Ce șanse ai de a rămane insarcinată în următoarele luni? Acest CALCULATOR iți poate spune

Ce sanse ai de a ramane insarcinata in urmatoarele luni? Acest CALCULATOR iti poate spune

Ce șanse ai de a rămane insarcinată în următoarele luni? Acest CALCULATOR iți poate spune

Dacă dorești să afli șansele tale de a rămâne însărcinată, avem o formulă de calcul.

⇒ Această formulă combină informații despre modul în care fertilitatea scade odată cu înaintarea în vârstă cu durata perioadei în care o femeie a încercat să conceapă, pentru a stabili, în final, procentul de reușită de a rămâne însărcinată în următoarele luni.

 - veti citi:
Ce sanse ai sa ramai insarcinata?
Ceasul biologic nu prea poate fi oprit
Informatii si suportul va ajuta pentru a deveni parinti
Fumatul si kilogramele in plus ... miscoreaza sansele tale de a deveni mamica
Cand iti doresti cu ardoare sa ramai insarcinata iar minunea nu se intampla si ce m-a ajutat pe mine
Calendar de concepere a copilului - tabelul lunilor, calculator de sarcina - infografic
Cand sarcina se lasa asteptata: sfaturi si trucuri
SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi

Ce sanse ai sa ramai insarcinata?

Oamenii de stiinta au conceput o formula care calculeaza sansele unei femei de a ramane insarcinata. Acesta combina informatii despre modul in care fertilitatea scade o data cu inaintarea in varsta, cu durata perioadei in care femeia a incercat sa conceapa, pentru a stabili, in final, procentul de reusita. 

De exemplu, ei au descoperit ca o femeie de 25 de ani care a incercat timp de 6 luni sa ramana insarcinata, are sanse de 15% sanse  de a concepe un copil in urmatoarea luna. Pana la varsta de 30, cotele ei sunt 13% iar la 35 acestea scad sub 10%.

Una dintre formulele estimate care pot fi folosite pentru a evalua șansele generale de a rămâne însărcinată se numește "Tasa de concepție lunară" (CCL, în engleză "Monthly Conception Rate"). Această formulă ia în considerare vârsta femeii și durata timpului în care a încercat să rămână însărcinată pentru a estima probabilitatea de a rămâne însărcinată în următoarele luni. Totuși, această formulă oferă doar o estimare generală și nu este adecvată pentru fiecare situație individuală.

Tasa de concepție lunară (CCL) este o măsură utilizată pentru a estima probabilitatea de a rămâne însărcinată într-o lună dată, pe baza unor factori precum vârsta femeii și durata timpului în care a încercat să rămână însărcinată. Această măsură oferă o perspectivă asupra șanselor de a concepe într-o perioadă dată, dar nu oferă o certitudine absolută.

Pentru a calcula CCL, se iau în considerare următorii factori:

Vârsta femeii: Fertilitatea femeii scade odată cu înaintarea în vârstă. Cu cât o femeie este mai în vârstă, cu atât șansele de a rămâne însărcinată într-o lună scad.

Durata timpului în care s-a încercat să se rămână însărcinată: Cu cât o femeie a încercat mai mult timp să rămână însărcinată, cu atât șansele ei pot varia.

Alți factori individuali: Starea de sănătate, istoricul medical și stilul de viață al femeii pot influența, de asemenea, șansele de a rămâne însărcinată.

calculator sansa de sarcina

Ceasul biologic nu prea poate fi oprit...

Accelerarea ceasului biologic face ca sansele sa scada dupa 35 de ani. Femeile de 40 de ani care au incercat timp de 6 luni au doar 5% sanse de a ramane insarcinate in urmatoarea luna, adica 1 din 20.

Calculele arata, de asemenea, ca atunci cand o femeie are 25 de ani, cotele ei de a concepe copii vor scadea sub 10% in mai mult de 13 luni. Dar o femeie de 35 de ani, are doar 6 luni la dispozitie, inainte ca sansele ei sa se imputineze simtitor.Regula de baza este aceea ca cei care vor sa-si intemeieze o familie, ar trebui sa astepte un an inainte sa caute ajutor, desi medicii recunosc impactul pe care varsta inaintata o are asupra acestui proces. Si nu numai ceasul biologic al femeilor ticaie - ci si al barbatilor - de citit Si ceasul biologic al barbatilor ticaie

Informatii si suportul va ajuta pentru a deveni parinti

Cercetatorii care studiaza fertilitatea , spun ca informatiile mai detaliate despre toate aspectele fertilitatii ar usura discutiile despre fertilitate dintre cupluri si medicii lor de familie. 

Oamenii se simt jenati sa vorbeasca despre infertilitate si sunt chiar suparati si nu vor sa mearga la doctor. Barbatii, in special, pot fi un pic reticenti. Pe masura ce timpul trece si cuplurile au tot incercat de ceva timp sa conceapa copii, ei incep sa se simta stresati si suparati si acest lucru le poate afecta viata sexuala, iar apoi prezenta sarcinii.

O converstatie cu un medic pe aceasta tema poate fi descurajanta, asa ca ar fi foarte folositor sa se stie cand e momentul potrivit sa incepeti investigatiile. Tocmai de aceea, suportul celei mai mari comunitati a  aspirantelor la categoria de mamica (informatii despre FIV si alte proceduri, experiente cu diversi medici si clinici si povesti super  reale despre cum au  devenit mame femei care s-au luptat cu infertilitatea ani de  zile ) - va pot ajuta foarte mult.

Va recomandam sa mai cititi si:
Sarcina intre 20-30 de ani
Sarcina intre 40-50 de ani
Sarcina intre 30-40 de ani
Riscurile maternitatii dupa 35 de ani 

In acelasi jurnal medical, medicii avertizeaza ca daca perioada de concepere e prea lunga, acest lucru ar putea indica ca sarcina rezultata ar putea fi riscanta. Aceasta lucrare ar putea ajuta medicii sa decida daca sa le sugereze pacientilor teste costisitoare si incomode sau sa-i indrume sa incerce sa conceapa copilul o perioada mai lunga de timp.

Fumatul si kilogramele in plus ... miscoreaza sansele tale de a deveni mamica 

Cu toate acestea, un stil de viata sanatos va stimula sansele de a avea un copil sanatos. A mai adaugat: "In cazul in care trompele sunt blocate, renuntarea la fumat nu face nicio diferenta, dar fumatul sau obezitatea au efecte importante atunci cand veti ramane insarcinata, si in acest sens, ele trebuiesc tratate cat mai curand posibil."

Cand iti doresti cu ardoare sa ramai insarcinata iar minunea nu se intampla si ce m-a ajutat pe mine

Exista multe femei care isi doresc cu ardoare o sarcina... si traiesc luna de luna dezamagirea acelui test de sarcina ce arata doar cu o liniuta. Nu e usor. Stresul e mare. Insa, iata povestea sincera a unei mamici de la Desprecopii care a refuzat sa creada ca infertilitatea o caracterizeaza. Si a reusit sa devina iar mamica... iata gandurile si sfaturile ei.

Calendar de concepere a copilului - tabelul lunilor, calculator de sarcina - infografic

Există câteva moduri de a calcula data nașterii. Poti calcula data nașterii cu ajutorul calculatorului de la Desprecopii, sau Calculatorul Mittendorf-Williams care este considerat cel mai precis calculator de calculare a varstei sarcinii si a datei in care se astepteapa nasterea bebelusului.

Am pregatit insa si un infografic care calculează luna nașterii copilului in functie de luna conceptiei. 

 Cand sarcina se lasa asteptata: sfaturi si trucuri:

Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil
Fertilizarea in vitro, intre posibilitate si moralitate
Pot ramane insarcinata daca& ?
Ovulatia si calculul ovulatiei
Trei secrete ca sa ramaneti insarcinata

SUPORT: Suntem o comunitate puternica si unita, haideti alaturi de noi!

Dorinta de a avea un copil si amanarea momentului in care vestea buna vine ... este adesea obositoare si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. 

Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. Pentru suport concret, incurajare si prietenie, va asteptam pe cel mai citit forum online al femeilor aspirante la meseria de mamica: Asteptand o comoara in viata noastra !

 Forum si comunitate de suport pentru femeile care apeleaza la FIV: Forumul FIV (Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme. )

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate © 2024
referinte: Jurnal de Medicina Reproductiva American, New York

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII