16 retete cu quinoa pentru bebeluși si copii: bogate în proteine și fibre - ideale împotriva constipației

16 retete cu quinoa pentru bebelusi si copii -  bogate in proteine si fibre - ideale impotriva constipatiei

16 retete cu quinoa pentru bebeluși si copii: bogate în proteine și fibre - ideale împotriva constipației

Quinoa poate fi introdusa bebelusilor incepand de la varsta de 8 luni, desi multi o tolereaza inainte de aceasta varsta. Aceasta cereala nutritiva aduce un mare plus in dieta micutului si este foarte versatila. O poti folosi ca cereala, pilaf sau "burger" pentru mancarurile tip degetel!

Ca si in cazul tuturor celorlalte alimente, trebuie sa te consulti intotdeauna cu medicul pediatru la introducerea noilor alimente solide. Este un aliment bogat în proteine, vitamine și minerale. Quinoa are, de asemenea, antioxidanți și o cantitate bună de fibre, care este un laxativ natural pentru a evita constipația chiar si la bebeluși.

Quinoa, este de fapt o samanta si nu un bob. Aceasta a fost cultivata in America de Sud pentru mai mult de 5000 de ani. Se recolteaza atat in interiorul cat si in jurul Muntilor Anzi. Stiai ca, incasii o numeau "Mama cereala"? Iata 16 retete fabuloase cu quinoa pentru copilasul tau:

Vei citi:
Cand putem oferi bebelusului quinoa?
16 rețete rapide și gustoase cu quinoa, pentru bebeluși
10 piureuri pentru bebelusi super interesante si sanatoase
Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Cand putem oferi bebelusului quinoa?

Quinoa este o sursă bună de proteine pentru bebeluș. Este de fapt o proteină completă, ceea ce înseamnă că are toți aminoacizii esențiali pe care corpul nostru nu îi poate produce singur. Lizina este una dintre acestea, care este rar de găsit într-o sursă de plante. Proteinele ajută la susținerea creșterii și dezvoltării bebelușilor.

Quinoa este o sursă excelentă de proteine, fibre, vitamine și minerale, și poate fi o alternativă sănătoasă la alte cereale. Este ușor de digerat și are un profil nutrițional bogat, ceea ce îl face potrivit pentru bebeluși.

Quinoa conține de aproape două ori mai multe fibre decât orezul brun, ceea ce o face excelentă pentru organele digestive sensibile ale bebelușilor. De asemenea, are o cantitate bună de fier, ceea ce este deosebit de important pentru bebelușii în jurul vârstei de 6 luni, deoarece rezervele lor de fier încep să se diminueze. Quinoa este o modalitate naturală de a-și spori rezervele fără a folosi produse fortificate cu fier.

Quinoa are mai mulți folați decât orice alt tip de cereale integrale, ceea ce este important pentru producerea ADN-ului, a hemoglobinei și pentru dezvoltarea creierului. Peste toate acestea, mai este și o sursă excelentă de magneziu, care ajută la creșterea oaselor și a dinților.

Quinoa poate fi introdusa bebelusilor incepand de la varsta de 8 luni, desi multi o tolereaza inainte de aceasta varsta. Aceasta cereala nutritiva aduce un mare plus in alimentatia micutului si este foarte versatila!

16 rețete rapide și gustoase cu quinoa, pentru bebeluși

 Quinoa pufoasă
 Quinoa cu fructe
 Smoothie cu zmeură și quinoa
 Caserolă de cartofi dulci, pui și quinoa
 Quinoa cu legume
 Trufe de ciocolată cu quinoa
 Mini-pizza din quinoa
 Desert cu mere, quinoa și ovaz
 Quinoa roz
 Salată caldă de quinoa
 Quinoa cu iaurt și fructe
 Biluțe coapte de quinoa și conopidă
 Căpșuni cu quinoa
 Piure de cirese cu quinoa
 Nuggets din broccoli și quinoa
 Biluțe cu somon, mazăre și quinoa

10 piureuri pentru bebelusi super interesante si sanatoase

Ingrijorarea crescanda referitoare la alimentele pe care le dam bebelusuilor nostri ne face sa ne gandim de doua ori inainte de a cumpara borcanele cu mancare pentru bebelusi.

Pentru a veni in ajutorul mamicilor, ne-am pus pe treaba si am adunat cele mai bune 10 retete de mancare piure pentru bebelusi - super interesante si sanatoase

 

Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii

Diversificarea este un pas important atat in viata unei mamici cat si in viata bebelusului, care trece de la laptic la alimente solide.

Diversificarea clasica incepe de la varsta de 6 luni chiar daca bebelusul este alaptat la san sau cu formula. Ideal si recomandat este sa se introduca cate un alimente pe rand, urmandu-se regula celor 3 zile, adica, intre fiecare aliment nou introdus este bine sa lasi sa treaca o perioada de 3 zile pentru a observa daca bebelusul este sau nu alergic.

Si pentru proaspetele mamicute intr-ale diversificarii, un mic ajutor: 10 retete de piureuri specifice varstei de 6 luni: vezi retele aici.

Retete pentru bebelusi in urmatoarele luni de diversificare

Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 11 luni: a sasea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 12 luni: a saptea luna de diversificare
10 retete cu naut pentru bebelusi

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.

Despre diversificare, merita stiut si:

Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii 
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cum
Orezul - periculos pentru bebelusi?
Alimentele degetel (bucatele de papica)
Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii - cost 4.99 euro pentru tot continutul)

 Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita insa a necesitat multa munca.

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Forum: Diversificarea alimentatiei bebelusului - pas cu pas. Retete pentu bebelusi, sfaturi, alergii, diagrame.

Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII

autor: redactor DC - Toate drepturile rezervate desprecopii.com (c) 2023

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Raileanu Luminita
    Raileanu Luminitatrimis la 23/3/2021

    Bine venite, multumim!

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII