Cele 5 regresii de somn ale bebelușului în primii doi ani

Cele 5 regresii de somn ale bebelusului in primii doi ani

Cele 5 regresii de somn ale bebelușului în primii doi ani

Regresiile de somn tind sa fie legate de etape semnificative in dezvoltarea bebelusilor numite saptamani minune >>

Vei citi:
Regresia de somn la bebelusi
Principalele regresii ale somnului
Cat doarme bebelusul: diagrama somnului
Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Regresia de somn la bebelusi: ce este, cand are loc si care este cauza

Regresia somnului bebelusului este unul dintre acei termeni de care nu ai stiut ca exista pana cand nu ai devenit parinte. Daca te întrebi daca aceasta expresie este un cuvant la moda sau un fenomen de somn sustinut de cercetari, nu esti singura.

Acest articol separa faptele de fictiunea, despre regresiile somnului: ce sunt, ce le determina si ce poti face în legatura cu ele. In plus - am facut si o schema a celor mai comune regresii de somn ale copilului in primii doi ani. Mai departe >>

Iata principalele regresii ale somnului cu saptamanile minune

Fiti atenti cand urmariti salturile. Se poate simti ca trec de la doar 4 zile la cateva saptamani. Incearca sa nu te cedezi in perioada aceasta mai gri. Dar, daca somnul sau schimbarea comportamentului copilului iti afecteaza sanatatea, atunci solicita intotdeauna sprijin.

Regresiile de somn urmeaza o secventa previzibila bazata pe dezvoltarea creierului. Deoarece coincid cu etapele dezvoltarii, regresiile somnului pot fi observate la:

 4 luni - Cauza: dezvoltare, stimuli noi, adoarme mai greu.
 8/9 luni - Cauza: tranzitia de la doua reprize de somn la una, abilitati motorii.
 12 luni - Cauza: abilitati motorii noi (mersul taras, sta in picioare), permanenta obiectuala.
 18 luni - Cauza: dezvoltarea limbajului, anxietate de separare, devine mai independent.
 24 luni - Cauza: dezvoltarea limbajului, testarea limitelor.

In general, in timpul unei perioade de salt copilul va incepe sa manifeste portiuni de comportament indisciplinat, cum ar fi trezirea mai des, nu mai doarme atat de mult, devine lipicios, nu mananca atat de bine sau prea mult. Dar acest comportament este urmat de o explozie de lucruri noi si minunate pe care micul sau creier si corp se pregatesc sa ti le arate.

► Citeste si Cand doarme bebelușul toată noaptea: un răspuns pentru mămicile obosite

Cat doarme bebelusul: diagrama somnului bebelusului, in ore de zi si de noapte

Asadar, cat de mult doarme un bebelus dupa nastere? Ei bine, imediat dupa nastere, bebelusul e pentru scurta vreme treaz, apoi cade intr-un somn de cateva ore bune, caci experienta nasterii a fost si pentru el foarte obositoare.

In primele zile el e treaz cam o ora pe zi, aceasta perioada crescand la trei ore pana la sfarsitul plinei luni de viata. De asemenea, incepand de la o luna copilul va reusi sa doarma mai mult timp fara pauza.

ncepand de la noua luni, copilul va dormi ceva mai putin, ii sint de obicei suficiente doua reprize de somn pe zi, una in jurul orei 10, una pe la 2 dupa-amiaza. AIci vei gasi DIAGRAMA DE SOMN A BEBELUSULUI.

Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme

Cat de mult doarme un bebelus?

Ei bine, unii bebelusi dorm cate opt ore incontinuu inca de la bun inceput, in timp ce altii se trezesc de nenumarate ori pe noapte. Iata cat doarme bebelusul si de ce ar putea sa nu doarma precum si sfaturi pentru un somn linistit al bebelusului. Citeste pe larg multe raspunsuri la intrebarea: Somnul bebelusului: cat doarme si de ce nu doarme?

► Citeste si Somnul bebelușilor și obsesia părinților obosiți - oare nu abordăm greșit problema?

Aplicatia mobila Eu, Mamica: vezi cum se dezvolta bebelusul tau

Ești o mămică modernă? Atunci trebuie să instalezi aplicatia Eu, Mămica pe telefonul tău sau tableta.
Prin intermediul aplicaţiei Eu, Mămica, beneficiezi de informaţii despre sănătate, îngrijirea şi dezvoltarea bebelușului și a copilului, relaţia părinte-copil, precum şi de o serie de sfaturi utile pentru mămici şi tătici, astfel încât să experimentezi din plin frumuseţea sentimentului parental. Pe lângă aceste informaţii atent alese, aplicaţia înglobează o serie de utilitare şi calculatoare, precum: Bebeluşul - primele 52 de săptămani, Grafice de Creştere, Calendar de Vaccinare, Activităţi pentru Copii, Album foto şi multe altele.

 Aplicatia Eu, Mamica - se integrează în mod natural cu platforma Desprecopii.com, facilitând accesul la o serie de servicii menite să ofere suport pentru viitoarea mamica (Grupuri de mămici, Ştiri, Anunţuri, Întrebări, Forum, Jurnal, Album de poze, Director, Reţete Culinare etc.). Mămicile utilizatoare pot accesa cu uşurinţă diverse secţiuni ale site-ului, pot primi notificări pe telefon când li se răspunde la o întrebare sau notificări pe mesageria privată. Mai mult, prin intermediul butonului „Panică”, ele pot primi răspunsuri în situaţiile de criză de la miile de persoane aflate în comunitatea Desprecopii.com, dispuse să ofere o mână de ajutor. DESCARCA ACEASTA APLICATIE PENTRU ANDROD AICI.

Despre somnul bebelusului merita citit si:

Bebelusul este agitat si nervos: 5 modalitati de a-l calma
Ritualul de somn al unui bebelus
10 motive pentru care bebelusul nu doarme noaptea sau doarme agitat
Somnul bebelusului si copilului: Asteptari realiste de la nastere pana la 5 ani
Invata-ti bebelusul sa doarma in numai 7 zile: diagrama lectiei si sfaturi de somn
Rutina Somnului la bebelus (VIDEO)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

autor: redactor Desprecopii  - Toate drepturile rezervate Desprecopii.com (c) 2022
articol aprobat de Medic pediatru Dr. Stefana Zamfir - in exclusivitate pentru Desprecopii
Referinte:
Acedemia Americana de Pediatrie
 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII