Greșeli în alăptare: nu alăptezi noaptea iar bebe are nevoie de acel laptic
Cand devii mamică - toti cei din jurul tau au pareri si teorii despre obiceiurile de somn ale bebelușului tău și ceea ce este „normal”. De fapt, toti cei de pe margine nu au habar despre obiceiurile de somn ale unui bebeluș sănătos. Legat de alăptare, vei auzi de multe ori sfatul de a evita alăptarea in timpul nopții...Insă, alăptarea pe timp de noapte în primele luni este normală și importantă pentru bebe dar si pentru productia ta de lapte matern.
Iar mai tarziu, dacă tu și copilul tău vă bucurați de hrănirea pe timp de noapte, atunci de ce să nu continui? Este un mod minunat de a petrece timpul doar cu bebe, mai ales dacă sunteți separați în timpul zilei.
- vei citi:
Laptele matern se digerează în mai puțin de 2 ore
Hrănirile nocturne sunt la fel de importante ca hrănirile din timpul zilei
Alăptarea pe timp de noapte în primele luni este normală și importantă
Laptele matern pe timp de noapte
Greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului
Laptele matern se digerează în mai puțin de 2 ore
Fiecare bebeluș este diferit, iar unii dorm noaptea mai devreme decât alții (programele sau mâncarea nu au de obicei nimic de-a face cu asta). Este posibil ca bebelușul să fie flămând (reține că laptele matern se digerează în mai puțin de 2 ore) sau poate că își dorește doar timp petrecut cu tine. Bebelușii ale căror mame lucrează în timpul săptămânii deseori vor suge mai mult noaptea și la sfârșit de săptămână, poate pentru a se reconecta cu mama.
Hrănirile nocturne sunt la fel de importante ca hrănirile din timpul zilei
„O greșeală pe care o văd la proaspeții părinți este completarea cu formulă cu speranța că bebelușul lor va dormi mai mult peste noapte. Hrănirile nocturne sunt la fel de importante ca hrănirile din timpul zilei, dacă nu chiar mai importante! Corpul mamei produce mai multă prolactină (hormonul care promovează producția de lapte) atunci când alăptează noaptea. Aceste hrăniri nocturne vor ajuta mama să țină pasul cu producția de lapte. Amintesc părinților că laptele uman conține triptofan, un aminoacid folosit de organism pentru a produce melatonină, care ajută la inducerea și reglarea somnului. - spune un cunoscut medic pediatru american - Dr Tanya Altman, - autor al cartii de succes Caring for Your Baby and Young Child: Birth to Age 5 and The Wonder Years - si membru al Academiei Americane de Pediatrie.
Citeste si - 5 lucruri interesante despre alaptatul pe timp de noapte
Alăptarea pe timp de noapte în primele luni este normală și importantă
Bebelușii se trezesc să se hrănească noaptea în primele săptămâni și luni (și adesea mult după) din mai multe motive importante. Alăptarea pe timp de noapte este o parte vitală a stabilirii și menținerii unui aport bun de lapte și asigurării faptului că primesc tot laptele de care au nevoie pentru a crește și a prospera. Laptele matern funcționează pe principiul de cerere și ofertă: cu cât este scos mai mult lapte, cu atât sânii produc mai mult lapte. Pentru majoritatea mamelor, acest lucru înseamnă că laptele trebuie scos aproximativ la fiecare 2-3 ore în primele săptămâni.
Deși unii bebeluși pot dormi perioade ceva mai lungi peste noapte, poate se întind la 3-4 ore, nou-născuții se trezesc de obicei de mai multe ori pe noapte pentru a se hrăni. Acest lucru te va ajuta, de asemenea, să te asiguri că nu ai probleme cu sânii, ceea ce poate duce la canale galactofore blocate sau mastită.
Laptele matern pe timp de noapte
Cercetările arată că laptele matern se schimbă tot timpul, ca răspuns la diverse lucruri, cum ar fi nevoile și sănătatea bebelușului, temperatura și ora din zi. Pentru majoritatea mamelor, laptele matern va crește treptat conținutul de grăsime pe parcursul zilei. În timpul serii, bebelușii mici sug foarte des, consumând astfel lapte mai gras, care tinde să-i satisfacă suficient pentru a avea cea mai lungă perioadă de somn.
Peste noapte, nivelurile de prolactină - hormonul conceput pentru a susține producția de lapte - sunt la maxim. Deci, atunci când bebelușul tău suge frecvent noaptea, mesajul către corpul tău pentru a crește aportul de lapte este și mai puternic. Laptele matern noaptea are, de asemenea, un conținut ridicat de aminoacizi triptofan, care la rândul său îl ajută pe bebeluș să producă melatonină, care este folosită de organism pentru a-și dezvolta ritmul circadian (sistemul nostru intern pentru recunoașterea diferenței dintre zi și noapte) și pentru a dormi mai bine. Hormonii produși în timpul alăptării te ajută, de asemenea, să te relaxezi și să te întoarci mai repede la somn.
Având în vedere faptul că hormonii din laptele matern nocturn te ajută pe tine și pe bebelușul să adormiți repede, hrănirea bebelușilor pentru a adormi este complet naturală. Corpul mamei și al bebelușului este conceput să funcționeze în tandem în acest fel. Alăptarea îl va ajuta pe copil să se simtă calm și în siguranță. În timp, bebelușii vor înceta să mai adoarmă la sân atât de ușor și, în cele din urmă, toți bebelușii sau copiii nu mai au nevoie de sân pentru a adormi.
Alte greșeli care le poate face mami în alăptarea bebelușului
Greșeli în alăptare: a nu da importanță durerii
Greșeli în alăptare: crezi că atașarea este mai importantă decât poziția bebelușului
Greșeli în alăptare: Programarea sesiunilor de alăptare la ceas
Greșeli în alăptare: nu continui să iei vitamine prenatale
Greșeli în alăptare: te gândești că bebelușul nu primește suficient lapte
Greșeli în alăptare: a judeca oferta de lapte pe baza rezultatului pompării
Ghid de alaptare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea de la A la Z - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.
Alăptarea bebelușului: o artă a dragostei și răbdării
Alaptarea bebelusului este cel mai natural si mai hranitor mod de a contribui la dezvoltarea sanatoasa a copilului tau. Toate studiile medicale demonstreaza ca alaptarea la san aduce copilului absolut toata hrana de care are nevoie, ii intareste sistemul imunitar si ii scade sansele de a contracta infectii. Laptele matern isi schimba compozitia in timp - adaptandu-si compozitia nutritionala, necesitatilor sugarului. In afara de avantajele sanatatii, alaptatul este un timp special menit adancirii relatiei dintre mama si copil. Astfel, timpul alaptatului reprezinta momente pretioase de tacere, plina de comunicare intensa si dragoste impartasita.
→ Iata ce trebuie sa stii despre alaptare, daca esti la inceput de drum in meseria de mama - cu detalii importante - de la Desprecopii.com
Despre alăptare si provocarile sale mai poti citi:
Cele mai mari provocari ale alaptarii
5 probleme in alaptare si solutii pentru rezolvarea lor
Angorjarea sanilor este una din problemele alaptarii: cauze si ce e de facut
De ce mamicile din Romania nu sunt corect informate cu privire la alaptare
autor:Desprecopii.com - toate drepturile rezervate (c) 2021
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII