3 Rețete de supe pentru bebelușii de 6 luni - începutul diversificării
Supele sunt preparate nutriționale sănătoase, delicioase si ușor de digerat pentru bebeluși, copii mici și mari în timpul sezonului ploios / de iarnă și când au o răceală obișnuită, dar și ideale pentru începutul diversificării.
Iată câteva rețete de supe sănătoase, ușor de făcut, pentru bebelușii în vârstă de 6 luni.
- vei citi:
Când prepari supe pentru copilul tău
Supele sunt sănătoase și rapid de preparat
Supă de mere și morcovi (6 luni +)
Supă de morcovi și cartof dulce (6 luni +)
Supă de dovlecei (6 luni +)
Supele sunt preparate nutriționale sănătoase, delicioase si ușor de digerat pentru bebeluși, copii mici și mari în timpul sezonului ploios / de iarnă și când au o răceală obișnuită, dar și ideale pentru începutul diversificării.
Când prepari supe pentru copilul tău:
Înainte de a face supa, spală bine legumele și fructele.
Servește întotdeauna supa proaspătă și caldă, în decurs de 1 oră de la preparare.
Începe cu 4-5 lingurițe și hrănește bebelușul treptat pe baza interesului și toleranței sale.
Condimentele pot fi adăugate la supe după vârsta de 8 luni.
Dacă rețeta necesită lapte formulă, asigură-te că nu îl fierbi / gătești. Pregătește supa cu apă și odată ce supa este caldă, adaugă laptele.
Nu adăuga sare în supe până când bebelușul împlinește un an.
Dacă bebelușul este alergic la orice ingredient folosit în rețeta supei, elimină-l.
Supele sunt sănătoase și rapid de preparat
Supica este una dintre cele mai bune modalități de a-i face pe copii să mănânce legume și fructe. Nu poți greși niciodată cu merele și morcovii :)
Supă de mere și morcovi (6 luni +)
Această supă bogată în vitamina C și vitamina A este combinația ideală de supă cu mere și morcovi, deoarece are substanțe nutritive bogate. Dulceața mărului din această supă o face să fie un preparat super gustos și sănătos.
Ingrediente:
• 1/2 de morcov
• 1/2 de măr (dacă este mare)
• Apă - cât este necesar
Preparare:
Sterilizează bolurile și lingurile folosite pentru hrănirea bebelușului.
Spală bine mărul și morcovul în apă curgătoare, curăță coaja, toacă-le în cuburi mici de dimensiuni egale și aruncă semințele de la măr.
Cubulețele de măr și morcov se gătesc la abur timp de 15 minute (sau până ce devin moi).
Odată ce mărul și morcovul sunt fierte, mixează-le cu puțină apă într-o pastă fină într-un blender - sau lapte formulă/lapte matern.
► Citeste si 11 Retete cu mere pentru bebelusi
Supă de morcovi și cartof dulce (6 luni +)
Această supă de cartofi dulci cu morcovi este o supă delicioasă și cremoasă. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina A și vitamina C. Dulceața naturală a morcovilor și a cartofilor dulci fac ca această supă să fie și mai gustoasă.
Supa de morcovi și cartofi dulci este o supă sănătoasă, cremoasă și sănătoasă. Cartoful dulce și morcovul sunt ingrediente perfecte pentru prepararea piureurilor sau supelor. Acum, să vedem cum facem această supă ușoară de morcovi și cartofi dulci pentru bebeluși.
Ingrediente:
• 2 morcovi mici
• 1 cartof dulce de dimensiune mică
• 1/2 rădăcină de pătrunjel
• Apă - cât este necesar
Preparare:
Spală bine legumele în apă curgătoare apoi curăță-le și taie-le în cuburi mici de dimensiuni egale.
Se fierb în apă sau la aburi până devin moi, apoi se mixează într-un piure fin, lichid, adăugând apă sau formulă/lapte matern cât este necesar.
► Citeste si 12 Retete cu cartofi dulci pentru bebelusi
Supă de dovlecei (6 luni +)
Dovlecelul, cunoscut și sub numele de zucchini, este botanic un fruct. Cu toate acestea, din punct de vedere gastronomic, este o legumă din familia Cucurbitaceae. Această legumă face parte din alimentația întreagii lumi de secole.
Dar, în ultima vreme, s-a pretins că este un „superaliment”, în special pentru copii. Dovlecelul are proprietăți nutritive și medicinale valoroase. Dar înseamnă asta că poate fi o parte crucială în alimentația unui bebeluș?
Ingrediente:
• 1 dovlecel mediu
• 2 linguri de orez fiert
• puțin ulei de măsline
• câteva frunze de pătrunjel verde proaspăt tocat
Preparare:
Dovlecelul se spală bine, se taie cuburi mai mari și se fierbe la aburi până este moale (câteva minute sunt suficiente - dacă este din sursă sigură nu este necesar să fie curățat de coajă).
După ce dovlecelul este gătit se mixeză într-un blender cu orezul fiert, uleiul de măsline și puțină apă sau formulă/lapte matern, pentru a ajunge la consistentă dorită. La final se presară frunzele de pătrunjel tocate mărunt.
► Citeste si 11 Retete cu dovlecei pentru bebelusi
Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii
Diversificarea este un pas important atat in viata unei mamici cat si in viata bebelusului, care trece de la laptic la alimente solide.
Diversificarea clasica incepe de la varsta de 6 luni chiar daca bebelusul este alaptat la san sau cu formula. Ideal si recomandat este sa se introduca cate un alimente pe rand, urmandu-se regula celor 3 zile, adica, intre fiecare aliment nou introdus este bine sa lasi sa treaca o perioada de 3 zile pentru a observa daca bebelusul este sau nu alergic.
Si pentru proaspetele mamicute intr-ale diversificarii, un mic ajutor: 10 retete de piureuri specifice varstei de 6 luni: vezi retele aici.
Retete pentru bebelusi in urmatoarele luni de diversificare
Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 11 luni: a sasea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 12 luni: a saptea luna de diversificare
10 retete cu naut pentru bebelusi
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.
Despre diversificare, merita stiut si:
Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cum
Orezul - periculos pentru bebelusi?
Alimentele degetel (bucatele de papica)
Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita insa a necesitat multa munca.
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2021
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII