Nutella nu este un aliment sanatos pentru copii

Nutella nu este un aliment sanatos pentru copii

Nutella nu este un aliment sanatos pentru copii

  • Copiii adora Nutella. Insa, se pare ca faimoasa crema de ciocolata Nutella, ai carei fani sunt mai ales copiii, contine o substanta extrem de periculoasa din categoria ftalatilor (saruri sau esteri ai acidului ftalic). SI mult, mult, prea mult zahar ...

Nu tot ce e bun la gust e si sanatos
Nutella contine ftalati, substanta toxica
Cum ne protejam copiii?
Daca te intereseaza un stil de viata sanatos si ecologic mai citeste
Retete sanatoase pentru copii
Forumul Desprecopii - doar pentru parinti intelingenti

Nu tot ce e bun la gust e si sanatos

Copiii adora Nutella. Insa, orice parinte responsabil trebuie sa stie ca au trecut vremurile de naivitate ... Nu mai cumparam orice pentru copiii nostri pentru ca ne pasa de sanatatea lor viitoare.

Nu mai vrem sa dam atat de mult zahar copiilor nostri pentru ca acesta le poate cauza diabet, ADHD, boli cardiovasculare. In plus, suntem tot mai interesati de compozitia alimentelor pe care le dam copiilor nostri pentru ca, din pacate acestea contin multe Euri si chimicale foarte nesanatoase.

Nutella contine ftalati,  substanta toxica

Dintr-un reportaj difuzat cu ceva timp in urma pe canalul de televiziune francez Arte, aflam o veste ingrijoratoare, menita sa ne atraga atentia, o data in plus, ca nu tot ce e bun la gust e si sanatos. Se pare ca faimoasa crema de ciocolata Nutella, ai carei fani sunt mai ales copiii, contine o substanta extrem de periculoasa din categoria ftalatilor (saruri sau esteri ai acidului ftalic). N-ar fi prima data cand intr-un produs cu vanzari uriase se descopera o substanta nociva pentru organism... si nici prima data cand producatorii incearca sa ofere explicatii care sa ne asigure ca totul este in parametri normali.


Societatea Ferrero, care produce cunoscuta crema de ciocolata inca din 1946, recunoaste prezenta ftalatului DEPH in produs, insa sustine ca acesta este folosit intr-o cantitate nesemnificativa.

Aceasta in conditiile in care substanta este deja interzisa in fabricarea jucariilor si urmeaza sa fie interzisa in totalitate in fabricarea oricarui produs in Europa, pana la sfarsitul lui 2012. Ftalatul DEHP este unul dintre cei mai utilizati plastifianti de pe piata asiatica. Si cum numeroase ambalaje de pe piata europeana provin din China, pericolul nu este total indepartat. De altfel si in China substanta este recunoscuta ca fiind extrem de periculoasa si de aceea este interzisa utilizarea ei in industria alimentara. Cu toate acestea, o regasim inca intr-un produs alimentar folosit pe scara larga si fabricat in Europa...

 Mai cititi: 10 aditivi alimentari care trebuie evitati  si Ciocolata cu E-uri si naivitatea unora

Ftalatii actioneaza ca un stimulent hormonal, provocand dereglari hormonale serioase si cauzand sterilitatea la barbati. Daca sunt ingerati de catre femeile insarcinate, acestia actioneaza asupra fatului, afectandu-i dezvoltarea testiculelor. Cititi pe larg: Substantele chimice din alimente pot dubla riscul de avort spontan

Ftalatii sunt, de fapt, niste plastifianti care antreneaza atrofia testiculara, conducand, mai tarziu, la reducerea cantitatii de spermatozoizi. Un studiu efectuat in Germania a relevat faptul ca dintre cei 600 de copiii examinati, toti aveau in organism urme de ftalati. 5 ftalati diferiti au fost identificati in organismul copiilor testati, iar 20% dintre copii aveau in corp ftalati in cantitate toxica. Daca luam insa in considerare efectul cumulativ si efectul de cocktail al ftalatilor, atunci probabil ca peste 80% dintre copii au in corp cantitati nocive din aceste substante.

Pericolul toxic de langa noi si din hrana copiilor nostri. Cum poti sa iti protejezi familia de invazia toxica. cititi neaparat si: Pericolul toxic de langa noi si din hrana copiilor nostri. Cum poti sa iti protejezi familia de invazia toxica.

11 substante nocive care afecteaza permanent sanatatea copiilor 11 substante nocive care afecteaza permanent sanatatea copiilor 

Cum ne protejam copiii?

Cum ar trebui sa reactioneze consumatorii in fata unor astfel de evidente? Greu de spus, atata timp cat, desi exista din 2011 o lege care interzice folosirea acestor cubstante, ele se gasesc in continuare in produsele de pe piata. Poate ca doar o lege proprie, pe care si-o impune fiecare atunci cand decide ce anume consuma poate rezolva o astfel de problema.

Desprecopii.com a inceput o campanie activa de informare pentru o alimentatie cat mai naturala - anti fast-food, salamuri, grasimi si dulciuri dubioase. Pe parcurs, veti afla o multime de retete sanatoase pentru copii, dar si pentru intreaga familie. 

Nutella cauzeaza cancer? Fapte si intrebari pe care orice parinte trebuie sa le stie

Nutella cauzeaza cancer? O alta stire ne bulverseaza - pentru ca ne place Nutella. Dar...conform Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara, un studiu recent a descoperit ca uleiul de palmier are legatura directa cu cu raspândirea agresiva a cancerului la soareci. Iar in cazul Nutellei, uleiul de palmier este esential in procesul de fabricatie pentru a-i netezi textura si durata de viata a produsului.

Multe companii alimentare din Vestul Europei au început deja sa boicoteze acest produs. Iata ce trebuie sa stii ...

Daca te intereseaza un stil de viata sanatos si ecologic mai citeste:

10 aditivi alimentari care trebuie evitati
Despre parabeni si cancer
Substantele cancerigene descoperite in plastic cauzeaza obezitatea!

  Retete sanatoase pentru copii - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:

Terci de ovaz

Briose din ovaz si mere

Pate vegetal cu alune

Desert crocant din ciocolata si ovaz

Placinta ciobanasului
Tortilla cu somon afumat

Pate de pastrav afumat

Biscuiti din ovaz si ciocolata

Burgeri din carne de pui

Compot de rubarba si cirese

Pulpe de pui glasate cu miere

Supa de dovleac

Salata de couscous

Budinca cu fructe

Amestec crocant de ovaz si mere / cititi mai multe retete sanatoase pentru copii aici.

 Carte inteligenta de Bucate - cele mai originale si gustoase retete de pe internetul romanesc!

Forumul Desprecopii - doar pentru parinti intelingenti

/Images/bucatarie.jpg La bucatarie
Ce gatim astazi? Vreau o reteta noua ! Am uitat cum se fac clatitele ! Trebuie sa va impartasesc noua reteta de prajitura. Bucatarii si bucataresele au cuvantul!

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online


autor: desprecopii -  Toate drepturile rezervate  Desprecopii.com (c) 2016
referinte: Oudersonline - revista olandeza pentru parinti.

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII