Bebelușul tău pare nefericit? Iată ce trebuie să știi, dragă mami și tati

Bebelusul tau pare nefericit? Iata ce trebuie sa stii, draga mami si tati

Bebelușul tău pare nefericit? Iată ce trebuie să știi, dragă mami și tati

Bebelusul tau pare nefericit? Iata ce trebuie sa stii, draga mami si tati

• Daca intr-adevar bebelusul tau are un caracter dificil - nu va fi usor sa faci toate eforturile pentru a-i mentine starea de calm si satisfactie dar merita acest efort. Iată niste sfaturi de la noi.

veti citi
Bebelusul pare nefericit?
Ce e de facut?
Fa toate eforturile sa ii oferi calm si sa il faci fericit
Despre plansul si temperamentul bebelusului mai poti citi

Bebelusul pare nefericit?

In loc sa fie jucaus si plin de zambete, de gangureli si chiote, bebelusul tau pare imbufnat si moroconos? Ti se pare ca e nefericit?

Daca tu mami sau tati - esti ingrijorat/a ca bebelusul tau pare sa fie nefericit, trebuie sa stii de la inceput ca nu esti de vina tu, mami sau tati. Insa este perfect adevarat ca atmosfera din casa si calmul parintilor (sau lipsa calmului in acest caz) are un impact major asupra starii sale de dispozitie. Desigur, un bebe care pare nefericit si pare mai debraba imbufnat - are parte de un inceput mai greu de comunicare cu parintii sai. De un inceput mai greoi al relatiei de atasament.

Ce e de facut?

Daca nu intelegi de ce bebelusul pare nefericit - si ai eliminat cauzele clasice de foame, cald, frig, scutec murdar, iritatie de fundulet  - cere parerea umui medic pediatru. Acesta va incerca sa gaseasca o explicatie medicala  - daca exista intr-adevar, una.

Apoi, fa tot posibill (chiar daca nu e intotdeauna foarte usor) sa il inconjori pe bebe cu dragoste. Arata-i ca esti fericit/a ca esti alaturi de bebe si prin reflexia comportamentui pe care il vede la mami si tati, bebelusul va invata gradual ca exista si alte feluri de a-si manifesta emotiile, decat prin plans.

Citeste si Bebelusul dificil. Daca bebelusul plange mult e posibil sa fie un bebe foarte senzitiv - iata cum trebuie procedat

Alte cauze de investigat

Inainte de a decide ca bebelusul tau are un comportament dificil, gandeste-te daca nu cumva imbufnarea lui nu e cauzata de colici sau de o alergie la lapte formula. Sau, daca il alaptezi, poate ca nu ii place ceva din alimentatia ta, mami.

- O alta cauza poate fi somnul insuficient (ziua si noaptea) - care poate intr-adevar sa transforme un bebelus din vesel in morocanila. - vezi aici mai multe despre caracterul bebelusului Morocanila.

- Sau poate este vorba despre o eruptie dentara.

Citeste Plansul bebelusului. Cum intelegem diverse tipuri de plans si ce trebuie sa facem

Fa toate eforturile sa ii oferi calm si sa il faci fericit

Daca intr-adevar bebelusul tau are un caracter dificil - nu va fi usor sa faci toate eforturile pentru a-i mentine starea calm si satisfactie dar merita acest efort.

Cel mai important este sa stii ca desi temperamentul unui copil este dictat de genele sale, multe caracteristici se pot modifica.  In plus, un bebe dificil si plangacios poate deveni un lider pretentios mai tarziu - astfel iti poti canaliza educatia in viitor petnru ca ceea ce pare acum un defect, sa fie o tarie de caracter pentru copilul tau  - azi, e drept, un bebe usor dificil.

Succes mami si tati!

Despre plansul si temperamentul bebelusului mai poti citi

Cand bebelusul nu se opreste din plans: cele 5 sfaturi ale pediatrului celebru Harvey Karp

Plansul bebelusului ofera indicii despre dezvoltarea vorbirii sale

Bebelusii trebuie sa si planga - iata cat si de ce

Temperamentul copilului: cum ne putem adapta modul de parenting pentru a-i stimula dezvoltarea

Cele 5 tipuri de temperamente ale bebelusilor

Esti panicata? Pune o intrebare pe sectiunea de PANICA


autor: Amalia Averescu - psiholog - Kinder- en jeugdpsychologie - specializat in Psihologia Copilului, Zwolle, Olanda. 
In exclusivitate pentru Desprecopii.com © 2022

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII