Eu am făcut primul pas către un copil cyborg. Tu cât ești de pregătit ca părinte?

Eu am facut primul pas catre un copil cyborg. Tu cat esti de pregatit ca parinte?

Eu am făcut primul pas către un copil cyborg. Tu cât ești de pregătit ca părinte?

Fetița mea a avut cancer osos la genunchi. A fost tratată în Germania unde i-a fost înlocuit complet genunchiul cu o proteză perfect funcțională. Nu a fost ușor. După numeroase ședințe de chimioterapie și multă fizioterapie pentru a învăța să meargă cu noul genunchi, la 7 ani distanță de la operație, pot spune că fetița mea este considerată un pacient care a învins cancerul! De mulți ani, nu mai există urme de celule canceroase în organismul său și nu există semne că boala ar putea reveni. Este o adolescentă frumoasă, are un prieten și o viață normală.

Dar articolul este despre altceva... citește mai departe!

Viitorul umanității este cel al omului de tip cyborg

Acum o săptămână am cunoscut la o onomastică un cercetător austriac care studiază bioingineria la un nivel SF pentru omul de rând. Lucrează la un proiect care combină Inteligența Artificială, robotică, și sistemele biomedicale. Știa că fetița mea are un dispozitiv medical care îi înlocuiește genunchiul și am filozofat pe această temă. Nu am să întru în amănunte, dar pot spune că una din concluziile discuției este că viitorul umanității este cel al omului de tip cyborg. Un om cyborg este o persoană care are părți mecanice sau electronice integrate în corpul său, ceea ce îi va permite să aibă abilități și capacități care depășesc cele ale oamenilor normali.

Întrebarea mea este: cum ai tolera să ai un copil cyborg? Cât de pregătit(ă) ești să accepți un implant mecanic în corpul copilului tău?

Pentru mine întrebarea nu mai are sens pentru că acest lucru s-a întâmplat deja. Iată câteva întrebări la care aștept răspunsul vostru:

 Dacă ești mamă și copilul tău nu vede (este orb) ai accepta un implant care să-i redea vederea?

 Dar dacă ești mama unui copil care vede normal, ai accepta un implant care să-l ajute să vadă în întuneric? O superputere care l-ar ajuta într-o societate foarte competitivă?

 Dacă o femeie își face implanturi de sâni pentru a-și mări încrederea în sine, este OK ca un tânăr să-și facă implanturi de vedere pentru a vedea în întuneric și astfel să fie angajat la un job superplătit?

Este clar, ne apropiem cu pași repezi de primele discuții etice și legale: un om cyborg poate avea abilități care depășesc capacitățile umane normale, dar poate avea și probleme legate de acceptarea socială (la școală de exemplu) și poate ridica probleme etice și legale.

Bioingineria joacă deja un rol important în medicină, deoarece permite dezvoltarea de tehnologii și produse care pot fi utilizate pentru a trata afecțiuni medicale și pentru a îmbunătăți funcționarea organismelor vii: de la proteze mecanice (cum are fetița mea) până la dispozitive medicale precum pacemakerele, care pot fi utilizate pentru a trata problemele de inimă.

Care va fi viitorul oamenilor cyborg?

Este dificil de anticipat cu exactitate care va fi viitorul oamenilor cyborg. Sunt multe probleme legate de evoluția tehnologiei, schimbările sociale și culturale și deciziile pe care oamenii le vor lua în viitor. Cu toate acestea, se preconizează că într-un viitor foarte apropiat, oamenii - tot mai dependenți de tehnologie - își vor integra dispozitive și sisteme tehnologice în corpul lor pentru a le îmbunătăți capacitățile fizice și mentale. Vorbim deci de oameni care vor avea abilități și capacități care depășesc cele ale oamenilor normali.

Întrebările devin din ce în ce mai interesante:

 Ce impact poate avea integrarea de părți mecanice în organism asupra identității umane?
 Care sunt limitele etice privind modificarea corporală pentru a obține abilități suplimentare?
 Cum poate fi asigurată autonomia și libertatea de alegere a persoanelor care devin oameni cyborg?
 Cum poate fi gestionat potențialul de discriminare al oamenilor cyborg în societate?
 Care sunt implicațiile etice ale faptului că oamenii cyborg ar putea avea abilități care depășesc capacitățile umane normale?

Un lucru este însă sigur: cei bogați vor avea prioritate la o astfel de tehnologie. Băiatul vecinului milionar cu un implant în creier o să fie mai bun la școală decât copilul tău care nu are acces încă la astfel de tehnologii. Diferențele dintre bogați și săraci o să fie și mai mari.

Spune-ne părerea ta!

Copilul in Media Sociala: 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pierde controlul

Mai toti parintii cu copii peste 10 ani sunt la curent cu relatia/pasiunea/obsesia copilul cu Media Sociala. Adica obsesia cu Facebook, Instagram, Twitter - mai putin ce e drept in Romania, sau alte aplicatii sociale ca: Snapchat, Tumblr, Tinder, HotorNot, AskFM,Chatroulette si altele.

De fapt, lucrurile se schimba de la zi la alta. Cu fiecare saptamana care trece, numarul aplicatiilor de media sociala cresc si a tine pasul ca parinte cu fiecare din ele nu e usor. Citeste 12 sfaturi pentru parinti pentru a nu pirde controlul...

Despre copii nostri si Internet - merita citit si:

Copilaria mutilata de haosul virtual, isteria Facebook
Hartuirea virtuala a copilului: o problema contemporana de parenting
Ce fac adolescentii online: riscuri si pericole de care trebuie sa stie parintii

Pentru a intalni alti parinti de adolescenti, participati la sectiunea speciala a forumului Desprecopii.com: Adolescentii  

autor: redactor Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate (c) 2022

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII