Bebe la 3 luni: 6 activități de joacă și stimulare
La 3 luni, bebelușul tău este ocupat să învețe despre emoții și comunicare. Va începe să lege ceea ce-i spui de expresiile tale faciale. De asemenea, îți cunoaște vocea și își poate întoarce capul către tine când te aude.
De acum, bebe va întinde mâna pentru a apuca lucruri - cum ar fi inele sau zornăitori - sau pentur a le băga în gură, deoarece este un mod prin care copilul tău învață despre lumea din jurul lui.
Uneori, bebelușul poate să-și încrucișeze ochii când se uită la lucruri - dar acest lucru este normal în primele luni.
Vei citi:
6 activități de joacă și stimulare pentru un bebe de 3 luni
Dezvoltarea pe saptamani a acestei luni
Activitati de joaca pentru bebelusi in a treia luna de viata
În jurul acestei vârste, bebelușului tău îi place să se miște și probabil va începe să se rostogolească de pe burtică pe spate. Când îi acorzi timp de stat pe burtică, acesta poate ridica capul sus sau se poate împinge cu mâinile în sus.
Iată 6 activități de joacă și stimulare pentru un bebe de 3 luni:
Oferă-i jucării pe care le poate ține în mână.
Joacă-te cu bebe de-a v-ați ascunselea.
Vorbește-i și povestește-i.
Pune-l pe burtică 30 de minute pe zi.
Oferă-i o oglindă specială pentru bebeluși, nu una reală.
Oferă-i cărticele din pânză speciale pentru bebeluși.
Dezvoltarea pe saptamani a acestei luni:
Bebelusul la 9 saptamani
Bebelusul la 10 saptamani
Bebelusul la 11 saptamani
Bebelusul la 12 saptamani
Bebelusul la 13 saptamani
► Citeste si:
Bebelușul la 3 luni și atașamentul parental - introducere în lumea bebelușilor fericiți
Somnul bebelusului la 3 luni: cât doarme și probleme de somn - SCHEMA DE SOMN
Activitati de joaca pentru bebelusi in a treia luna de viata
Dupa varsta de 3 luni, care este considerata o piatra de hotar in cresterea unui copil, bebelusul are deja tabieturile lui si un program cu care probabil ca v-ati obisnuit.
Va veti trezi la un moment dat, povestind prietenilor despre cum ii place sa adoarma, ce-i place sa manance si ce nu si ce-l incanta cel mai mult sau, din contra, ce-i displace. Aceste cunostinte sunt foarte importante pentru parinti, mai ales pentru aceia care sunt in cautarea unui babysitter citeste aici care sunt activitatile preferate acestei varste.
Cum creste bebelusul: vezi pe graficele de crestere
Consultati graficele de crestere ale bebelusului aici: Grafice de crestere: indicatorul de crestere al bebelusului
Ai poze cu bebelusul tau - din a treia luna luna de viata? Trimite o poza si povesteste-ne ce amintiri ai de la aceasta varsta a bebelusului tau - la acest topic frumos pe forum: Bebelusi de 3 luni
Desprecopii considera ca fiecare copil e unic. Chiar daca copilul dumneavoastra trece prin etapele de dezvoltare mai repede sau mai incet, el trebuie sa-si urmeze calea lui de dezvoltare. Semnele care despart aceste perioade sunt uneori neclare si nu trebuie sa va ingrijorati daca unul din semne apare mai tarziu sau mai devreme decat va asteptati. Continuam deci si mergem la Luna a 4-a din viata unui bebelus.
Continuam deci si mergem la Luna a 4-a din viata unui bebelus.
Probleme de care e bine de stiut:
Moartea subita a sugarului
Semne ingrijoratoare la nou nascut
Atentie, unele slinguri in care sunt purtati bebelusii pot ucide
De ce plânge copilul ?
Despre Febra
10 motive ca sã chemi pediatrul
Diareea la bebelus
Ce putem face daca bebelusul are colici
Ingrijirea buricului bebelusului
Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau
Pentru mamicil de bebelusi - Desprecopii a realizat aplicatia mobila Eu, Mămica care se poate descaca pe telefon tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Vei avea acces gratuit la o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.
Aplicatia - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată.
Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru Iphone si Ipad aici.
► Descarca aplicatia EU MAMICA - pentru sistemul Android aici
Esti o mamica ce are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: redactor Desprecopii - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII