăptare, cu mențiunea că sunt în limba engleză. stanford edu, lactationalink, firstlatch, milkandlove, medela, milkology, womenshealth, etc.

Autor - MarinaGeorgiana, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

► Citeste Esti in ultimele saptamani de sarcina? Iata ce trebuie sa stii pentru a incepe alaptarea corect


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2020)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2020

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII