Ultimele cumpărături în sarcină - jurnal de sarcină

Ultimele cumparaturi in sarcina - jurnal de sarcina

Ultimele cumpărături în sarcină - jurnal de sarcină

Azi, la 35 de saptamani de sarcina, am făcut ultimele cumpărături pentru bebelusa. Bineinteles ca pe langa cele necesare am mai "scapat" si niste bentite, bluzite, pantalonasi.

- vei citi:
Ultimele cumpărături pentru bebelusa
Imi doresc foarte tare sa pot alapta
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al unei mamici din Comunitatea DC, lory_c4  - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Ultimele cumpărături pentru bebelusa

Azi, la 35 de saptamani de sarcina, am făcut ultimele cumpărături pentru bebelusa. Bineinteles ca pe langa cele necesare am mai "scapat" si niste bentite, bluzite, pantalonasi.

Am sa scriu si lista mea, poate va inspira si alte mamici: Pampers nr 2, Aleze, Bephantene, Gel de corp si par, Ulei de corp, Lenjerie pentru pătuț cu apărători (patutul il avem deja cumparat), Prosoape, Comprese sterile, Ser fiziologic, Șervețele umede fara parfum, Detergent de rufe pentru copii fără parfum, Dezinfectant pentru haine fără parfum, Dezinfectant suprafețe, Dezinfectant pentru mâini, Sapun antibacterian, Bețișoare pentru urechi cu opritor, Bețișoare pentru urechi simple, Supozitoare cu glicerina pentru bebelusi, Glicerina boraxata, Alcool sanitar, Para pentru nas, Termometru cu cap flexibil, Termometru cu infrarosu, Perna antirostogolire (o consider necesara, iar la primul copil m-a ajutat foarte mult), Paturica, Muselina.

Imi doresc foarte tare sa pot alapta

Ramane de vazut daca voi cumpara biberoane sau lanolina. Prefer a doua variantă. Imi doresc foarte tare sa pot alapta. De la primul copil nu am o experiență plăcută din pacate. Copilul s-a atasat foarte bine, lapte aveam foarte mult, doar ca... după fiecare alaptare ii ofeream supliment si din biberon. La o luna si o săptămână, copilul meu a refuzat alaptarea, preferând biberonul. Regret enorm ca nu am apelat la momentul respectiv la un consultant in alaptare. Problema cea mai mare a fost cand la 2 luni si 3 saptamani, copilul a refuzat si biberonul. De atunci si pana la aproape 8 luni am dus un chin, as putea spune. Ii oferem lapte numai in somn. Este ceva de nedescris. Trebuia sa ii sincronizez mereu orele de somn cu biberonul, motiv pentru care eu nu puteam sa plec nicăieri. Il adormeam leganat pe picioare, apoi cu mana tremuranda ma rugam sa accepte biberonul. Erau momente cand il accepta, erau momente cand se trezea si nu il mai puteam adormi. Si atunci... plangea si de foame si de somn. A fost extrem de greu. Am fost la mai mulți pediatri, insa nu am primit niciun răspuns concret. Era ok faptul ca lua in greutate. Din acest motiv, de data aceasta vreau neaparat sa alaptez. Nu mai pot sa trec inca o data prin ce am trecut. Revenind la ultimele cumparaturi, in proportie de 90% sunt pregatita. Urmează sa ii spăl si sa ii calc toate hainutele si sa ii montez patutul in camera noastră... si curand urmeaza nașterea.

► Citeste Esti in ultimele saptamani de sarcina? Iata ce trebuie sa stii pentru a incepe alaptarea corect

Lista pentru bagajul de spital

Autor - lory_c4, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

► Citeste si Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

autor: o mamica de la Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII