Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: clamparea cordonului ombilical

Decizii importante de luat pentru copil inainte de nastere: clamparea cordonului ombilical

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: clamparea cordonului ombilical

Odată ce bebelușul se naște, cordonul ombilical este prins și tăiat pentru a-l separa de placentă. Acest lucru oprește imediat orice flux de sânge între mamă și copil.

Dacă totul este simplu, poți decide cât timp vrei să aștepți până când cordonul este clampat și tăiat.  Ai trei opțiuni din care să alegi...

vei citi:
Decizii medicale care-i schimbă viața copilul
Clamparea cordonului ombilical
Clamparea imediată a cordonului ombilical
Întârzierea clampării cordonului ombilical
Nașterea Lotus

Decizii medicale care-i schimbă viața copilul

Inca de la nasterea puiului tau, voi - mami si tati - sunteti responsabili pentru un mic pui de om, iar asta include luarea unor decizii importante pentru el.

În primele câteva zile după naștere, vi se va cere să iei o serie de decizii medicale care să-i schimbe viața copilul tău. Incredibil, nu? Este posibil să fii deja la curent cu unele dintre aceste decizii, dar cunoaști toate opțiunile?

Este vital să fii informata cu privire la aceste alegeri înainte de sosirea bebelușului. În caz contrar, trebuie să iei o decizie rapidă în timpul durerii travaliului sau după naștere. Dacă nu iei o decizie, altcineva o va lua probabil pentru tine.

O decizie importanta este  - Clamparea cordonului ombilical

Clamparea cordonului ombilical

Odată ce bebelușul se naște, cordonul ombilical este prins și tăiat pentru a-l separa de placentă. Acest lucru oprește imediat orice flux de sânge între mamă și copil. Dacă totul este simplu, poți decide cât timp vrei să aștepți până când cordonul este clampat și tăiat.

Ai trei opțiuni din care să alegi.

Clamparea imediată a cordonului ombilical

De obicei, acest lucru se face de către medic sau moașă în termen de 2 minute de la nașterea copilului. Aceasta este opțiunea pe care o vor lua cei mai mulți medici. Există câteva motive pentru care clamparea timpurie a cordonului este benefică. Dacă vrei să colectezi celule stem din cordon, este posibil să obții mai multe prin clamparea timpurie/imediată.

Este posibil ca medicul dumneavoastră să fie nevoit, de asemenea, să prindă și să taie devreme, pentru resus, dacă ritmul cardiac al copilului dumneavoastră este foarte scăzut după naștere. Acest lucru poate fi deosebit de adevărat după o naștere dificilă sau o operație cezariană de urgență.

Dacă ai un risc crescut de PPH (hemoragie post-partum) și sângerezi puternic, cordonul va trebui tăiat rapid. Acest lucru permite administrarea medicamentului esențial pentru a opri și a evalua cauza sângerării.

Este posibil ca medicul să ia probe de sânge din cordonul ombilical pentru testarea specifică a anticorpilor sau a tiroidei. Ar trebui să ai un plan de naștere și să discuți cu medicul sau moașa.

Întârzierea clampării cordonului ombilical

Aceasta implică așteptarea a aproximativ 5 minute după naștere pentru a clampa și a tăia cordonul ombilical. Întârzierea oferă câteva beneficii copilului.

Imediat după naștere, cordonul ombilical conține încă aproximativ 30% din volumul total de sânge al bebelușului. Întârziind clamparea, tot acest sânge curge în sistemul bebelușului. Se crede că acest lucru va proteja copilul împotriva dificultăților de respirație și a anemiei, mai ales dacă acesta este prematur.

Citeste detalii aici Ce este intarzierea clamparii cordonului ombilical si de ce se face?

Dacă bebelușul se luptă să respire, dar ritmul cardiac este în regulă, întârzierea clampării poate ajuta la menținerea oxigenării. Cel mai bine este să discuți mai întâi acest lucru cu medicul, deoarece este posibil să nu se simtă confortabil cu această procedură.

Clamparea întârziată a cordonului ombilical este încă posibilă chiar dacă ai o a treia etapă activă (asistată). Dacă optezi pentru această alegere, cel mai bun moment de clampare și tăiere este de 4 minute după naștere.

Studiile au descoperit că întârzierea clampării nu este legată de creșterea ratei icterului la nou-născut.

Nașterea Lotus

Nașterea Lotus este atunci când nu se mai clampează sau taie cordonul ombilical după naștere. Bebelușul rămâne atașat de cordonul ombilical și de placentă până când acesta se usucă și cade la câteva zile după naștere, singur. Trebuie să te asiguri doar că ai unde depozita placenta alături de copil înainte ca aceasta să se detașeze.

Un amestec special cu sare, plante medicinale și o cârpă va ajuta placenta să se usuce și să nu miroase înainte să cadă.

Motivele pentru a alege o naștere Lotus includ o conexiune spirituală cu bebelușul. Dar o naștere Lotus nu poate fi o opțiune pentru tine dacă placenta nu se detașează după o naștere vaginală.

Mai multe decizii de luat pentru copil înainte de naștere:

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: clamparea cordonului ombilical

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: contactul cu bebe

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vaccinul antihepatic B

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: unguent pentru ochii nou-născutului

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: îi oferim sau nu suzeta?

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: vitamina K pentru nou-născut

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: suplimentarea cu formulă sau alăptare

Decizii importante de luat pentru copil înainte de naștere: stocarea sângelui din cordonul ombilical

Travaliul de la A la Z: ghid complet

Travaliul este procesul fizic al nasterii bebelusului - simtit de mamica. Travaliul e caracterizat prin contractii dureroase, care apar la intervale din ce în ce mai mici, cu intensitate din ce în ce mai mare; ele duc în final la dilatarea colului si expulzarea fãtului.

Finalul apoteotic al celor nouã luni de sarcinã - al celor frumoase 40 saptamani de sarcina (ODISEEA SARCINII), în care ai visat mereu sã dai ochii cu minunea din burtica ta se apropie! Esti pregãtitã cum se cuvine pentru aceastã clipã? Citeste cu atentie Travaliul  de la A la Z: ghid complet

Tot despre nastere e important sa citesti:

Gravidele cu risc crescut de travaliu prematur

Simulatorul virtual al nasterii

Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor

 Impartasiti din experienta voastra sau cereti sfaturi mamicilor despre nastere pe forumul mamicilor de bebelusi de la Desprecopii.

Informatia te va face mai puternica

Intrati din timp pe forumul specializat Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... si luati legatura cu alte "colege de generatie". Va puteti creea un grup de burtici secret unde puteti comunica in maxima confidentialitate. Tot acolo veti gasi multe informatii utile despre medicul care va monitorizeaza sarcina si va fi la nastere.
Cititi pe forumul Nasterea unei stele povestirile altor mamici care isi povestesc experienta nasteriii si momentele post-partum. 

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.

 autor: redactor Desprecopii  - toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2021

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII