Capsunile previn diabetul?

Capsunile previn diabetul?

Capsunile previn diabetul?

  • Oamenii de stiinta de la Universitatea din Warwick au identificat un posibil efect preventiv al capsunilor asupra diabetului de tip 2.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Warwick au identificat un posibil efect preventiv al capsunilor asupra diabetului de tip 2. Desi capsunile au fost anterior identificate ca fiind eficiente in lupta impotriva colesterolului ridicat si a nivelurilor de glucoza din sange, cercetarile profesorului Paul Thornalley au  demonstrat ca extractul de capsuni stimuleaza de fapt proteinele "Nrf2" din corpurile noastre, care activeaza activitatea antioxidanta si scade lipidele din sange.

Consumul de capsuni sau extract de capsuni pot oferi o solutie simpla, naturala la imbunatatirea sanatatii cardiovasculare. Acum, ca cercetatorii stiu cum stimuleaza capsunile acest efect protector, se pot concentra pe stabilirea a cat de mult si sub ce forma vor functiona capsunile cel mai bine, pentru a lupta impotriva bolilor cardiovasculare si diabet.

Consumul de fructe in ciuda diabetului zaharat

Desigur, o dieta corespunzatoare a fost intotdeauna prima linie de aparare in prevenirea diabetului zaharat natural si - impreuna cu mentinerea unei greutati corporale sanatoase - este cel mai bun tratament natural pentru atingerea unor niveluri sigure de glucoza din sange. Multi diabetici se concentreaza atat de mult pe numararea carbohidratilor si evitarea zaharului, incat elimina practic fructele din dieta lor. Din pacate, acest obicei ii poate impiedica sa beneficieze de surse naturale de lupta impotriva bolilor (cum ar fi capsunile).

De fapt, fructele introduse cu grija in dieata unei personae cu diabet, pot fi cheia mentinerii nivelului de energie, imbunatatirii memoriei, combaterii bolilor neurodegenerative, protejarea sanatatii cardiovasculare, mentinerea pielii si organelor intr-o stare buna de sanatate si chiar prevenirea complicatiilor diabetului comun.

Deci, de ce razboiul dintre diabet zaharat si fructe?

Multi diabetici cred ca fructele saboteaza nivelurile de glucoza din sange. Consumate in cantitati corecte, fructele servesc si ca parte a unui regim alimentar echilibrat - aproape orice fruct poate fi un plus regulat in dieta unei persoane cu diabet zaharat. In general, dietele pentru cei cu diabet zaharat si fara diabet zaharat ar trebui sa fie compuse din proteine, sarace in grasimi din produse lactate, cereale integrale, o multime de legume si o varietate de fructe.

Serviti cateva capsuni cu iaurt grecesc si nuci la micul dejun, la gustare luati niste struguri si biscuiti din cereale integrale, iar dupa-amiaza degustati o salsa de mango. Cu cat varietatea este mai mare, cu atat mai bine. Fructele de padure, bananele, merele, citricele pot fi usor monitorizate datorita dimensiunii. Dupa cateva saptamani, introduceti capsunile si alte fructe in dieta -  lucrurile ar putea incepe sa arate din ce in ce mai bine, iar riscul de diabet si alte probleme de sanatate ar putea sa scada - in mod natural!

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII