Cum am amenajat camera bebelușului și de ce a durat până in săptămâna 37 - jurnal de sarcină

Cum am amenajat camera bebelusului si de ce a durat pana in saptamana 37 - jurnal de sarcina

Cum am amenajat camera bebelușului și de ce a durat până in săptămâna 37 - jurnal de sarcină

Oficial sarcina mea a ajuns la termen. 37 de saptamani pline de fericire, îngrijorare, emotii, schimbări, dar cel mai important, 9 luni pline de sentimentul împlinirii, atât fizice cât și sufletești, pentru prima data în viata am simțit ca ceea ce am făcut a fost atât de bine încât nimic nu se poate compara cu asta.

- vei citi:
Avem tot necesarul pentru bebe
Cum am amenajat camera?
Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Jurnal de sarcina

- fragmente din jurnalul de sarcina al mamicii LaviniaaMariaa - material publicat pe sectiunea de bloguri de la Desprecopii

Avem tot necesarul pentru bebe

Astăzi ne-a ajuns și pătuțul bebelușului, deci putem zice ca avem tot necesarul pentru bebe. Am amenajat în camera noastră lucrușoarele mici ale bebelușului atât de frumoase și delicate, deși tati a insistat mult sa terminam de făcut și camera lui bebe (casa noastră fiind construcție noua, abia luna asta reușind sa terminam de construit toate camerele), camera ei este fix lângă a noastră, în care am pus hăinuțele așezate frumos pe umeras, depozitand în ea lucrurile lui bebe, tati a decis ca pe deasupra parchetului sa punem puzzle din acela de burete pentru ca bebe sa aibă loc sa se joace fara sa ii fie frig, însă până când micuta va ajunge sa stea în camera ei, singura trebuie sa trecem prin atâtea etape frumoase: născut, botezat, diversificarea, mersul în patru labe, precum și cel în doua picioruse pana la aceste toate minuni ale lumii însă, bebe va sta cu noi în camera.

Cum am amenajat camera?

Am amenajat în felul urmator: patul nostru fiind pe mijlocul camerei, avem destul spațiu stanga-dreapta pentru a pune si lucrurile lui bebe aici. Eu dorm pe partea stânga a patului, deci aici am lipit și patul lui bebe, a cărui laterala nu am atasat-o pentru a-l putea alapta noaptea, în camera noastră nu aveam un dulap pentru ca hainele noastre le ținem în dressing, însă pentru bebe am luat unul pentru ca ar fi dificil sa am hăinuțele în alta camera, am ales unul de mărime medie ce sta pe mijlocul peretelui cu tv. În partea cu ușa unde sunt 2 rafturi am pus paturelele, prosoapele de baie, sacii de dormit, și halatelul minuscul iar în raftul 2 am pus articolele de îngrijire, pentru baie și pentru buric.

In cele 4 sertare am pus hăinuțele pe categorii astfel: în sertare sunt puse în cutii din carton, acoperite cu material textil (nu știu exact cum se numesc sau dacă au vreun nume special) în fiecare sertar au încăput 2 astfel de cutii și a rămas ceva spațiu de-a lungul sertarului în caz ca vreau sa mai pun câte ceva. În primul sunt cele 2 cutii, una cu salopete cu șosete și unele au și bata mânecii care se transforma în mănușă ( pe care le vom folosi pe post de pijamale) și în a doua cutie am pus mănușile, căciulile și șosetelele.

În al doilea sertar sunt pantalonii și bluzele, în al treilea am pus body-uri, aici au încăput 3 cutii mai mici, câte o cutie pt body-uri tip maiou, tricou și cu mânecă lungă, iar în sertarul 4 am pus papuceii și într-o cutie cu capac am pus lucrurile mici gen bentite, accesorii etc). Pentru ca am zis ca în camera lui bebe sunt haine nu prea are sens ce am zis având în vedere ca tocmai v-am povestit cum le-am așezat în camera mea, sa va explic, în camera ei sunt puse gecutele, hăinuțele pe care le-am cumpărat pentru când va fi puțin mai mare și lucrurile ce nu-mi folosesc acum.

Cadita ei este deja pusa în baie, leagănul electric este deja montat în living, intenționând ca pe timpul zilei sa o adorm acolo. Tot ca și mobilier, însă nu este cazul sa montam încă, totuși este deja cumpărat... gardului pentru scări, deoarece dormitoarele sunt la etaj și majoritatea timpului ni-l petrecem la parter, nu am vrea ca micuta sa urce scările singurica, deși eu voi fi mereu lângă ea, am preferat sa ne luam masura asta de siguranță totuși. Am scris în articolul acesta mai mult decât în oricare altul, probabil și pentru ca subiectul acesta ma super încântă, poate pentru ca bebe poate veni oricând și sunt nerăbdătoare și poate și pentru ca am speranța că voi mai reuși sa scriu măcar un articol pana nasc. Însă cu siguranță vor mai fi și alte articole după ce bebe vine, deja am câteva idei de subiecte despre care abia aștept sa continui sa scriu...

Autor - LaviniaaMariaa, o mamica de la Desprecopii - publicat aici

Despre ultimele saptamani de sarcina, citeste si

Panica in ultimele saptamani de sarcina - jurnal de sarcina

Internata in saptamana 35 de sarcina - jurnal de sarcina

Ultimele 4 saptamani ale sarcinii sau cand te simți ca o balena - 10 solutii la probleme


Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

Despre dezvoltarea bebelusului in burtica, in timpul sarcinii, cititi:

 Cat de curand puteti auzi bataile inimii bebelusului? \
In burtica mamei: miscarile si programul de lucru al locatarului drag

In burtica mamei: ce aude bebelusul
Sarcina pe saptamani, calatoria fructului catre nastere
Bebelusul din burtica: Primele batai de inima

Retardul de crestere intrauterina

Sapte pacate ale sarcinii

Principalele etape ale dezvoltarii fetale

Sarcina gemelara (cu gemeni), ingrijiri la dublu

Noua luni... in mintea unui barbat

Miscarile fetale, primele semne ale bebelusului in burtica

Dopul gelatinos

Ce culoare vor avea ochii bebelusului?

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani sau sarcina pe saptamani

Sarcina (Intrebari & Raspunsuri)

Momente cheie in sarcina

Sarcina prelungita

Cand vine barza?

Calculul datei nasterii

Despre data conceptiei sau cand exact se va naste copilul?

Dezvoltarea intrauterina a bebelusului

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII.  Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

► Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

 Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii. 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decit sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

→ Cauta si pe Facebook Desprecopii - Desprecopii are un grup pentru fiecare luna - cauta Mamici de luna anul (de exemplu - Mamici de Decembrie 2021)

Vino pe grupurile noastre secrete Gravide la prima sarcina ❤️ Grup de suport 💗 oficial Desprecopii si JURNAL DE SARCINA

autor: Desprecopii - toate drepturile rezervate (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII