Ficat de pui cu legume - rețetă pentru bebeluși

Ficat de pui cu legume - reteta pentru bebelusi

Ficat de pui cu legume - rețetă pentru bebeluși

Descoperă o delicioasă și sănătoasă introducere în alimentația solidă a bebelușilor: piureul de ficat cu legume. Acest piure nutritiv și hrănitor este perfect adaptat nevoilor nutriționale ale micuțului tău, oferindu-i o combinație echilibrată de proteine, vitamine și minerale esențiale pentru creșterea și dezvoltarea sa. Ficatul este o sursă excelentă de fier și vitamina A, iar legumele adaugă textură și aport de nutrienți suplimentar. Cu acest piure delicios și hrănitor, vei putea diversifica treptat alimentația bebelușului tău, asigurându-i o bază solidă pentru o nutriție sănătoasă și echilibrată pe termen lung.

in acest articol veti citi mai multe despre:
Ficatul la bebelusi
De ce prea mult ficat dauneaza copilului?
Retete cu ficat de pui
Retete pentru bebelusi de 6 luni
Retete pentru bebelusi in urmatoarele luni de diversificare
Diversificarea alimentatiei bebelusului
Aplicatie mobilă - Diversificarea Alimentatiei Bebelușului

Ficatul la bebelusi - cand il introducem in alimentatie?

Unii specialisti in nutritia bebelusului sugereaza intarzierea introducerii ficatului pana la 9 luni, chiar 1 an, dupa ce s-a introdus carnea si galbenusul de ou. Ficatul de pui are o concentratie mare de vitamina A. Din aceasta cauza, nu vom oferi copilului ficat mai mult de o data pe saptamana. Concentratiile mari de vitamina A pot duce la hipervitaminoza A.

De ce prea mult ficat dauneaza copilului?

Ficatul este o sursa bogata de vitamina A, un nutrient care joaca un rol important in dezvoltarea si sustinerea multora dintre organele corpului, contribuind la o vedere mai buna si un sistem imunitar sanatos. Mai multe detalii >>aici.

Ingrediente - Retete cu ficat de pui si legume

 1 ficat de pui
 1 morcov
 1/4 de telina mica
 1/4 radacina de pastarnac
 putin patrunjel verde

Mod de preparare:

Legumele se curata, se spala bine, se taie felii si se pun la fiert cu patrunjelul in apa pana se inmoaie. Ficatul se spala, se curata de vinisoarele alb-galbui si se fierbe intr-o alta cratita pana este gata. Dupa ce au fiert toate, se mixeaza intr-un piure cu ajutorul unul blender sau se piseaza cu furculita. Daca este nevoie, mai adaugati din apa in care au fiert legumele pentru a ajunge la consistenta dorita. Puteti inlocui apa de la final cu putin lapte.

Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii

Diversificarea este un pas important atat in viata unei mamici cat si in viata bebelusului, care trece de la laptic la alimente solide.

Diversificarea clasica incepe de la varsta de 6 luni chiar daca bebelusul este alaptat la san sau cu formula. Ideal si recomandat este sa se introduca cate un alimente pe rand, urmandu-se regula celor 3 zile, adica, intre fiecare aliment nou introdus este bine sa lasi sa treaca o perioada de 3 zile pentru a observa daca bebelusul este sau nu alergic.

Si pentru proaspetele mamicute intr-ale diversificarii, un mic ajutor: 10 retete de piureuri specifice varstei de 6 luni: vezi retele aici.

Retete pentru bebelusi in urmatoarele luni de diversificare

Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 11 luni: a sasea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 12 luni: a saptea luna de diversificare
10 retete cu naut pentru bebelusi

Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet

Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.

Despre diversificare, merita stiut si:

Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii 
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cum
Orezul - periculos pentru bebelusi?
Alimentele degetel (bucatele de papica)
Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. 

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

Pe FacebooK: Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2023

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII