Incerci sa obtii un abdomen plat? Iata 11 alimente care te pot ajuta

Incerci sa obtii un abdomen plat? Iata 11 alimente care te pot ajuta

Incerci sa obtii un abdomen plat? Iata 11 alimente care te pot ajuta

  • Se apropie sezonul estival si este timpul sa te uiti in oglinda mai critic, nu-i asa?

    Nu ti-ai dori sa obtii in sfarsit abdomenul plat pe care ti l-ai dorit mereu? Pentru a te sprijini in aceasta misiune, iata 11 alimente care te pot ajuta.


     

in acest articol veti citi mai multe despre:
Vrem abdomen plat

Verdeturi cu frunze
Avocado
Fructe proaspete
Naut
Mancaruri cu seminte de in
Suc din legume proaspete, in special suc verde
Ciuperci Portobello
Orice fel de lapte de seminte si nuci
Tempeh
Curmale
Farro
Despre abdomenul plat si cum ajungem sa il avem si noi
Cura salvatoare de slabire si 10 greseli pe care le facem cand vrem rezultate rapide
Cura de slabire dupa o perioada de plin dezmat culinar
Si totusi vrei niste retete si cure de slabire

Vrem abdomen plat :)

Pe forumul Desprecopii - se discuta cu mare pasiune si energie despre Abdomen Plat. Topicul a ajuns deja la al 66-lea capitor: ABDOMEN PLAT (66).

Mai ales ca vine vara si nu vrem sa paream ca niste balene esuate pe plaja. Iata 11 alimente care pot ajuta la obtinerea unui abdomen plat.

Verdeturi cu frunze

„Acestea sunt in mod absolut preferatele mele deoarece sunt bogate in nutrienti si sarace in calorii”, spune Magers. „Prepararea unor salate uriase este o modalitate grozava de a obtine o gramada de nutrienti si te ajuta sa mananci incet, deci sa constientizezi cand esti satul”. Nu iti plac verdeturile cu frunze crude? Incearca-le gatite. „Este o idee buna sa mananci o varietate de verdeturi crude si gatite”, spune Magers. Gateste spanac si adauga lamaie pentru a ajuta la absorbtia nutrientilor. Pregateste napi, adauga un strop de ulei de masline extravirgin si prajeste-i pana devin crocanti ca niste snacksuri. Nu uita ca legume viguroase precum varza chinezeasca si frunzele de sfecla intra si ele in buchetul verdeturilor cu frunze. „Frunzele de sfecla sunt printre preferatele mele si sunt delicioase gatite, insa majoritatea oamenilor nu se gandesc la ele intrucat se preocupa doar de sfecla”, spune Magers.

Avocado

Da, are grasime, dar este o grasime sanatoasa; de fapt un ansamblu de grasimi alimentare si nu o grasime derivata”, spune Magers. Consumarea unei grasimi ca parte dintr-un ansamblu de alimente este cel mai bun mod de a o consuma”. Satios si satisfacator, fructul este un supliment grozav pe langa salate si sandvisuri. „Textura lui cremoasa il face un bun inlocuitor al fructului de mayo si desigur ca atunci cand este amestecat cu rosii tocate, ceapa si coriandru, este o gustare perfecta pentru un abdomen plat”.

Fructe proaspete

Nu conteaza ce fructe alegi - cheia este aici sa consumi o varietate. „Fiecare fruct are diferiti nutrienti si ar trebui sa mananci cate unul nou in fiecare zi”, spune Magers. „Fructele de padure pot sa fie cele mai nutritive, iar grefele pot sa aiba cele mai putine calorii, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa te limitezi doar la ele. In mod ideal, ar trebui sa mananci fructe in prima jumatate a zilei, deoarece sunt digerate rapid si iti produc o eliberare rapida de energie si nu te ingreuneaza, mai ales inainte de antrenament. Consumarea fructului singur este cea mai buna metoda, deoarece combinarea lui cu proteine sau lactate iti face organismul sa il dizolve mai greu”. Daca nu poti sa mananci deloc fructul simplu, incearca-l cu un iaurt de cocos, fara lactate.

Naut

Nautul  este bogat in fibre si proteine si totodata un adaos grozav la salatele de verdeturi cu frunze. Amesteca-l cu hummus (mancare facuta din naut zdrobit, ulei si zeama de lamaie) si foloseste legume crude pentru inmuiere. In supe, lasa-le intregi sau piseaza-le pentru a obtine o baza cremoasa.

Mancaruri cu seminte de in

„Acestea sunt mai bune decat semintele obisnuite deoarece cresc deasupra solului si sunt mai usor de digerat pentru organism”, spune Magers. Adaugarea unei linguri mari de seminte de in intr-un amestec il ingroasa si il imbogatesc cu fibre, proteine si omega 3. Alimentele din seminte de in sunt de asemenea un bun inlocuitor pentru oua in bunurile gatite: adauga numai niste apa si amesteca energic pentru a obtine o consistenta gelatinoasa.

Suc din legume proaspete, in special suc verde

„Este grozav sa ii dai sistemului tau digestiv cate o pauza uneori, iar un suc verde te lasa sa colectezi nutrientii verdeturilor cu frunze, dar cer mai putin efort pentru digestie”, spune Magers. Pentru inceput, alege legume mai inchise la culoare precum napul, care este mai dotat cu nutrienti decat salatele mai deschise la culoare precum laptuca. Dar ia in considerare si frunzele de papadie - acestea sunt ceva ce probabil nu ai manca simplu, dar sunt grozave in amestecuri. De vreme ce verdeturile cu frunze nu produc prea mult suc propriu, lui Magers ii place sa adauge castraveti, patrunjel, morcovi si putina telina.

Ciuperci Portobello

Acestea sunt un substitut perfect pentru carne, cu aroma lor intensa de glutamina si textura consistenta. „Le poti face pe gratar, le poti gati sau coace; in plus sunt satioase si cu un continut foarte scazut de calorii”, spune Magers. Alt bonus: acestea adopta orice aroma si sunt grozave atat singure, cat si in sandvisuri. Pentru o marinata sanatoasa si usoara fara niciun fel de ulei, Magers pune ciupercile in combinatie cu mustar Dijon, otet de mere si BRAGG Liquid Aminos, un substitut al sosului de soia care este foarte redus in sodiu.

Orice fel de lapte de seminte si nuci

Lactatele sunt cele mai nepotrivite pentru promovarea unui abdomen plat conform lui Magers, dar laptele de nuci este un inlocuitor perfect in cazul cerealelor, cafelei sau amestecurilor. „Nu m-am gandit niciodata ca voi face asta, dar mi-am facut singura lapte de nuci si a durat doar 5 minute”, spune Magers. Ca rezerva ea cumpara de asemenea lapte de nuci neindulcit, care este adesea fortificat si pastreaza laptele de in acasa, pentru ca are o aroma foarte neutra.

Pentru laptele ei de nuci facut acasa, Magers stoarce migdale crude, alune sau nuci braziliene lasate peste noapte in apa. Dimineata urmatoare, ea amesteca nucile cu apa, cateva curmale pentru indulcire si niste vanilie si scortisoara. „Strecoara lichidul printr-un saculet si ti-ai dobandit laptele de nuci”, spune ea. Daca vrei sa sari peste ultimul pas, foloseste acaju inmuiat, care este destul de usor incat sa nu fie nevoie sa il strecori.

Tempeh

„Multi oameni nu sunt familiari cu notiunea de tempeh, dar este un distrugator de grasime abdominala grozav, imbogatit cu proteine”, spune Magers. „Tempeh este facut din boabe de soia dar, spre deosebire de tofu, acestea sunt fermentate, deci mai usor de digerat. Taie-l in bucati, pune-l pe gratar, coace-l sau pune-l in amestecuri de cartofi sau salate pentru a adauga mai multe proteine mesei tale”. Pentru o gustare rapida, cumpara un condiment pre-fabricat, scazut in sodiu sau prepara unul propriu (lui Magers ii place o combinatie de usturoi pudra, ceapa pudra, oregano, cimbru si boia de ardei iute), apoi amesteca-l cu tempeh-ul si pune-l intr-o tigaie pentru prajit.

Curmale

Acestea pot fi total considerate o supermancare”, spune Magers. „Sunt un ansamblu de substante nutritive si pline de fibre. In plus, sunt un inlocuitor grozav al zaharului si pot indulci orice”. Textura lor cleioasa le face ideale pentru baza deserturilor din alimente crude si a batoanelor de proteine facute in casa. Arunca-le in amestecuri sau combina-le cu lapte de nuci pentru o gustare rapida. Lui Magers ii place de asemenea sa le zdrobeasca, obtinand o pasta pe care o foloseste ca pe un substitut nerafinat al mierii si agavei. Sau le prefera intregi. „Imi pun cateva in geanta in fiecare zi, iar ele imi furnizeaza energie imediata cand am nevoie, mai ales inaintea unui antrenament”.

Farro

„Stim cu totii despre quinoa, dar farro este o specie de verdeata veche care are aceeasi cantitate de proteine, calorii si fibre ca si quinoa, dar are o cantitate dubla de calciu”, spune Magers. „Este o cereala slab generatoare de energie care este foarte satioasa si are o gramada de nutrienti. In plus, are un gust de nuci care este atat de delicios. Iti ia ceva timp sa o prepari, dar daca o pui in cuptor la o temperatura mica este mai usor. Imi place sa prepar o supa de farro la cuptor mai ales in timpul iernii”.  

Despre abdomenul plat si cum ajungem sa il avem si noi, merita citit si:

Scapati de grasimea periculoasa de pe abdomen
Abdomen plat in 7 zile - dieta pentru abdomen plat
10 activitati pentru un abdomen plat
10 minute de exercitii pentru mamici ocupate
Masajul remodeleaza abdomenul proaspetelor mamici
Secretul pentru a pierde in greutatate si legatura cu Eu-ul ascuns din spatele oglinzii

Cura salvatoare de slabire si 10 greseli pe care le facem cand vrem rezultate rapide

O cura salvatoare si inaltatoare de slabire ... pare idea cea mai buna dupa o iarna geroasa, dupa o primavara foarte capricioasa, dupa stres, dupa nastere sau dupa o criza de personalitate. Nu incercati sa dati jos intr-o luna kilogramele depuse timp de un an. Nu veti reusi decat sa slabiti oganismul si sa recapatati rapid aceste kilograme de indata ce reveniti la excesele alimentare de dinainte.

Mai bine incercati sa slabiti treptat si sa va schimbati obiceiurile alimentare. Iata 10 greseli pe care le facem cand vrem rezutate rapide... 

Cura de slabire dupa o perioada de plin dezmat culinar

Tu, cea care ai început să citești articolul cu un rest de prăjitură în colțul farfuriei, stai liniștită. Acesta nu este încă un articol motivațional, care să te determine eventual să arunci la gunoi zecile de calorii rămase și să hotărăști că e timpul pentru a da jos kilogramele acumulate de sărbători – sau, în fine, acumulate de ani încoace.

De ce nu este? Pentru că nu cred în așa ceva. Nu cred în articole super-motivante care să-ți schimbe viața, nici în diete-minune, și cu atât mai puțin în pastilele mult-lăudate în emisiunile de teleshopping. Nu cred nu pentru că aș fi din fire vreo necredincioasa. Dimpotrivă, aș spune. Am încercat la viața mea cam tot. M-am trezit în nenumărate zile de luni cu o hotărâre de nezdruncinat că ”de azi înainte, țin regim”. Și îl țineam, da. De regulă, țineam regim absolut dimineața – asta însemnând că nu mâncam nimic; nu-mi era foame deloc, yeeey, ce bine, rezist.... La prânz înghițeam în sec la cantină unde lingeam un morcov și o frunză de salată, privindu-mi colegii care înfulecau de zor un ”meniul zilei” grețos de hipercaloric.

Super, coafura rezistă, îmi ziceam, deși cam cu o jumătate de gură. Iar seara, ajunsă acasă, îmi ziceam să mă recompensez, totuși, pentru trei sferturi de zi de reușite nutriționale. Ia să bag eu o tocăniță cu cartofi, doar puțină. Un bol mediu, cam așa. Și în final, aș putea să-mi permit o savarină ca să-mi reglez glicemia. Și-așa e mai mult pâine udă... Seara, în pat, îmi făceam inevitabilele procese de conștiință în care apăreau diverse apelative pe care mi le auto-adresam. Nu le pot reproduce, de jenă. A doua zi de dimineață renunțam din nou la micul dejun, însă cedam ispitei de la prânz. ”Un hamburger mare, vă rog. Da, cu de toate”. Și gata  citeste in continuare aici.

Si totusi vrei niste retete si cure de slabire?

Pierde in greutate cu miere si scortisoara
Secretul de dimineata al celei mai bune cure de slabire
Cinci diete excentrice de evitat
Bauturile care-ti distrug silueta fara sa stii
Dieta alcalina – ce e bine de stiut inainte de a o incerca
Dieta armatei israeliane
Dieta Montignac. Principii si faze.
Dieta Daneza - cat de departe ati merge pentru a pierde in greutate?

Supa ce te ajuta sa slabesti vazand cu ochii!
Cum sa scapi de 4 kg in 2 zile cu Dieta 48 de ore
Magneziul si legatura cu greutatea

Te asteptam pe forumul unde se dezbat diete si se tine cura de slabire: DIETE si GRUPURI DE SUPORT.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII