Un bebeluș născut prea devreme pentru a supraviețui: când rămai cu inima frântă

Un bebelus nascut prea devreme pentru a supravietui: cand ramai cu inima franta

Un bebeluș născut prea devreme pentru a supraviețui: când rămai cu inima frântă

Aceasta mamica a născut-o pe fiica ei la 22 de săptămâni, insa fetita a fost mult prea mică pentru a supraviețui... Mama a rămas cu inima frântă deoarece a născut singură, iar fetița ei i-a murit în brațe la doar 17 minute mai târziu.

vei citi:
A simțit o presiune - ceva nu era în regulă
Dilatație de 6 cm la 20 de săptămâni
Libby era prea mică pentru a putea fi ajutată
Alte nașteri dramatice

nasterea prematura

A simțit o presiune - ceva nu era în regulă

Vicki White, o femeie în vârstă de 37 de ani, din Marea Britanie  - era însărcinată în 20 de săptămâni cu fetita ei  - pe care o numea Libby, când a simțit o senzație de presiune și și-a dat seama că ceva nu era în regulă.

A ajuns de urgenta la spital. Medicii au spus că era dilatată, avea 6 cm, dar nu avea contracții și au sperat ca sarcina să ajungă totuși la 22 de săptămâni, astfel încât bebelușul ei să aibă șanse mai mari de supraviețuire.

Din nefericire, Vicki a trebuit să o nască pe Libby singură -  la 22 de săptămâni, știind că fetița ei va fi prea mică pentru a supraviețui odată născută.

Dilatație de 6 cm la 20 de săptămâni

Vicki a spus:Totul a început cu faptul că am simțit o presiune și Libby - care era al patrulea copil al meu, știam că ceva nu este în regulă. Am sunat la spital, iar ei m-au chemat la control. Eram însărcinată în 20 de săptămâni în acel moment. Au descoperit că aveam o dilatație de 6 cm, dar fără contracții. Se așteptau să intru în travaliu în acel moment, dar nu. Planul s-a schimbat cu odihnă la pat pentru a vedea cât timp mai puteam s-o țin înăuntru și să crească. Odată ce a trecut o săptămână, ne-am propus să ajungem la 22 de săptămâni, fiind clasificată drept viabilă și având o șansă... La 21 de săptămâni și jumătate mi s-a rupt apa. Întregul personal a fost devastat, deoarece bebe avea nevoie de lichidul amniotic pentru a practica respirația și pentru a-și întări plămânii. Dar nu am renunțat.

A doua zi la eco au descoperit că era prea mică. Din nou, am fost cu sufletul la gură. Dar tot nu am renunțat.

Planul era să mă transfer la 22 de săptămâni la un spital capabil să îngrijească cel mai prematur dintre copii.
Apoi, la miezul nopții, pe 9 aprilie, am atins cele 22 de săptămâni. Chiar după miezul nopții, m-am trezit cu o durere aleatorie și mi-am dat seama că Libby ieșea...
Am chemat moașa care m-a verificat. Nu mai puteam face nimic. A trebuit să o împing afară. Mi-a trebuit mai bine de o oră să reușesc, pentru că știam că este prea mică pentru a o salva și va trebui să-i spun adio...
Eram singură, partenerul meu Danny era acasă cu ceilalți trei copii ai noștri și habar n-avea de nimic.
La ora 3.03 dimineața s-a născut și a murit în brațele mele la aproximativ 17 minute mai târziu.
"

Libby era prea mică pentru a putea fi ajutată

În mod tragic, medicii au spus că Libby era prea mică pentru a putea fi ajutată. Vicki și partenerul ei Danny au reușit să-și țină fiica în brațe.

Vicki a adăugat: „A fost cea mai traumatică, sfâșietoare experiență și chiar simt că nu aș fi putut face față fără sprijinul, înțelegerea și dragostea pe care le-am simțit de la moașe, consultanți, personalul spitalului și medicilor.
Când ai un copil pe care nu-l poți lua acasă, am constatat că unul dintre cele mai grele lucruri este acceptarea realității
”.

Vicki a spus: „După ce s-a născut Libby, spitalul ne-a oferit tot timpul necesar pentru a fi cu ea, pentru a ne lua adio. Am ales să o scăldăm și să o înfășăm într-o păturică. I-am făcut amprentele și poze.
Spitalul ne-a furnizat o cutie de memorie plină cu suveniruri grijulii. De asemenea, ne-au oferit una pentru copiii noștri, care avea în interior o carte de povești despre surioara care nu a putut să vină acasă.
Am fost, de asemenea, invitați să alegem un pluș cu un compartiment cu fermoar pentru a-i pune cenușa. Îl înbrățișăm în fiecare zi.
"

Relatare preluata din ziarul britania Mirror

Citeste si Dupa nastere: Iata ce se intampla cu corpul tau mamico si la ce trebuie sa te astepti

Alte nașteri dramatice - citește si:

Nasterea in natura: a nascut intr-o padure, pe marginea unui parau - asta a fost dorinta ei. Iar sotul ei a filmat.

Nasterea de urgenta acasa: ce trebuie sa stii neaparat

Nașterea la dentist - și nici nu a știut ca este insărcinată

Intalnirea cu fetița mea: durerea te sfașaie fizic, iar în secunda următoare pătrunde in corpul tău și in suflet dumnezeirea

O naștere la Paris: o cezariană, o zgripturoaică și o fetita un pic grabită

O naștere intre agonie și extaz - intre speranta și așteptare

Am născut de ziua mea, după ce plănuisem evadarea din spital - jurnal de nastere

Totul raul duce spre un bine. Intr-o seara de ianuarie ne-am hotarat sa devenim parinti - jurnal de nastere

Bine ai venit, bebelușule drag - povestea unei nașteri in pandemie, cu teste și reanimare

Am născut in Jamaica - gravidă in 8 luni jumate a trebuit să zbor cu avionul, spre un loc necunoscut

Ai nascut de curand si vrei sa ne spui povestea nasterii? Trimite atunci relatarea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele ale sarcinii.  

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII