7 activități care trebuiesc planificate din timp pentru venirea bebelușului - dupa săptămana 20 de sarcină

7 activitati care trebuiesc planificate din timp pentru venirea bebelusului - dupa saptamana 20 de sarcina

7 activități care trebuiesc planificate din timp pentru venirea bebelușului - dupa săptămana 20 de sarcină

Pe măsură ce se apropie data nașterii bebelușului, ia în considerare realizarea unei liste de verificare a sarcinilor de care trebuie să ai grijă înainte de naștere.

În acest fel, vei avea mai puține lucruri de care să-ți faci griji odată ce bebelușul este gata să sosească. Iată 7 sugestii:

Vei citi:
Caută ajutor din timp
Pregătirea bagajului pentru maternitate
Finalizarea planului de naștere
Îngrijirea personală
Participarea la cursuri prenatale
Pregătirea casei pentru sosirea bebelușului
O zi de neuitat: ziua in care nasti

1. Caută ajutor din timp

Caută ajutor pentru îngrijirea copiilor, animalelor de companie și/sau pentru menaj. De asemenea, poți profita de prietenii și membrii familiei care sunt disponibili. Chiar dacă nu crezi că vei avea nevoie de ajutor suplimentar, ar trebui să ai o listă de nume de apelat în cazul în care situația se schimbă. Apoi, gătește o serie de preparate și congelează-le. Vei avea nevoie!

2. Pregătirea bagajului pentru maternitate

Asigură-te că ai tot ce e necesar șederii în spital sau clinică. Acest lucru poate include haine confortabile, pernă de alăptare, produse de igienă personală, scutece pentru bebeluș și multe altele. Bagajul să fie pregătit la ușă.

3. Finalizarea planului de naștere

Finalizează un plan de naștere cu medicul sau cu moașa pentru a te asigura că ai o idee clară despre modul în care se va desfășura nașterea. Comunică atent dorințele și preferințele tale.

4. Îngrijirea personală

Asigură-te că îți faci timp pentru a avea grijă de tine - inclusiv odihnă și alimentația sănătoasă. Este important să ai grijă de sănătatea și bunăstarea ta în timpul sarcinii.

5. Participarea la cursuri prenatale

Cursurile prenatale sunt o modalitate excelentă de a te pregăti pentru naștere și pentru a învăța cum să ai grijă de bebeluș după naștere.

6. Pregătirea casei pentru sosirea bebelușului

Aceasta poate include instalarea scaunului auto, asamblarea mobilei pentru copil, pregătirea camerei și multe altele.

7. Înainte de ultima lună de sarcină, fă pregătirile de ultimă oră pentru naștere. Lista ta de verificare ar trebui să includă următoarele:

Numele, adresa și numărul de telefon al spitalului.
Numele, adresa și numărul de telefon al medicului sau al asistentei moașe certificate cu care vei naște copilul.
Cel mai rapid și mai ușor drum către spital sau centru de naștere.
Locația intrării în spital pe care ar trebui să o utilizezi când începe travaliul.
Numărul de telefon al unui serviciu de ambulanță, în caz de urgență.
Numărul de telefon al persoanei care te va duce la spital (dacă acea persoană nu locuiește cu tine).
O geantă plină cu lucruri esențiale pentru travaliu și pentru restul șederii în spital, inclusiv articole de toaletă, îmbrăcăminte, adrese și numere de telefon ale prietenilor și rudelor, materiale de lectură, încărcătoare, acte necesare și haine pe care copilul le va purta.
O scoică auto, astfel încât să poți duce copilul acasă în siguranță. Instalează-l pe bancheta din spate, opus sensului de mers, în mod ideal, în mijlocul banchetei din spate. (Nu așeza niciodată scaunul pentru mașină în fața unui airbag.) Toți sugarii și copiii mici ar trebui să călătorească într-un scaun de siguranță pentru mașină orientat spre spate cât mai mult timp posibil sau până când ating cea mai mare greutate sau înălțime permisă.
Dacă intenționezi să alăptezi, nu uita pompa de sân.
Dacă ai alți copii, aranjează îngrijirea lor în timpul în care vei fi la spital.

În general, este important să planifici cu atenție și să acorzi atenție detaliilor atunci când te pregătești pentru sosirea bebelușului. Pregătirea în avans te poate ajuta să reduci stresul și să te asiguri că ai tot necesarul pentru a face față cu încredere acestei noi aventuri.

De citit: Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi

O zi de neuitat: ziua in care nasti

Este ceva obisnuit pentru o femeie insarcinata sa fie oprita pe strada, in lift sau in magazin de alte femei cu cuvintele: Cind eram eu insarcinata....sau lasa-ma sa iti povestesc despre momentul nasterii...Se pare ca o burtica mare este o invitatie pentru acest gen de destainuiri si povete. De ce vor femeile sa vorbeasca despre experienta nasterii chiar la multi ani dupa eveniment?

Este destul de clar ca aceasta zi nu este o zi obisnuita. Este ziua cind femeia devine mama, cind partenerul ei devine tata iar parintii ei devin bunici. Dar aceasta zi este mai mult decit o simpla zi, este o piatra de hotar in viata oricarei femei. Desprecopii.com este alaturi de tine citeste mai departe aici.

Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii

Frica de travaliu este ceva firesc, indiferent daca esti la prima nastere sau daca ai mai trecut prin aceasta experienta. Nimeni nu iti va ascunde faptul ca travaliul este dureros din punct de vedere fizic, insa ceea ce nu trebuie sa uiti este ca indiferent cat doare si cat dureaza, este un sacrificiu care preceda un moment suprem de fericire  acela in care iti vei tine in brate puiul. Daca te vei gandi mereu la asta si daca te vei informa corect din timp, partea mai grea va fi mai usor de traversat. Si nu uita ca pe forumul DC poti gasi sprijin si incurajari de la mamici care au trecut deja prin experienta travaliului.

Frica de nastere este, pentru unele gravidute - o grija obsedanta. Daca esti la prima sarcina si mai ales daca te apropii de momentul magic al nasterii, probabil ca iti pui deja intrebari despre cum va fi travaliul, o experienta care genereaza adesea panica in randul viitoarelor mamici. Iata cum o invingi frica de nastere si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii.

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur
Simulatorul virtual al nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE

autor: redactor Desprecopii  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com © 2024

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII