O ecografie și dublu test cu multe emoții - jurnal de sarcină

O ecografie si dublu test cu multe emotii - jurnal de sarcina

O ecografie și dublu test cu multe emoții - jurnal de sarcină

Am fost programată la următorul comtrol ca doamna doctor sa efectueze măsurătorile si posibile defecte si maltfomartii. M-am așezat pe pat întinsă, foarte relaxata, cu gândul că bebe sa fie bine...Totul e ok, bebe misca, se aude inimioara.

Dupa cateva minute bune de măsurători, se chinuia dupa cum o vedeam eu, ca ceva nu ii convenea. Mi-a spus următoarele despre Translucenta nucala: ca pare a fi putin cam mare si mi-a spus daca cumva in famile am pe cineva cu Sindrom Down.

In acel moment am simtit ca încremenesc nu alta...

- vei citi:
Translucenta nucala mare
Mult stres si panica
Toate temerile si fricile s-au risipit!
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii Selena88  - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Translucenta nucala mare

M-am așezat pe pat întinsă, foarte relaxata, cu gândul că bebe sa fie bine...

Totul e ok, bebe misca, se aude inimioara. Dupa cateva minute bune de măsurători, se chinuia dupa cum o vedeam eu, ca ceva nu ii convenea. Mi-a spus următoarele despre Translucenta nucala: ca pare a fi putin cam mare si mi-a spus daca cumva in famile am pe cineva cu Sindrom Down.

In acel moment am simtit ca încremenesc nu alta, i-am spus nu am pe nimeni cu acel Sindrom Down. Ok, dar mi-a zis ca sa fiu sigura ca nu sunt probleme, sa ma duc la un laborator sa fac o analiză specială pentru depistarea Sindromului Down - daca exista un risc de sarcina.

► Citeste in continuare Testul translucentei nucale: de ce, cum, cand si rezultate

Am terminat ecografia care mi-a dat si mi-a creat o stare de panica si agitație, apoi mi-a facut acel bilet de trimitere specială pentru asa ceva. In secundele următoare am sunat la clinica pentru a mă interesa sa fac acel Test. Am ajuns acasă unde il asteptam pe iubitul meu.

M-a gasit plangand si m-a intrebat ce am, i-am spus ceea ce mi-a zis doctorita si mi-a zis nu are nimic bebe deoarece la femele trecute de peste 30 de ani asa le cere sa faca testul - deoarece in acel moment a vorbit cu o colega de munca a lui care si ea era gravida si tocmai ea mi-a zis ca asa are ea (doctorita) o fixatie anume, ca cele de 30 de ani si peste 35 de ani să facă testul. În orice caz, deja mie mi s-a creat o stare de panica imensa.

Mult stres si panica

Pana in urmatoarea zi ce aveam programarea am cautat pe net tot felul de informatii despre translucenta nucala, care sunt sunt valorile normale. Doctorita a zis ca daca nu e ok ceva va trebui să mă duc la fostul Doctor pentru a imi efectua Aminocenteza, alta bătaie de cap, alt stres, documenteza-te oarecum ce presupune acea manevră. Am zis, speram sa nu ajungem la acel lucru si sa fie ok totul.

► Citeste in continuare Amniocenteza in sarcină: ce detectează, factori de risc și consiliere genetică

Am fost la recoltare in acea dimineata, imi venise randul, un asistent mi-a oferit un loc pe scaun si m-a intrebat daca ma simt bine, eu zic ca da, doar ceva emotii.

Mă duc spre casă. Am fost pe la mama ca nu aveam stare, venise fratele meu de la munca... m-a văzut că sunt cam tacuta, nu aveam chef de vorba, aveam lacrimi în ochi si m-a intrebat ce am. A zis stai linistită că nu are ce să fie, mă încurajase si mama. Nu m-am gândit niciodată la acest aspect, as schimba doctorita, as cere mai multe pareri si as merge înainte orice ar fi si m-as ruga la Dumnezeu ca totul sa fie bine cu bebe meu.

Toate temerile si fricile s-au risipit!

A venit si ziua im care m-am dus dupa rezultat. Am luat taxiul pana acolo. Mi-a dat foaia... imi bătea inima foarte tare... mă așezasem pe o bancă, imi era putin teama sa ma uit peste acel rezultat. Pana la urma am respirat usor adânc de câteva ori si m-am uitat. Cand am văzut că scrie ca pacienta nu reprezintă un risc de sarcina am simtit o ușurare ceva de nedescris nici nu am asteptat si am sunat la cabinet la doctorita si i-am zis rezultatul. A zis ca e ok si ca discutam mai multe la următorul control.

Atunci am inceput sa cant si sa visez in continuare frumos si sa ma bucur de bebe meu si de sarcina. Ce as putea spune, rolul familiei ar fi ca sa imi fie alături fizic cat sa ma sustina in tot ceea ce mă va privi cu aceasta sarcina, ei vor fi atât matusi cat si bunici.. si cam asta este pe ziua de azi, voi reveni.

► Citeste in continuare Cele 5 etape CRUCIALE ale sarcinii: dezvoltare în etape esențiale și schimbări

Autor - Selena88, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Publicat pe blogurile gravidutelor de la Desprecopii - la categoria JURNAL DE SARCINA

Alte teste importante in timpul sarcinii

Triplul test in sarcina
Testul de depistare al Streptococului B in sarcina
Testul pentru diagnosticul incompatibilitatii Rh in sarcina
Testul de toleranta la glucoza si diabetul gestational (diabetul de sarcina)
Cordocenteza, testul prin recoltare de sange fetal din cordonul ombilical
Testul TORCH de depistare a infectiilor in sarcina
Testul alfafetoproteinic – AFP
Testul fetal non stres (NST)
Testul de vilus corionic


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Iulie 2021)

Vino pe grupul nostru secret - JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII