Unele emisiuni tv pentru copii le afecteaza creierul

Unele emisiuni tv pentru copii le afecteaza creierul

Unele emisiuni tv pentru copii le afecteaza creierul

  • Faptul ca timpul acordat copiilor pentru a se uita la televizor trebuie sa fie limitat este cunoscut de majoritatea parintilor. In plus, Academia Americana de Pediatrie sfatuieste parintii sa nu isi lase deloc in fata televizorului copiii sub 2 ani.
Faptul ca timpul acordat copiilor pentru a se uita la televizor trebuie sa fie limitat este cunoscut de majoritatea parintilor. In plus, Academia Americana de Pediatrie sfatuieste parintii sa nu isi lase deloc in fata televizorului copiii sub 2 ani. Cu toate ca oferta de programe pentru copii este extrem de variata, parintii ar trebui sa se gandeasc ain primul rand la sanatatea copiilor lor inainte de a ceda rugamintilor acestora de a fi lasati sa priveasca diverse emisiuni la televizor.

Citeste si: Inchide televizorul si transforma-ti copilul in geniu!

 
Un studiu recent, publicat in Pediatrics, releva faptul ca emisiunile tv dedicate copiilor afecteaza in grade diferite dezvoltarea mintala a acestora, unele fiind mai nocive decat altele. Cercetatorii au analizat capacitatea unor copii in varsta de 4 ani de a fi atenti si de a rezolva diverse sarcini, dupa ce au privit unul dintre cele 2 filme animate supuse analizei.

Practic, copiii au fost impartiti in 3 grupuri - un grup care a privit un desen animat de 9 minute, cu imagini colorate, derulate foarte rapid, in care personajul era un burete de bucatarie; un grup care a privit un desen animat mai realist, in care personajul era un baietel, cu imagini derulate mai lent, avand aceeasi durata si un grup care nu aprivit deloc desene animate, ci s-a jucat cu creioane. Tuturor copiilor li s-au dat apoi diverse sarcini spre rezolvare. Copiii din primul grup au prezentat cele mai mari probleme de atentie si de concentrare, in timp ce copiii din celelalte doua grupuri s-au comportat aproximativ asemanator.

Concluzia specialistilor este ca o combinatie de imagini fantastice, viu colorate cu o desfasurare foarte rapida a imaginilor, desi atrage in mod inexplicabil copiii, afecteaza in mod negativ creierul. De aici, probabil, si preferinta micutilor pentru reclame. Parintii ar trebui, prin urmare sa aleaga cu grija emisiunile la care le permit copiilor sa se uite.

autor: Redactor Desprecopii.com Anamaria Ghiban - Toate drepturile rezervate (c) 2012

Va recomandam sa mai cititi si:

Mai cititi:

Sfaturi de vacanta:

 Forumuri specializate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Articole despre Psihologia Copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

Comunitatea Desprecopii

Toate Forumurile

Peste 200.000 de membri inregistrati!

Hai chiar acum in cea mai mare si mai activa comunitate de parinti si discuta despre: Unele emisiuni tv pentru copii le afecteaza creierul.

intrebari

Intrebari si raspunsuri

Ai o intrebare pe teme legate de acest articol sau o intrebare in general? Intreaba specialistii Desprecopii.com si alte mamici dornice sa te ajute!

Forumuri Recomandate

In floarea copilariei (4-12 ani)

In floarea copilariei (4-12 ani)

Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate.
Discutii generale

Discutii generale

LOUNGE DC. Discutii, pareri si impresii. Aici ne adunam pentru a ne cunoaste.
La bucatarie

La bucatarie

Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!
PARENTING - sau despre meseria de parinte

PARENTING - sau despre meseria de parinte

Despre MESERIA DE PARINTE. Experiente, intrebari si milioane de nelinisti. Asta inseamna sa fii parinte.

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publica (ramai anonim) dar completarea corecta este necesara, mai ales in cazul in care astepti raspuns. | Toate campurile trebuie completate!

Ai o intrebare? APASA AICI pentru rubrica de intrebari SAU intreaba pe FORUMUL DESPRECOPII