Am avut nașterea vaginală împlinitoare și vindecătoare pe care mi-o doream după cezariană. NVDC reușită - experiența mea

Am avut nasterea vaginala implinitoare si vindecatoare pe care mi-o doream dupa cezariana. NVDC reusit - experienta mea

Am avut nașterea vaginală împlinitoare și vindecătoare pe care mi-o doream după cezariană. NVDC reușită - experiența mea

Nu imi vine să cred că am ajuns să spun și eu asta. Am reușit nașterea vaginală după o cezariană (NVDC) la distanță de 1 an și 5 luni, 38 de săptămani.😊

Dupa doua saptamani de contractii si toate semnele de intrebare, vineri seara 20.05 la ora 22:30 am eliminat dopul gelatinos, iar dupa aproximativ jumatate de ora s-au fisurat si membranele, curgand lichid cand si cand. Contractiile au inceput direct, slabe ca intensitate a durerii si neregulate. In jur de ora 12 au inceput sa se sistematizeze si sa se inteteasca durerea. Pana la ora 3 au ajuns la 10 minute, destul de dureroase, iar la 5.30 cand am ajuns la spital, erau la 5 minute.

- vei citi:
Am eliminat dopul gelatinos
Dilatatie 0, colul lung si posterior
Am inceput sa imping serios
Expulzia in sine a fost de vis
Nasterea implinitoare si vindecatoare pe care mi-o doream
10 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala
Despre nasterea naturala

 

Am eliminat dopul gelatinos

Am reusit nașterea vaginală după o cezariană (NVDC) la distanta de 1 an si 5 luni, 38 de saptamani.

Nașterea vaginală după o cezariană este posibilă în anumite situații și poartă denumirea de naștere vaginală după cezariană (NVDC) sau naștere în urma unei cicatrice uterine anterioare.

Există anumite criterii care pot face o femeie eligibilă pentru o naștere vaginală după cezariană, cum ar fi tipul de cicatrice uterină, numărul de cezariene anterioare, starea actuală a sarcinii și evaluarea medicului obstetrician.
Procesul de naștere vaginală după o cezariană este monitorizat îndeaproape și implică o echipă medicală specializată și pregătită să facă față oricăror complicații care ar putea apărea - citeste despre Nașterea vaginală după o cezariană aici.

Dupa doua saptamani de contractii si toate semnele de intrebare, vineri seara 20.05 la ora 22:30 am eliminat dopul gelatinos, iar dupa aproximativ jumatate de ora s-au fisurat si membranele, curgand lichid cand si cand. Contractiile au inceput direct, slabe ca intensitate a durerii si neregulate. In jur de ora 12 au inceput sa se sistematizeze si sa se inteteasca durerea. Pana la ora 3 au ajuns la 10 minute, destul de dureroase, iar la 5.30 cand am ajuns la spital, erau la 5 minute.

Dilatatie 0, colul lung si posterior

Am fost dusa in sala de travaliu, m-am plimbat, am facut ceva rotatii pe minge, am incercat sa fiu activa, dar oboseala se vedea si a trebuit sa ma intind un pic, iar atunci contractiile au ajuns la 1 min, foarte dureroase, iar dilatație 0 si col posterior. Mi se face o injectie cu no spa, iar dupa o ora dilatatie 1, ne-am bucurat, am fost pozitivi, dar oboseala mi-a dat în cap, nu suportam nici o contractie, nu aveam timp sa ma odihnesc intre ele, doar ii spuneam moasei sa nu ma lase sa fac cezariana, iar pe contractie ceream cezariana, dar cel mai important lucru e ca nu puteam sa imi controlez respiratia, iar bebe suferea din cauza asta.

Am inceput sa imping serios

Dna doctor ce mi-a fost alaturi a luat hotararea sa incercam anestezia peridurala si a fost cel mai bun lucru. M-am putut odihni, contractiile mergeau mai departe, într-adevăr, nu erau la fel de intense si dese, dar erau eficiente. Am inaintat cam un cm - doi cm pe ora, desi am stat mai mult la pat fiindcă eram monitorizati permanent. Contractiile le simteam, dar nu ma dureau, ceea ce ne lasa ragazul de 5 minute ocazional sa ma mai plimb. Asa ca la ora 19 aveam dilatatie 7, la ora 20.30 am inceput sa imping un pic pt a pune bebele pe pozitie, iar peste cateva minute am inceput sa imping serios.

Expulzia in sine a fost de vis

La ora 21.15 s a nascut micutul meu, de 3470 gr si 50 cm, am avut nevoie si de epiziotomie fiindcă aveam perineul destul de rigid. Am incercat sa imping si pe scaun si pe masa, dar nu reusea sa iasa, asa ca a fost o varianta perfecta pentru noi. Expulzia in sine a fost vis, nu cred ca am simtit o eliberare mai mare. Bebe mi a fost pus pe piept, cordonul a fost taiat dupa ce nu a mai pulsat si am fost cusuta (nu a fost asa bau bau cum ma gandeam), iar recuperarea super usoara.

Am ajuns sa am nasterea implinitoare si vindecatoare pe care mi-o doream

Sarcina mi-a fost urmarita de un om extraordinar care mi-a dat increderea necesara, desi nu mi-a fost alaturi in acea zi, a avut grija sa am oamenii perfecti lângă mine si nu am cuvinte suficiente de multumire. Dna. dr. a avut rabdare cu mine si mi-a dat portia de curaj, desi am vrut sa renunt. Moasele, au fost de vis, atat suport, atata implicare, am ramas cu un sentiment cald din partea lor. Ma simt atat de implinita si atat de puternica acum, iar in travaliu am fost atat de vulnerabila si atat de ingrijorata, dar am ajuns sa am nasterea implinitoare si vindecatoare pe care mi-o doream.

 Autor - zuzaEM, o mamica de la Desprecopii 

Ai nascut de curand si vrei sa ne relatezi povestea nasterii? Trimite-ne atunci povestea nasterii puiului tau pe mail  si noi o vom publica pe Desprecopii - cel mai citit site al parintilor din Romania. Povestea nasterii tale este o amintire speciala si unica care poate ajuta alte mamici in momentele grele!

Citeste de ce alte mamici au ales nasterea naturala

Am vrut sa nasc natural pentru ca nu am vrut sa trec prin efectele secundare ale unei nasteri cezariene

Am vrut sa nasc natural pentru ca eu cred in natura si in puterea corpului meu

Am născut natural și m-am simțit ca o super-eroină, de parcă aș fi putut face orice!

10 Motive bune pentru a opta pentru nasterea naturala

Esti insarcinata si incerci sa te decizi ce vrei sa faci cand va veni sorocul nasterii. Probabil ca te-ai gandit la o nastere naturala, insa iti este teama ca nu vei reusi sa o duci la bun sfarsit. Dar trebuie sa stii ca atat pentru mama, cat si pentru copil, exista o multime de beneficii ale nasterii naturale si foarte multe abordari diferite ale travaliului, fara a folosi medicatie. Daca ai luat in considerare posibilitatea nasterii naturale, insa inca nu te-ai hotarat sa o faci, aici sunt 10 motive bune pentru a oferi o sansa naterii natural.

De ce ati ales nasterea naturala? - din experienta mamicilor

Le-am intrebat pe mamicile care au nascut deja - de ce au ales nasterea naturala. Raspunsurile si experienta lor sunt importante si relevante pentru gravidutele care sunt acum in cautarea metodei ideale de nastere.

Deci - iata ce au raspuns mamicile despre alegerea lor de a naste natural (vaginal).

Despre nasterea naturala merita citit si:

Cum sa nasti mai repede – mituri si adevaruri despre grabirea nasterii
Mic ghid pentru nastere: 20 de trucuri pentru un travaliu mai usor
Nasterea naturala (vaginala)
Nasterea prin metoda Lamaze

Despre pregatirea pentru nastere, mai citeste:

8 intrebari pe care trebuie sa le pui medicului cu care vei naste
Nasterea prin cezariana: 6 lucruri pe care trebuie sa le stii
Nasterea, Bagajul de spital
Nasterea ideala? 8 sfaturi care te pot ajuta sa ai o experienta fantastica
Pe ultima suta de metri inaintea nasterii, cum ne pregatim pentru acea zi
Cand se rupe apa: legende si senzatii
Simulatorul virtual al nasterii
Frica de nastere: cum o invingi si alte intrebari si raspunsuri pe care trebuie sa le stii
Exercitiile Lamaze: Mituri si realitati
O zi de neuitat: ziua in care nasti
Nasterea: fiti “barbate”fetelor!
Sfaturi pentru viitorul tatic prezent la nastere

Forum despre nasteri

Pentru discutii si intrebari despre nastere, medici, spagi, clinici medicale private, nasterea la stat si alte experiente despre nastere - va asteptam pe forumul NASTEREA UNEI STELE.  

autor: zuzaEM - membru Desprecopii - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII