Pomparea laptelui matern: cel mai bun mod de a păstra laptele matern
Dupa pompare, laptele matern poate fi pastrat in siguranta - urmând tehnicile de depozitare recomandate pentru a menține siguranța și calitatea laptelui matern pompat pentru sănătatea bebelușului.
Află care sunt îndrumările generale pentru depozitarea laptelui uman ...
vei citi:
Care este cel mai bun mod de a-mi păstra laptele matern?
Laptele proaspăt pompat poate fi păstrat astfel
Despre pomparea laptelui matern citeste
Care este cel mai bun mod de a-mi păstra laptele matern?
Diverși factori (volumul laptelui, temperatura camerei când este pompat, fluctuațiile de temperatură din frigider și congelator și curățenia mediului) pot afecta cât timp poate fi păstrat laptele uman în condiții de siguranță.
Laptele proaspăt pompat poate fi păstrat:
La temperatura camerei (25°C sau mai rece) timp de până la 4 ore.
La frigider până la 4 zile.
În congelator timp de aproximativ 6 luni ideal; este acceptabil până la 12 luni.
Ideale sun pungile de depozitare a laptelui matern care pot stoca cca 150 ml de lapte sau mai mult, deoarece se așează frumos și plat în congelator (așezi punga pe o suprafață plană atunci când o îngheți).
Odată înghețate, le poți „arhiva” într-un container tip Tupperware din congelator, cu cea mai veche dată în față. De asemenea, poți stoca o varietate de gramaje. De exemplu, congelează unele pungi cu 60ml, 90ml, 120ml etc., astfel încât să poți alege cantitatea potrivită pentru a dezgheța fără a pierde laptele.
Despre pomparea laptelui matern citeste si:
3 motive ESENȚIALE pentru pomparea laptelui matern
Pomparea laptelui matern: în cât timp se golesc sânii?
Pomparea laptelui matern: cat de des se pompeaza laptele cand esti departe de bebelus
Pomparea laptelui matern: când trebuie să incep pomparea laptelui matern - ne intreabă mămicile
Pomparea laptelui matern: trebuie să am o provizie de lapte matern la congelator?
Stocarea laptelui matern: 6 lucruri importante de stiut
Stocarea unei cantitati de lapte matern este solutia perfecta daca tu mami, intentionezi sa te intorci la serviciu si vrei sa continui alaptarea bebelusului.
Cu toate acestea, trebuie sa ai grija cum depozitezi laptele matern pentru sanatatea si siguranta bebelusului. Iata 6 sfaturi importante despre stocarea laptelui matern.
Ghid de alaptare
Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii.
Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare
Citeste toate informatiile de la aceasta sectiune dedicata Alaptarii! Citeste si forumul special Alaptarea bebelusului - vei intalni acolo mamici ca tine care au intrebari si raspunsuri despre alaptare.
Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII