13 lucruri care influențează sexul viitorul bebeluș

13 lucruri care influenteaza sexul viitorul bebelus

13 lucruri care influențează sexul viitorul bebeluș

Ce anume ar putea influenta sexul viitorului bebelus? Noi stim deja 13 lucruri care pot influenta sexul viitorul bebelus - de care trebuie sa stii.
Ce hainute cumparam din timp: albastre sau roz? Parintii au o fetita si mai vor un baietel sau invers. Ce s-ar putea face sa putem alege ordinea? Cum puteam sa ajutam natura si ce spun cercetatorii? Este jocul genetic cu adevarat complicat sau putem sa il intelegem si determina? Este adevarat ca mancarea in timpul conceptiei poate influenta sexul copilului? 

→ Iată 13 lucruri care influențează sexul viitorul bebeluș.

Sexul copilului si dorinta parintilor
1. Sexul copilului si jocul genetic
2. Sexul copilului si  jocul norocului
3. Sexul copilului si noile teorii ale orgasmului
4. Daca doriti o fetita, sex cat mai des
5. Daca doriti un baietel si placerea sexului
6. Sexul copilului si pozitia in timpul actului sexual
7. Planificarea in functie de ovulatie si sexul copilului
8. Sexul copilului si varsta tatalui
9. Sexul copilului si varsta mamei si harta conceptiei la chinezi
10. Sexul copilului si anotimpul in care a fost conceput
11. Sexul copilului si radiatiile
12. Sexul copilului si alcoolul
13. Rolul alimentatiei in planificarea sexului copilului
SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!
Tot despre alegerea sexului viitorului copil mai cititi
Planificarea unui copil sanatos
FORUM SI GRUPURI DE SUPORT
 

Sexul copilului si dorinta parintilor

Multe cupluri sunt confruntate cu mici dileme de genul: Mama vrea fetita iar tata vrea baietel. Sa luam in discutie un caz anume: Adriana a adus-o pe lume pe fetita iar in anii urmatoria mai avut inca doua fetite. Acum este din nou gravida.

De data asta trebuie sa 'fie' baiat!  ii spun tot felul de prieteni si cunostinte. "Ca norocul tau sa fie deplin, iti mai trebuie un baietel" aude mereu.

Miruna, o alta mama cu mai multi copii, aude si ea mereu acelasi lucru. Doar ca, in cazul ei, este vorba despre 'lipsa' unei fetite. Miruna este mama a trei baieti.

Nici Adriana si nici Miruna nu se pot plange la capitolul fericire, insa nu-si pot reprima citeodata un sentiment vag de neimplinire, din cauza ca au doar fetite, respective baietei. De fapt, ele se intreaba mereu care anume poate fi cauza faptului ca au copii apartinind doar unui sex.

1. Sexul copilului si jocul genetic

Un raspuns exact la aceasta intrebare nu a gasit nimeni pina in prezent, deoarece sansele celor doua sexe sunt egale in cadrul procesului de conceptie. Ovulul poarta intotdeauna un cromozom X care detine toate informatiile genetice. De altfel, tatal copilului este raspunzator de rezultatul final pentru ca sexul copilului este determinat de de cromozomul spermatozoidului: X pentru fetite, Y pentru baietei.

In lume se nasc mai multi baieti decit fete - in medie 106 la 100. Totusi teoria conform spermatozoidul masculin este mai usor si mai rapid decit cel feminine este depasita.

S-a constatat ca sunt concepute mai multe fete decit baieti. La 100 de ovule fecundate masculine se fecundeaza peste 140 feminine. Aceasta cifra a fost calculata conform datelor cunoscute in ziua de astazi despre avorturi. Aproximativ o treime din ovulele fecundate feminine nu rezista decit citeva saptamani, cele fecundate masculine devenind astfel majoritare. Ar trebui asadar sa lasam pe seama sortii conceperea unei fetite sau a unui baietel?

2. Sexul copilului si  jocul norocului

Oamenii au incercat dintotdeauna sa ajute putin norocul. In Grecia Antica, barbatii erau sfatuiti sa-si sugrume testicolul sting cu mana sau cu o sfoara, caci baietii ar fi fost conceputi numai cu testicolul drept.
Daca un cuplu dorea un baiat, trebuia sa il conceapa doar cind batea vantul dinspre nord. Noi radem astazi de astfel de sfaturi si recomandari. Totusi, parintii care dupa doi baieti isi doresc o fiica sau invers, sint in cautarea unei metode care i-ar putea ajuta.

3. Sexul copilului si noile teorii ale orgasmului

Trebuie sa clarificam de la bun inceput ca nu exista o metoda testata stiintific si sigura pentru procrearea unui copil de un anume sex. Posibile metode sunt doar teorii - cum ar fi cea conform careia, daca o femeie ar incerca sa-si retina orgasmul - astfel i-ar creste sansele de a avea o fetita.

Acesta este unul dintre sfaturile pe care le putem gasi in ultima editie a best-seller-ului American "How to Choose the Sex of Your Baby" (Cum puteti determina sexul copilului dvs). Autorul, medicul Landrum B. Shettles, se ocupa de peste 35 de ani de studierea unor metode de alegerea a sexului copilului.

4. Daca doriti o fetita, sex cat mai des

Recomandarile lui pentru cuplurile care isi doresc fetite sunt: pot avea raporturi sexuale cit de des, cu conditia sa o faca la timpul potrivit (16-24 ore inainte de ovulatie) si in pozitia clasica (femeia dedesupt, barbatul deasupra) dar cu evitarea orgasmului la femeie. Sansele cresc astfel la 70% sustine Shettles. Support stiintific insa, pentru aceste afirmatii, nu exista - desi doctorul a primit o sumedenie de scrisori extaziate de la parinti la care metoda a avut success.

sexul bebelusului sarcina

5. Daca doriti un baietel si placerea sexului

Cel care vrea sa conceapa un baiat - trebuie sa-si traiasca din plin partidele de sex. Femeia trebuie sa ajunga la orgasm cu putin inaintea barbatului, concomitent cu acesta sau de mai multe ori dupa el (in acest caz se recomanda ca barbatul sa aiba un orgasm intre cele doua ale femeii)

Doctorul Shettles nu acorda cuplurilor prea mult timp pentru a concepe un baiat - 12 ore inainte si 12 ore dupa ovulatie. Este de preferat ca perechea sa faca sex in pozitia lingura (barbatul in spatele femeii). El trebuie sa exerseze abstinenta citeva zile inaintea evenimentului. Daca cuplul reuseste sa se tina de aceste prescriptii, sansele sa conceapa un baiat cresc pina la 80%.

Orgasmul faciliteaza conceperea unui baiat, conform spuselor doctorului Shettles, el sustinindu-si teoria prin explicatia ca, in timpul orgasmului., sunt eliberate anumite secretii care neutralizeaza mediul vaginal acid. Acest fapt este mai efficient pentru spermatoizii masculini, desit pentru cei feminini. Contractiile conduc sperma pina aproape de orificiul uterin, intr-un mediu alcalin, in care cromozomii Y (masculini) sint "la ei acasa".

Daca vrei ca barza sa iti aduca o fetita - ce trebuie sa mananci de citit: Daca vrei ca barza sa iti aduca o fetita - ce trebuie sa mananci

Daca vrei ca barza sa iti aduca un baietel - ce trebuie sa mananci de citit: Daca vrei ca barza sa iti aduca un baietel - ce trebuie sa mananci

6. Sexul copilului si pozitia in timpul actului sexual

Pozitia adoptata in timpul raportului sexual poate usura calea spermatozoizilor spre ovul, fie ei purtatori de cromozomi X (feminini) fie ei Y (masculini). In cazul pozitiei "misionarului" (recomandata in conceperea fetitelor) spermatozoizii trebuie sa treaca prin mediul vaginal acid, suportat mult mai bine de cromozomii X. In pozitia "lingura" sperma ajunge mai aproape de orificiul uterin, unde mediul este mai neutru, ceea ce faciliteaza patrunderea cromozomului Y la ovul.

In cadrul alegerii momentului raportuli sexual, sint valabile urmatoarele: cu citeva zile inainte de ovulatie, spermatozoizii X, care au o viata mai lunga, se afla in stare de asteptare iar cu citeva ore inainte si dupa ovulatie membrana uterine este sufficient de neutralizata pentru ca spermatozoizii Y sa treaca mai usor.

7. Planificarea in functie de ovulatie si sexul copilului

In fine, in ceea ce priveste frecventa raporturilor sexuale, dupa parerea doctorului Shettles, abstinenta face ca numarul spermatozoizilor masculini sa creasca.

Acest fapt s-a dovedit printr-un studiu: raportul sexual carea avut loc dupa 7 zile de abstinenta si la scurt timp dupa ovulatie, a dus la cresterea peste medie a numarului de nou nascuti de sex masculine. Pentru ca metoda doctorului Shettles sa aiba o sansa de success (in nici un caz garantata) - femeia trebuie - timp de mai multe luni - sa tina evidenta ciclului menstrual si sa isi ia temperatura bazala.

8. Sexul copilului si varsta tatalui

Dovada faptului ca bebelusul ar putea avea si fara metoda doctorului Shettles, sexul dorit de parinti nu intra in discutie. In jurul acestui subiect mai exista multe curiozitati carora oamenii de stiinta le-au gasit doar explicatii vagi.

De exemplu, barbatii mai in varsta care au trait cu mai multe femei au procreat mai mult baieti decit fete, dupa cum confirma un studiu efectuat printer indivizii satului american Utah, femeile care au avut o viata mai libertina devin mai des mame de baieti (o data cu fidelitatea sexuala a crescut numarul fetelor); femeile tinere (sub 20 de ani) au nascut mai multi baieti decit cele in varsta (peste 40 de ani); industriasii au fost mai degraba tati de baieti, ca si presedintii americani din secolul trecut; aristrocatii au avut mai degraba fete.

9. Sexul copilului si varsta mamei si harta conceptiei la chinezi

Conform legendei, vechii chinezi au venit cu o metoda de alegere a sexului copilului aproape complet demonstrata (sustin ei!), bazata pe varsta pe care o are mama si luna in care concepe copilul. Cititi pe larg: Harta conceptiei la chinezi  

10. Sexul copilului si anotimpul in care a fost conceput

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, s-au nascut mai multi baieti decit fete, in principal in Franta si Anglia, nu insa si in SUA. S-a constat, in diferite zone de pe glob ca baieitii sunt conceputi in general in perioadele reci - un lucru care-i bucura pe cercetatori deoarece au o explicatie pentru ei: spermatozoizii Y sunt mai sensibili la caldura, la racoare sau la alti factori de mediu. Astfel s-a constat ca brutarii, lucratorii industriali care muncesc in preajma unor locuri cu temperaturi inalte sau soferii de camioane si taxi(care au stat mult timp in masina incalzita) au - in medie - mai putini baieti.

11. Sexul copilului si radiatiile

Razele RADAR pot dauna spermatozoizilor Y si pot reduce fecunditatea. Acest lucru s-a constat la pilotii americani. Abia dupa ce carlinga a fost izolata cu folie de aur, s-a refacut raportul normal fete/baieti in cazul copiilor de piloti. Nu exista insa nici un fel de ajutor pentru pilotii de pe avioanele de vanatoare cu reactie sau astronauti. Accelaratia foarte mare reduce numarul spermatozoizilor masculini.

12. Sexul copilului si alcoolul

Alcoolul este o otrava care dauneaza mai degraba spermatozoizilor Y decit celor X. Patronii de baruri si localuri, jurnalistii sau persoanele care isi desfasoara activitatea in conditii de stress si care beau des alcool au 6, pina la 10% mai putini baieiti decit media populatiei.

Si in fine, daca pentru contraceptie sunt folosite mijloace chimice si totusi se ajunge la sarcina, copiii rezultati sunt cu 25% mai mult de sex feminin.

13. Rolul alimentatiei in planificarea sexului copilului

Se discuta inca daca alimentatia parintilor are vreo influenta asupra sexului copilului. Acesta problema fost enuntata pentru prima oara de catre zoologul german Kurt Ferbst, cu 50 de ani in urma - daca turna in acvariu hrana cu un continut ridicat de potasiu, pina la urma se inmulteau pestii de sex masculine iar daca hrana continea mai mult magneziu, se nasteau mai multi pesti de sex feminine.

Unii medici recomanda o alimentatie care sa tina seama de principiul mai sus mentionat. Femeia trebuie sa adopte un plan de alimentatie in concordanta cu sexul dorit pentru viitorul ei copil - cu aproximativ cu doua luni si jumatate inainte de momentul conceptiei. Regimul alimentar pentru baieti este bogat in sodium si potasiu. De exemplu: sunca, paine integrala, miere, caise uscat, avocado, sfecla rosie. Rgimul pentru fete trebuie sa fie sarac in sare insa imbunatatit cu magneziu si calciu: cartofi, branza de vaca, prune uscate, linte si paine fara sare.

Daca toate aceste -retete' ajuta sau nu - nu este pe deplin dovedit insa cei care incearca aceste metode, nu risca nimic. Se pune insa - sub un mare semn de intrebare ceea ce se practica in SUA, Anglia si Belgia de mai multa vreme: cupluri sanatoase si fecunde isi fac un test in urma caruia un ovul este fecundat in uter doar atunci cind se stie suta la suta cas exul copilului este cel dorit de parinti. Ovulele fecundate cu sexul - gresit' sunt distruse. In majoritatea tarilor europene acest lucru este interzis -fiind in contradictie cu morala crestina si etica sociala.

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

Alegerea sexului copilului, mituri si legende...

Toata lumea a auzit tot felul de legende despre cum se concepe un baiat sau ce forma trebuie sa aiba burta pentru a da nastere unui fete. Asemenea legende circula din generatie in generatie - fara insa a avea un suport stiintific. Inseamna oare consumul de Pepsi o asigurare pentru ca copilul tau sa fie baiat? Sau ca sa fie fata ar fi o solutie indoparea cu ciocolata? Sa faci dragoste pe luna plina? Desprecopii.com face un slalom printre mituri si legende pe care cu siguranta le-ai auzit :-) citeste in continuare aici >


Calculatorul sexului bebelusului

In functie de varsta la care concepi copilul, poti afla ce sex are viitorul tau bebelus. Foloseste calculatorul sexului bebelusului :) daca vrei sa stii care sunt sansele sa fie fetita sau baitel. Gasesti acest calculator aici.

 Planificarea unui copil sanatos

Sunteti facuti unul pentru altul? 
Cum sa aveti cel mai sanatos copil 
Riscurile maternitatii dupa 35 de ani 
Alegerea sexului copilului - mituri si legende.... 
Ovulatia si calculul ovulatiei 
Din conceptia intarziata rezulta baieti 
Si ceasul biologic al barbatilor ticaie 
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil 
Ghid pentru cuplurile infertile 
Azoospermia 
Pregatiti-va pentru a deveni parinti (cu umor) 
Mai multe despre venirea celuilalt pe lume

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul smart este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Avesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate.

Descarca aplicatia pentru sisteme Android aici: Odiseea Sarcinii.

► Descarca aplicatia pentru IOS aici: Odiseea Sarcinii.

  FORUM SI GRUPURI DE SUPORT: 

  Asteptand o comoara in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta! 

autor: echipa Desprecopii.com , Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

15 comentarii din totalul de 33:

  1. Corina
    Corinatrimis la 25/1/2017

    Buna tuturor,am doua fetițe si mi-aș dorii peste ceva timp sa mai rămân însărcinată si tare mi-aș dorii gemeni(fetita si băiat sau doi băieței) ce as putea face sa rămân însărcinată cu gemeni,de ce anume sa țin cont,sau ce ar trebuii sa fac deoarece pe internet am citit mai multe si nu știu ce anume ar influența o sarcina cu gemeni.Va multumesc mămici,viitoare mămici

    Raspunde la acest comentariu
  2. oxana
    oxanatrimis la 27/5/2016

    buna sunt mama a 4 baieti si tare imi doresc o fata dar mai tare sotu pteti sa ne recomandati un specialist onlin care near ajuta in programare va multumesc in suflet

    Raspunde la acest comentariu
  3. Andra
    Andratrimis la 27/5/2016

    Oxana - adreseaza intrebarea mamicilor de pe forumul DC http://comunitate.desprecopii.com/forums/

    Raspunde la acest comentariu
  4. luciana
    lucianatrimis la 8/4/2013

    Buna! eu am 3 copii,2 ingerasi de baietei de 4 respectiv 3 anisori si 1 ingeras de fetita care are 1 an si...o sa ii mai vina si o surioara pe drum,deci dupa cum a spus si doamna amalia,totul depinde numai de Divinitate,pentru ca acum in zilele noastre cu asa mult stres este mult mai greu sa devenim parinti.iar cu pozitiile ce sa spun...la mine una nu prea s-au aplicat,regula care s-a aplicat la mine a fost aceea din batrani:care a fost primul cuvant spus de copil prima data,daca a fost tata al 2-lea copil a fost baietel,daca primul cuvant a fost mama atunci am avut fetita.Concluziile acum le trageti si dvs fiecare in parte.Mult succes in continuare in procreere si sa dea Bunul Dumnezeu sa fie ce va doriti.

    Raspunde la acest comentariu
  5. nusa
    nusatrimis la 14/8/2012

    buna!sunt insarcinata in 32 saptamani si astepam o comoara de baiat. suntem nerabdatori amandoi sa soseasca momentul. sa dea Dumnezeu sa fie sanatos

    Raspunde la acest comentariu
  6. POP FLORICA
    POP FLORICAtrimis la 21/2/2012

    Buna,am 31 de ani,mai am doi copii,un baiat de 9 ani si o fata de 6 ani,sunt casatorita a doua oara si imi doresc un baiat cu actualul sot,incerc de 3 ani si nu am reusit sa raman insarcinata,recunosc ca nu am fost la medic deocamdata,dar poate reusiti sa-mi dati voi un sfat,sa ma ajutati in privinta asta

    Raspunde la acest comentariu
  7. MARIA
    MARIAtrimis la 16/12/2011

    Am un inger de fetita de 10 ani si mai astept un inger, tot fetita si ne bucuram din tot sufletul.Sunt persoane care isi doresc din tot sufletul copii indiferent de sex dar se pare ca nu au sansa asta asa ca sa ne multumim cu ce ne da DUMNEZEU.Sa fie sanatosi si atat.

    Raspunde la acest comentariu
  8. deena
    deenatrimis la 15/12/2011

    Buna! Am mai postat pe forumuri pe aici. Cred ca nu-i asa cu pozitia. Eu am facut majoritatea datilor pe burta si misionar iar fetita a aparut dupa

    Raspunde la acest comentariu
  9. amalia
    amaliatrimis la 20/3/2011

    Ce usor ne influenteaza diversi,atat timp cat faci copil cu omul pe care il iubesti mai conteaza sexul copilului?????????sunt mituri si legende,suntem setati de-a lugul vietii sa aducem pe lume ori fata ori baiat ori pur si simplu nimic,important este sa multumim DIVINITATII atunci cand se intampla.Viata haotica pe care o ducem si tot ceea ce ne inconjoara nu sunt decat inamicii fertilitatii.Cate cupluri sunt realmente sana toase si cate pot procrea?

    Raspunde la acest comentariu
  10. adessa
    adessatrimis la 28/4/2010

    buna.bine v-am gasit!sunt noua pe forum.

    Raspunde la acest comentariu
  11. ade
    adetrimis la 1/4/2010

    eu am 30 de ani si nu am copii nu m-am simtit prgatta sa fac un copil pana acumam decis ca a sosit momentul da as vrea sa fac gemeni cum sa procedez?

    Raspunde la acest comentariu
  12. cosmi
    cosmitrimis la 28/11/2009

    vreau si eu sa fac un bebe mic si as vrea sa urmez sfaturi dupa int sa uedem dak intradevar este adevarat asta cu sexul copilului....e cineva kruia ia iesit?

    Raspunde la acest comentariu
  13. elena
    elenatrimis la 2/11/2009

    buna as dori si eu sa stiu daca exista vreo posibilitate sa stiu cum sa fac un baiat

    Raspunde la acest comentariu
  14. adessa
    adessatrimis la 16/9/2009

    eu stiu daca e chiar asa?calendarul chinezesc nu sa potrivit la sora mea asa ca.......mai bine asteptati pana il vedeti la eco.bafta la toate mamicile!!1

    Raspunde la acest comentariu
  15. zanfirescu mirela
    zanfirescu mirelatrimis la 13/2/2009

    as dori sa aflu sexul copilului daca il nasc intr 11 si 20 februarie 2009

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII