Corpul meu dupa nastere: La un moment dat mai aveam doar 39 de kilograme

Corpul meu dupa nastere: La un moment dat mai aveam doar 39 de kilograme

Corpul meu dupa nastere: La un moment dat mai aveam doar 39 de kilograme

Mămicile vorbesc despre corpul lor inainte, in timpul si dupa sarcina. De cele mai multe ori, despre niste kilograme in plus...

Insă iată si cazul acestei mamici care din cauza unei sarcini toxice si prin urmare a greturilor extreme  - a slabit forte mult in timpul sarcinii, ajungand la un moment dat la doar 39 de kilograme.

Vei citi:
Corpul meu a trebuit sa munceasca mult
Dieta cu grasimi sanatoase
Greata in sarcina
Decolteul in sarcina
Mai multa incredere in mine

Corpul meu a trebuit sa munceasca mult

De data aceasta iata povestea lui Ninih (29 ani), casatorita cu Serge (39 ani ) si mama a Miei (1 an jumatate). Din cauza greturilor extreme, a slabit in timpul sarcinii, greutatea ei fiind la un moment dat de numai 39 kg. Cum se poate asta? Citeste mai departe povestea lui Ninih si afla amanunte...

„Ai scapat repede de burta”, aud uneori. Asta suna putin acuzator. Ca si cum cuiva care se lupta cu vergeturile permanente si cu kilogramele in plus, i-a fost mult mai greu. Regret asta. Din exterior nu se poate spune ca am fost insarcinata, insa corpul meu a trebuit sa munceasca mult pentru asta.

Dieta cu grasimi sanatoase

In liceu, mi se spunea „copilul anorexic” la cele 43 de kilograme care le aveam. Dureros, pentru ca nu am avut niciodata o tulburare de alimentatie. Subponderalitatea mea este determinata genetic: toti cei din familia mea sunt slabi. Bullying-ul m-a facut nesigura si uram cumparaturile cand aveam in jur 16 ani. Am incercat sa mananc mai mult si chiar am urmat diete cu grasimi sanatoase, precum untul. Cu toate acestea, nu m-am ingrasat niciodata cu un kilogram macar.

Greata in sarcina

In timpul sarcinii, abia asteptam sa-mi apara burtica. Dupa sase saptamani am fost fericita cand nu mi-am mai putut inchide pantalonii. Din pacate, atunci au inceput si greturile matinale. Curand, atarnam peste toaleta la fiecare ora – nici macar nu puteam sa tin un pahar de apa. Diagnosticul de HG (hyperemesis gravidarum: greata extrema cu varsaturi excesive) nu a fost pus, dar probabil de asta sufeream.

Medicamentele m-au impiedicat sa merg la spital, dar eram foarte ingrijorata de copil. Ar putea corpul meu sa il tina in viata? Abia aveam rezerve de energie si cantaream doar 39 de kilograme. Din fericire, ecografiile au aratat ca bebelusul evolueaza bine, ceea ce mi-a sporit increderea.

Decolteul in sarcina

Din saptamana cincisprezece greata a disparut. Am mancat mult si chiar m-am ingrasat. Am crescut chiar doua marimi la cupa si a trebuit sa-mi cumpar sutiene noi – salutare decolteu! La final am avut peste 50 de kilograme: un record! Nu am fost niciodata atat de fericita cu corpul meu.

Dupa nastere, stomacul meu s-a aplatizat din nou rapid, insa picioarele si soldurile mi-au ramas putin mai pline. Cand am incetat sa mai alaptez dupa trei luni toate kilogramele au disparut ca zapada la soare: am revenit la greutatea initiala. Asta a durut. De ce nu am putut sa-mi mentin greutatea?

Mai multa incredere in mine

Acum imi dau seama ca, corpul meu a nascut un copil sanatos. Sunt mandra de asta, desi uneori este greu sa accept reflectarea mea in oglinda. De un an merg la psiholog. Acesta ma ajuta, printre altele, sa devin mai fericita cu corpul meu, concentrandu-ma pe punctele mele pozitive, cum ar fi ochii si picioarele mai musculoase.

Discutia cu psihologul ajuta: am castigat deja putin mai multa incredere in mine si vreau sa-i transmit asta fiicei mele. Exista sanse mari sa-mi copieze corpul si vreau sa fie mai puternica decat am fost eu. Sa invete sa-si iubeasca corpul, in loc sa-l urasca. Si cine mai bun decat mama ei sa-i dea acest exemplu?

La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice?

Pe forumul proaspetelor mamici,  intrebarea La cat timp dupa nastere putem incepe exercitiile fizice? - este citita cu mult interes. Revenirea la silueta dinainte de sarcina este una dintre dorintele secrete ale tinerelor mamici, acum coplesite de altfel de noile responsabilitati ale vietii de mamica. Pot exercitiile fizice sa afecteze capacitatea de alaptare sau sa afecteze muschii abdominali? Medicii Colegiului American al Obstetricienilor si Ginecologilor, sunt de parere ca este bine sa incepeti si sa continuati gradual exercitiile fizice atunci cand va simtiti in stare sa o faceti. Iata deci, sfatul medicilor de la Desprecopii.com <<aici>>


9 sfaturi pe care ar trebui sa le pui in practica atunci cand vrei sa slabesti rapid

Pierderea in greutate este un subiect delicat pentru majoritatea oamenilor. Vorbind din perspectiva unei persoane care s-a confruntat cu probleme de greutate, pot spune chiar acum ca este extrem de dificil sa slabesti, neluand in considerare cat de dificil este sa slabesti intr-o maniera sanatoasa si eficienta. Am pornit aceasta calatorie din postura unui adolescent slab, am ajuns ca in prima zi de liceu sa am 130 de kilograme, iar in ultima zi  140 de kilograme, am “evoluat” asa pana in anul 3 de facultate cand acul cantarului a ajuns la 205 kilograme; dupa ce am renuntat la fumat si am inceput sa petrec mai mult timp acasa invatand, totul a inceput sa revina relativ la normal, 165 de kilograme ce ambalau putin mai multi muschi ca inainte citeste cele 9 sfaturi aici.

Abdomen plat: 4 metode care functioneaza:

Dieta de 7 zile pentru un abdomen plat
Secretul pentru a pierde in greutatate si legatura cu Eu-ul ascuns din spatele oglinzii
Masajul remodeleaza abdomenul proaspetelor mamici
10 activitati pentru un abdomen plat

Forumuri si grupuri de suport pentru mamicile care vor sa slabeasca: 

 Femina Intim ...
Intre noi femeile. Cosmetice, diete, tampoane, dileme intime.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate 2022 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII