Am testat pompele de sân: cele mai bune pompe de san pentru alăptarea bebelușului - sfaturi și recomandări

Am testat pompele de san: cele mai bune pompe de san pentru alaptarea bebelusului - sfaturi si recomandari

Am testat pompele de sân: cele mai bune pompe de san pentru alăptarea bebelușului - sfaturi și recomandări

Sunt la al doilea bebe și pentru că am reușit să imi alăptez primul bebe NUMAI datorită unei pompe BUNE de san, am vrut și am reușit să fac o testare informată (și absolut independentă) a unor pompe de san, cu ajutorul Desprecopii - care mi-a trimis o gamă mare de pompe acasă.

Iată experienta mea cu pompele de alăptare si o evaluare personală. După multe ore de cercetare și testare, cred că am găsit pompa ideală: Spectra S1 pare a fi cea mai bună pompă electrică de sân - urmata pompa electrica de la Avent - cu stimulare si pernute. Medela Harmony este cea mai bună pompă manuală.

Sper ca sfaturile mele sa fie de folos mămicilor la primul bebe, pentru că eu mi-aș fi dorit să am aceste informații. Iată sfaturile și experiența mea:

vei citi:
La primul bebe, alăptarea a fost anevoioasă dar salvarea a venit pană la urmă de la o pompa BUNĂ de sân
Am făcut o testare a pompelor de san
Spectra S1 - Cea mai bună pompă de sân electrică dublă
Spectra S2 - Aceeași pompă, fără baterie
Avent Pompa de san electrică - cea mai buna pompă de san cu stimulare delicată, cu pernuțe  / super personalizată - are și baterie
Medela Harmony - Cea mai bună pompă de sân manuală
Medela Pump in Style Advanced (geantă/tip poșetă)
Medela Pump in Style Advanced (rucsac)
Pompă de sân manuală Philips Avent Comfort
Pompa din silicon lapte matern, Lansinoh - Un dispozitiv simplu pentru a colecta laptele

La primul bebe, alăptarea a fost anevoioasă dar salvarea a venit pană la urmă de la o pompa BUNĂ de sân

La primul bebe, alaptarea a fost anevoioasa. Dupa 2 saptamani a inceput o mastita care nu se mai termina si care facea alaptarea extrem de dureroasa. Intre curele de antibiotice si sani durerosi ce isi doreau sa explodeze - alaptarea era chinul meu personal - ma gandeam ca am de ispasit niste pacate... Eram pe punctul de a renunta la alaptare insa imi doream cu disperare sa imi alaptez bebelusul pana la 6 luni macar.

Salvarea mea in ceea ce priveste alaptarea a fost pana la urma o pompa de san. Dar nu orice pompa de san. Dupa ce am inceput cu o pompa de san manuala, mi-am ranit si mai tare sfarcurile - extragerea laptelul se facea extrem de dureros, incepuse sa extraga si sange din sfarc. Pe scurt - pompa manuala a ajuns la cos.

Am fost apoi sfatuita de o consultanta in alaptare - si convinsa de ce am mai citit pe forumul de alaptare de la Desprecopii - ca trebuie sa incerc o pompa de san electrica. Apoi, de la zi la zi  - am inceput sa vad luminita de la capatul tuneului. Extragerea laptelui se facea usor, in ritm constant...si mai ales ne-dureros. Cu ajutorul acelei pompe de san am reusit sa imi alaptez bebelusul pana la 7 luni. Si eu si bebe am considerat ca este destul. Dar sunt fericita ca planul initial mi-a reusit. Nu sunt genul de mama sa umble cu copilul la tatza pana la 3 ani - desi nu am nimic impotriva acestor mame - insa asa sunt eu si gata.

Am făcut o testare a pompelor de san

Acum sunt la al doilea bebe si dupa ce l-am alaptat pana la 6 luni - am reusit sa fac in paralel si testarea unor pompe de san, cu ajutorul Desprecopii.com  - care mi-a trimis o gama mare de pompe acasa. Iata experienta mea cu pompele de alaptare si o evaluare personala.

În funcție de unde, de ce, cum și cât de des pompezi, este posibil să-ți dorești atât o pompă manuală, cât și o pompă electrică sau să ai nevoie doar de una din acestea. Acest ghid conține sfaturi pentru ambele:

Spectra S1 - Cea mai bună pompă de sân electrică dublă

Silențioasa și compacta, pompă de sân Spectra S1 are o baterie reîncărcabilă și moduri separate pentru reglaj și viteză de aspirație, făcându-o mai personalizabilă și mai ușor de utilizat decât alte pompe. Puterea de extragere este ajustabilă atât atunci când pompa se află în modul de stimulare al lactației (masaj), cât și în modul de extragere.

Dispunând de toate funcțiile și caracteristicile modelului Spectra S2, acest model are în plus acumulatori reincarcabili. Acest lucru înseamnă că vei beneficia de eficiența, puterea și performanța unei pompe de tip spitalicesc, fără a pierde portabilitatea.

Spectra S2 - Aceeași pompă, fără baterie

Dacă conectarea nu este o problemă, poți economisi bani și greutate cu Spectra S2, care este aceeași pompă, dar fără o baterie reîncărcabilă. Aceasta dispune de o barieră fizică între lapte și pompă ce asigura igiena și performanța motorului. Vei rămâne plăcut surprină de modelul revoluționar Spectra S2, o pompă complet diferită față de ceea ce ai văzut până acum pe piață. Spectra S2 este un model sofisticat, puternic, tip spitalicesc, cu setări ușor de ajustat și funcții suplimentare cum ar fi lumina de fundal pentru pompare pe timpul nopții și timer.

Pompa electrică dublă Spectra S1 extrage laptele la fel de eficient ca orice altă pompă pe care am testat-o ​​și este, de asemenea, semnificativ mai silențioasă și mai ușor de utilizat decât alte pompe electrice duble de top. Cu moduri separate pentru rezistența și viteza de aspirație, este, de asemenea, mai personalizabilă decât alte pompe. Mamele din grupul nostru de testare care alăptează au preferat Spectra în locul altei pompe concurente obișnuite (care este pe locul 2) și am constatat că examinatorii externi care aveau experiență în utilizarea atât a acestei pompe, cât și a celei din clasamentul nostru secundar, de asemenea, preferau Spectra. Dacă nu ai nevoie de o baterie (pentru că pompezi întotdeauna într-un loc în care te poți conecta), poți economisi bani și greutate alegând Spectra S2, care este aceeași pompă, dar fără baterie.

 

 

Avent Pompa de san electrică - cea mai buna pompă de san cu stimulare delicată, cu pernuțe  / super personalizată - are și baterie

Modelul aceste este compact si mi-a placut mult faptul ca are un cronometru. Poti sa stai relaxată în timp ce îţi colectezi laptele datorită designului care îţi permite să stai cu spatele drept, fără a te apleca în faţă. Nu e foarte silentioasa insa pernutele sunt moi, e foarte confortabila, extrage laptele cu usurinta si fara durere. Poti colecta mai mult lapte cu o pernă de masaj care stimulează sânul pentru a extrage laptele la fel de eficient ca bebeluşul. Se adaptează fără probleme de la modul de stimulare la cel de extracţie şi aplică nivelul potrivit de stimulare a mamelonului şi de sucţiune pentru un debit maxim de lapte.

E impresionant ca aceasta pompa oferă 8 niveluri de stimulare şi 16 niveluri de extracţie a laptelui pentru o experienţă personalizată. Si este fain ca reţine automat ultimele setări folosite, aşa că tot ce trebuie să faci este să te aşezi confortabil şi să apeşi butonul de pornire.

Medela Harmony - Cea mai bună pompă de sân manuală

Cu un mâner neted, pivotant, Medela Harmony este mai ușor de prins și de strâns în mod repetat decât alte modele. Harmony are două faze de extragere (2-Phase Expression), fiind singură pompă pentru sân manuală realizată pe baza cercetărilor științifice, capabilă să imite ritmul natural al suptului bebelușului.

Medela Harmony este la fel de eficientă sau mai mult în extragerea laptelui ca orice altă pompă manuală pe care am încercat-o. Este singura pompă manuală testată care are un mâner ce se rotește.

Am constatat că acest lucru o face mai confortabil de utilizat în timpul sesiunilor de pompare lungi sau frecvente, deoarece o poți utiliza din orice poziție a mâinii - sau poți schimba frecvent pozițiile mâinilor. De asemenea, are un preț rezonabil și este disponibilă pe scară largă, cu piese de schimb și accesorii ușor de găsit.

Medela Pump in Style Advanced (geantă/tip poșetă) - Mai gălăgioasă, mai voluminoasă, mai populară

Populara Medela în stil avansat este mai gălăgioasă decât alegerea noastră precedentă și nu are comenzi separate pentru rezistența și viteza de sucție, dar este mai ușor să găsești piesele și accesoriile acestei pompe.

Medela Pump in Style Advanced (rucsac) - Aceeași pompă, într-un rucsac

Dacă preferi un stil tip rucsac (în locul celei mai populare de mai sus tip geantă), acest produs include același hardware pentru pompă.

Medela în stil avansat/in Style Advanced este mai gălăgioasă și mai voluminoasă decât alegerea noastră de pe locul 1. Dar oferă câteva avantaje față de pompele Spectra. În primul rând, are o disponibilitate mai bună a pieselor - ceea ce ar putea fi crucial pentru mamele care călătoresc frecvent. Piesele de schimb Medela sunt disponibile în magazinele din întreaga lume.

Medela oferă, de asemenea, o gamă ceva mai largă de dimensiuni ale cupei pentru sân și mai multe oportunități de personalizare folosind produse de la alte companii din afară. Poți cumpăra pompa în una dintre cele trei opțiuni diferite: geantă/tip poșetă, tip rucsac sau ceea ce Medela numește „geantă de metrou”, care este singura din care pompa poate fi îndepărtată cu ușurință.

Pompă de sân manuală Philips Avent Comfort - Performanță similară, mai greu de utilizat

Acestei pompe manuale îi lipsește un mâner pivotant, ceea ce o face mai greu de prins și strâns. Cu toate acestea, are puţine piese şi este uşor de asamblat, de utilizat şi de curăţat. Fiind uşoară şi compactă, este uşor să îţi colectezi laptele în deplasări.

Am găsit că pompa de sân manuală Philips Avent Comfort este la fel de eficientă în extragerea laptelui ca și pompa manuală clasată precedent. Dar din nefericire, nu este la fel de personalizabilă și, fără un mâner pivotant, nu este la fel de confortabilă de prins și de strâns în timpul sesiunilor lungi de pompare.

Însă, există un avantaj posibil pentru Philips Avent față de Medela Harmony: pompa are o pernă moale de masaj pentru sân (din silicon, detașabilă), pe care unele mame o consideră mai confortabilă decât plasticul rigid de la Harmony.

Pompa din silicon lapte matern, Lansinoh - Un dispozitiv simplu pentru a colecta laptele

Când alăptezi (sau pompezi) la un sân, pompa Haakaa din silicon captează laptele ce se scurge de la sânul opus - care de altfel s-ar pierde.

Când pompezi sau alăpteazi bebelușul la un sân, celălalt sân este stimulat. Aici intervine pompa de sân din silicon Haakaa, care colectează laptele din sânul opus. Acest vas de colectare simplu, în formă de șosetă, funcționează prin aspirație. Strângi vasul de colectare în formă de clopot, poziționezi scutul deasupra mamelonului, apoi eliberezi baza. Multe mame spun că pompa se menține pe loc, fără mâini. Laptele se adună astfel în recipientul din silicon, apoi se poate turna cu ușurință într-un altul.

► Citeste despre pompele de san si

Am inceput alaptarea - oare chiar am nevoie de o pompa pentru san?

Pomparea laptelui matern: iată cum poate ajuta la creșterea cantității de lapte matern

Pomparea laptelui matern: când trebuie să incep pomparea laptelui matern - ne intreabă mămicile

Pomparea laptelui matern: cel mai bun mod de a păstra laptele matern

Ghid de alaptare 

Desprecopii este un site dedicat alaptarii, care contine informatii indepedente si ne-influentate de nici un interes comercial - care are un ghid complet si independent al alaptarii. 

Nu suntem patetici si nu consideram ca alaptarea trebuie sa fie un chin pentru mamica desi ii dam oate sfaturile necesare pentru a putea depasi obstacolele pe care le poate avea la inceput. Recomandam sa cititi: Despre stresul primelor zile de alaptare . Te asteptam pe forumul special dedicat alaptarii - unde vei gasi mii de intrebari si raspunsuri despre perioada alaptarii: ALAPTAREA BEBELUSULUI 


  Daca ai probleme cu alaptarea, te asteptam pe si pe grupul nostru secret de pe Facebook: Alaptarea cu dragoste.

autor: Adriana Ursu, mamica redactor la Desprecopii.com
toate drepturile rezervate 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII