In burtica mamei: sensibilitatea la atingere - când apare și cum se dezvoltă

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere - cand apare si cum se dezvolta

In burtica mamei: sensibilitatea la atingere - când apare și cum se dezvoltă

Bebelusul din burtica unei gravide este o fiinta vie: este sensibil la atingere, la gusturi si mirosuri, aude si chiar vede. Uterul mamicii este un mediu optim, stimulant si interactiv pentru dezvoltarea fatului. Acolo activitatea nu inceteaza vreodata, iar bebelusul nu e niciodata singur ori izolat de lume.

Iata mai multe informatii despre sensibilitatea la atingere a bebelusului din burtica mamicii.

 - veti citi:
Sensibilitatea la atingere a fatului
Primele manifestari ale sensibilitatii la atingere ale bebelusului din burtica
Despre comunicarea cu bebelusul din burtica
Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina
Calculatoare de sarcina

Sensibilitatea la atingere a fatului

Uterul matern este un mediu optim, stimulant si interactiv pentru dezvoltarea bebelusului din burtica. Acolo activitatea nu inceteaza vreodata, iar fetusul nu e niciodata singur ori izolat de lume. Atingerea, primul dintre simturi, este piatra unghiulara a experientei si a comunicarii umane, incepand din uter.

Primele manifestari ale sensibilitatii la atingere ale bebelusului din burtica

Primele manifestari ale sensibilitatii la atingere ale bebelusului din burtica - apar inca inainte de a implini 8 saptamani de sarcina, sub forma unei serii de miscari de protectie parca pentru a evita o atingere blanda pe obraz. Inca de la aceasta varsta, experimentele ce presupun o atingere delicata in zone variate ale embrionului arata ca sensibilitatea pielii bebelusulului din burtica se extinde rapid la zona genitala (10 saptamani), la palme (11 saptamani), si la talpi (12 saptamani).
Dar desigur, pentru a citi despre toata calatoria bebelusului catre viata, cititi celebra Odiseea Sarcinii in 40 de saptamani

Aceste zone de sensibilitate primara - pe care le experimenteaza bebelusul din burtica mamei sunt cele care vor avea ulterior cea mai mare varietate de receptori senzoriali la maturitate. Pana la 17 saptamani de sarcina, toate partile abdomenului si fesele bebelusului sunt si ele senzitive. Bebelușul devine sensibil la atingere în jurul săptămanii 19 de sarcină -  iar in trimestrul trei de sarcină, fătul apreciază deplin atingerile mămicii sale

sensibilitate atingere fat sarcina

bebe in burtica mamei

Pielea sa este minunat de complexa, continand o suta de varietati de celule care par sa aiba sensibilitati speciale la caldura, frig, presiune si durere. Pana la 32 de saptamani de sarcina , aproape toate partile corpului sunt sensibile la acea delicata atingere despre care vorbeam la inceput.


Alimentatia in timpul sarcinii: ghid complet

Daca esii insarcinata si crezi ca poti manca cam tot ce se poate si oricat de mult, ei bine NU. Vechea idee conform careia viitoarea mama trebuie sa manance "pentru doi"- nu mai este valabila. Acum, se considera ca este mult mai importanta calitatea alimentatiei, nu cantitatea de alimente pe care le consumati.

Iata un ghid complet despre alimentatia in timpul sarcinii.

Despre comunicarea cu bebelusul din burtica, merita citit si:

5 moduri distractive de a interactiona cu bebelusul nenascut
Arta si muzeele - benefice femeilor insarcinate
Ce aude bebelusul din burtica mamei
In burtica mamei: miscarile si simturile bebelusului
Ce comunica miscarile bebelusului din burtica?
Ce simte fatul in uter: intrebari si raspunsuri
Haptonomia in sarcina sau comunicarea prin atingere
Comunicarea Feng Shui in timpul sarcinii

Sarcina in 40 de saptamani

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10

 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40


Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Iata asadar cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

 Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Octombrie 2021)

Jurnal de sarcina si Geanta Bebelusului

Scrieti despre ce ati simtit si trait in acea zi pe JURNAL DE SARCINA. In afara ca este un mod minunat de a va aranja si ordona gandurile, ele vor ramane inregistrate pentru mai tarziu. Va fi reconfortant sa le cititi la implinerea unui anisor de viata a puiului dvs, sau chiar cand va sarbatori majoratul.

 Geanta Bebelusului, cadou pentru burtici citeste cum poti primi si tu Geanta Bebelusului: Geanta Bebelusului, un cadou pentru proaspetele mamici de la Desprecopii

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII