Calculul OVULAȚIEI - calculator esențial dacă vrei să rămâi insărcinată

Calculul ovulatiei - calculator esential daca vrei sa ramai insarcinata

Calculul OVULAȚIEI - calculator esențial dacă vrei să rămâi insărcinată

Calcularea aproximativa a datei ovulatiei este posibila numai femeilor cu un ciclu menstrual regulat, pe cand cele care au o menstruatie neregulata le este recomandat sa foloseasca metode aditionale.

→ Iata calculatorul automat al ovulatiei:

Ce este OVULATIA si cum se calcueaza:

Ovulația este procesul prin care un ovul matur (ou) este eliberat din ovarul unei femei și călătorește spre trompele uterine, unde poate fi fertilizat de un spermatozoid. Acest proces este esențial pentru reproducerea umană, deoarece reprezintă momentul în care un ovul este disponibil pentru fertilizare și, dacă este fertilizat, poate duce la o sarcină.

Ovulația are loc de obicei în mijlocul ciclului menstrual al unei femei. Ciclul menstrual este împărțit în două faze principale: faza foliculară (în care un ovul matur se dezvoltă în ovar) și faza luteală (în care ovulul este eliberat și uterul se pregătește pentru o posibilă sarcină).

Există diferite metode de calcul a momentului ovulației:

1. Calculul mijlocului ciclului: Dacă ciclul menstrual al unei femei este regulat și are, de exemplu, 28 de zile, ovulația ar putea avea loc în jurul zilei a 14-a a ciclului (numărând prima zi a ciclului ca ziua 1).

2. Monitorizarea simptomelor: Unele femei pot observa schimbări în mucusul cervical sau în durere în zona pelvină în timpul ovulației.

3. Folosirea testelor de ovulație: Aceste teste pot detecta nivelurile crescute de hormon luteinizant (LH) din urină, care precede ovulația.

4. Măsurarea temperaturii bazale a corpului : Temperatura bazală a corpului crește ușor după ovulație, așa că monitorizarea ei zilnică poate ajuta la determinarea momentului ovulației.

Calculul datei ovulatiei  - CALCULATOR

Selecteaza data primei zile a ultimei perioade menstruale

   

Numarul mediu de zile dintre doua cicluri menstruale in cazul tau

Data ovulatiei este:

Perioada fertila este este:


Citeste si Calculatorul de ovulatie - cand si cum se utilizează si cand nu este acurat

Ovulatia: intrebari si raspunsuri esentiale

Sunt atat de multe intrebari despre OVULATIE pe forumul aspirantelor de la Desprecopii - sau in sectiunea de Intrebari  - incat le-am ales pe cele mai citite pentru a vi le prezenta impreuna cu raspunsul complet. Pentru ca aceste intrebari si raspunsuri cu siguranta vor fi utile altor viitoare mamici ...citeste aceste intrebari si raspunsuri aici.

8 semne ale ovulatiei

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.

In fiecare luna, un ou (ovul) se maturizeaza in interiorul ovarelor tale si apoi se deplaseaza in tubul falopian, spre uter.

Pentru a avea sansa unei sarcini, trebuie sa activitate sexuala in perioda 1-2 zile inainte de ovulatie si pana la 24 de ore dupa aceasta. Celulele spermei, spermatozoizii pot trai pana la 2-3 zile dar un ovul traieste doar 24 de ore dupa ovulatie - daca desigur, nu se intampla fertilizarea citeste mai departe 8 semne ale ovulatiei.

Despre ovulatie pe larg:

Cu falsitate despre fertilitate
Fertilitatea: varsta ideala, fereastra fertila, mituri si trucuri pentru conceperea unui copil
Inseminarea intrauterina cu ajutorul Berzei (video)
Cum stiu cand ovulez?
Hormonii influenteaza viata sexuala a femeilor
Daca vrei ca barza sa iti aduca un baietel - ce trebuie sa mananci
Daca vrei ca barza sa iti aduca o fetita - ce trebuie sa mananci  

Informatie si sustinere pentru femeile care doresc sa aiba un copil

Dorinta de a ramane insarcinata este adesea stresanta si va poate consuma extraordinar de tare. Cunoasterea inseamna putere. Cu cat stiti mai multe, cu atat veti avea mai putine emotii si veti putea sa infruntați mai bine emotiile puternice pe care le puteti simti pe parcursul perioadei in care veti astepta cu infrigurare sa deveniti mamica. Este important sa stiti ca pe acest drum nu sunteti singura. Aveti alaturi suportul online al celei mai mari comunitati de limba romana: Desprecopii.com. 

 Forumuri recomandate - FORUMURILE ASPIRANTELOR

 Forumul FIV
Fertilizarea in Vitro (FIV) - clinici, medici, experiente, succese, dileme.

 Asteptand un ingeras in viata noastra !
Teritoriul 'aspirantelor'! Preconceptie, in/fertilitate, FIV, sperante si experiente. Chiar daca se lasa asteptat - noi nu ne pierdem speranta!  

Despre conceperea unui copil, ar merita sa stiti: 

Trei secrete esentiale ca sa ramai insarcinata 
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil 
Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate? 
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani 
Sarcina dupa un avort: cat de curand? 
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei 
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil 
Pot ramane insarcinata daca ...? 
Ovulatia si calculul ovulatiei

Uneori problema nu este ducerea sarcinii la termen, ci poate ovarele sau ovulele dumneavoastra. Unele femei se nasc fara ovare, sau poate ovarele ori ovulele lor au fost deteriorate sau indepartate chirurgical din cauza unei boli. Credeti sau nu, desi pare o problema insurmontabila, si peste asta se poate trece datorita donarii de ovule.  Cititi Ghid pentru cuplurile infertile

 Cititi despre sarcina la diverse varste:

Sarcina intre 20-30 de ani
Sarcina intre 30-40 de ani
Sarcina intre 40-50 de ani

Urmariti semnele succesului 

In cazul in care va intrebati daca sunteti in acest moment in mult dorita situatie delicata, incepeti sa cautati primele semne ale sarcinii. Daca observati ca le aveti pe toate, cititi Semne prevestitoare sarcinii  si dati fuga la farmacie si cumparati un test de sarcina spre a verifica. Succes!  

Vrei sa devii mamica? Vino alaturi de noi

Forum si comunitate de suport pentru femeile care isi doresc sa devina mamici: Asteptand o minune in viata noastra - haideti alaturi de noi.

 autor: echipa Desprecopii.com - Toate drepturile rezervate (c) 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Ovulatie

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 3 comentarii

  1. mariana
    marianatrimis la 9/2/2012

    daca nu ai un ciclu regular se poate calcula ovulatia

    Raspunde la acest comentariu
  2. lar
    lartrimis la 1/5/2011

    buna la toata lumea.incerc sa raman gravida de mai bine de 2 ani si nu reusesc.am incercat si cu metoda calendarului si cu teste de ovulatie si tot nu am reusit.sunt foarte stresata din acest lucru,oare nu pot avea copii niciodata?de anul trecut cam de prin sept. am fost la doctor si nu-mi gaseste nici mie nici sotului meu absolut nici o problema.chiar nu stiu ce sa mai fac in aceasta privinta.

    Raspunde la acest comentariu
  3. gsi
    gsitrimis la 19/10/2010

    Buna ziua la toata lumea.Am si eu o problema si as vrea sa ma ajute cineva daca poate.Am CM regulat de 28 zile, am facut destul de ovulatie Baby in ziua a 11-a si linia de test era la fel sau foarte aproape de culoarea liniei de control , deasemenea tot in acea zi am observat si mucusul cervical , in zilele urmatoare toate testele au fost negative , am incercat si Barza si la fel au fost , pana in ziua a 18 -a cand am facut un alt test Minut si a iesit din nou pozitiv dar mucus bineinteles nu mai aveam. Nu stiu cum sa interpretez momentul ovulatiei .

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII