Dieta fericirii, perfecta pentru inceputul de an

Dieta fericirii, perfecta pentru inceputul de an

Dieta fericirii, perfecta pentru inceputul de an

Dieta fericirii exista!

Dupa excesele culinare mai mult sau mai putin voluntare prilejuite de sarbatorile care tocmai s-au incheiat, acum, la inceput de an, cuvantul cheie pare a fi detoxifierea. Toata lumea vrea sa scape de cele cateva kilograme acumulate  si de starea generala de disconfort provocata de mancarurile gustoase, dar nu prea sanatoase, consumate din belsug in ultimele zile ale anului trecut. Dietele sunt, asadar, la mare cautare.

- veti citi:
La inceput de an, cuvintele care conteaza sunt: dieta si detoxifiere
Dieta fericirii exista
Pentru a slabi, nu trebuie sa ne concentram atentia asupra mancarurilor cu putine calorii, ci asupra mancarurilor sanatoase.
Creierul trebuie sa fie fericit
Cura de slabire dupa o perioada de plin dezmat culinar
O lista utila de diete daca te decizi sa tii dieta

La inceput de an, cuvintele care conteaza sunt: dieta si detoxifiere

Dupa excesele culinare mai mult sau mai putin voluntare prilejuite de sarbatorile care tocmai s-au incheiat, acum, la inceput de an, cuvantul cheie pare a fi detoxifierea. Toata lumea vrea sa scape de cele cateva kilograme acumulate  si de starea generala de disconfort provocata de mancarurile gustoase, dar nu prea sanatoase, consumate din belsug in ultimele zile ale anului trecut. Dietele sunt, asadar, la mare cautare. Cititi si: Miturile dietelor de detoxifiere 

Dieta fericirii exista

Doi autori americani, scriitorul Tyler Graham si psihiatrul Drew Ramsey, ne propun o alta viziune asupra dietelor, intr-un volum publicat recent si intitulat The Happiness Diet. Faptul ca grasimile, mancarea procesata si dulciurile consumate in exces ne afecteaza silueta, este cunoscut de toata lumea. Cati dintre noi stiu insa ca felul in care ne alimentam ne afecteaza starea de spirit la fel de mult ca silueta? Cei doi autori ai volumului sunt convinsi ca alimentatia este baza sanatatii spirituale. Faptul ca numarul persoanelor obeze si al celor care sufera de depresie s-a dublat in ultimii 10 ani se datoreaza, in mare parte, dietelor gresite adoptate de catre cei in cauza.

In opinia celor doi autori, orice dieta care se bazeaza pur si simplu pe diminuarea cantitatii de grasimi si de calorii consumate este destinata esecului. O dieta corecta are nevoie de ceva mai mult, de suplimente de magneziu si de vitamina B12, care in combinatie cu acidul linoleic sunt menite sa ne asigure o stare de spirit pozitiva.

Pentru a slabi, nu trebuie sa ne concentram atentia asupra mancarurilor cu putine calorii, ci asupra mancarurilor sanatoase.

O dieta bogata in alimente ce contin grasimi sanatoase precum uleiul de masline, cereale integrale, legume si carne poate constitui o baza alimentara sanatoasa atat pentru corp, cat si pentru minte. Explicatia pare sa fie foarte simpla  cu cat ne simtim mai satisfacuti, din punct de vedere alimentar, cu atat suntem mai dispusi sa pierdem din greutate fara prea mare efort. Asadar, pentru a slabi, nu trebuie sa ne concentram atentia asupra mancarurilor cu putine calorii, ci asupra mancarurilor sanatoase. Creierul nostru este facut din mancare, sustin autorii, prin urmare, mancarea sanatoasa constituie baza unei vieti sanatoase si fericite. Si cum fericirea tine de creier, nu poti fi fericit daca iti infometezi creierul. Filosofia pare a fi destul de simpla.

 Cititi mai multe despre: Mituri false despre diete

Unul dintre miturile pe care cei doi autori isi propun sa le darame este acela ca a manca sanatos este un obicei costisitor. Si, chiar daca poate ca uneori produsele ecologice costa mai mult, acest lucru nu trebuie privit ca o risipa, ci ca o investitie in sanatatea noastra. Adevarul este ca in urma cu un secol, oamenii cheltuiau mult mai mult pe mancare. Si asta, pentru ca prioritatile erau altele decat astazi.

Creierul trebuie sa fie fericit

Ne place sau nu... creierul este facut din mancare. Acesta este sloganul pe care autorii cartii il repeta in paginile ei. Si... ce e mai important? Sa ai 200 de canale TV sau sa-i dai creierului alimentele de care are nevoie?

Aplicand involuntar principiul complicarii savante a lucrurilor simple, Tyler Graham si Drew Ramsey au totusi un mare merit  acela de a ne fi amintit ca, dincolo de felul in care aratam, mancarea ne asigura felul in care ne simtim. Asa ca... poate n-ar fi rau sa ne incepem anul cu mancare sanatoasa tocmai pentru a ne asigurara fericirea pe care ne-am dorit-o in toate urarile de sarbatori. 

Cura de slabire dupa o perioada de plin dezmat culinar

Tu, cea care ai început să citești articolul cu un rest de prăjitură în colțul farfuriei, stai liniștită. Acesta nu este încă un articol motivațional, care să te determine eventual să arunci la gunoi zecile de calorii rămase și să hotărăști că e timpul pentru a da jos kilogramele acumulate de sărbători – sau, în fine, acumulate de ani încoace.

De ce nu este? Pentru că nu cred în așa ceva. Nu cred în articole super-motivante care să-ți schimbe viața, nici în diete-minune, și cu atât mai puțin în pastilele mult-lăudate în emisiunile de teleshopping. Nu cred nu pentru că aș fi din fire vreo necredincioasa. Dimpotrivă, aș spune. Am încercat la viața mea cam tot. M-am trezit în nenumărate zile de luni cu o hotărâre de nezdruncinat că ”de azi înainte, țin regim”. Și îl țineam, da. De regulă, țineam regim absolut dimineața – asta însemnând că nu mâncam nimic; nu-mi era foame deloc, yeeey, ce bine, rezist.... La prânz înghițeam în sec la cantină unde lingeam un morcov și o frunză de salată, privindu-mi colegii care înfulecau de zor un ”meniul zilei” grețos de hipercaloric citeste mai departe aici >

O lista utila de diete daca te decizi sa tii dieta ...

Condimentele şi ceaiul , ajutor la slăbit? specialistul raspunde
Cura de slabire cu boabe de orez
Dieta South Beach
Dieta Montignac - principii de baza
Slabire rapida prin electrostimulare!
Dieta Montignac - faza I
Dieta Montignac - faza II
Dieta Daneza
Greseli frecvente in cura de slabire
Lichidele care produc kilograme in plus
Dieta Sonoma
Dieta Grupei Sanguine AB
Dieta Grupei Sanguine 0
Dieta Grupei Sanguine A
Dieta Grupei Sanguine B
Cele mai bune bauturi dietetice care mentin greutatea si sanatatea
Dieta cu sirop de artar si lamaie
Secretele dietei  impartasite de starurile de la Hollywood
20 de alimente care te ajuta sa slabesti
Dieta celor 7 zile
Noul plan al dietei Atkins
Inceputul primei faze ale dietei ATKINS: Inductia.
Meniu pentru dieta Atkins
Dieta cu grapefruit
Dieta macrobiotica
Mituri false despre diete
10 riscuri ale dietelor
Alungati grasimea cu ajutorul dietei Viking
Beneficiile mierii
Dieta miraculoasa de 5 zile
Dieta celor 21 zile
Dieta Aleluia
Viva Mayr  arta de a tine dieta
Dieta vegetariana
Dieta celor 120 de ani
Eficienta pastilelor de slabit
Dieta ezoterica
Cum sa ai un abdomen plat?
Dieta Zone  prezentare generala
Dieta celor 90 de zile
Miturile dietelor de detoxifiere
Dietele cu Aqai
Dieta cu supa de varza in capsule
Cantitatea ta zilnica necesara de calorii

Te asteptam pe forumul unde se dezbat diete si se tine cura de slabire: DIETE si GRUPURI DE SUPORT.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII