Vacanta la mare in Bulgaria

Vacanta la mare in Bulgaria

Vacanta la mare in Bulgaria

  • Sa zicem ca e un trend sa fii in ton cu moda daca mergi in concediu prin locuri cu nume rezonante...Bulgaria nu atrage neaparat ca si destinatie exotica... totusi Albena, Nisipurile de Aur si Sunny Beach apar adesea in povestiri zgomotoase de vacanta ale romanilor.
Vacanta la mare in Bulgaria - note de calatorie

Sa zicem ca e un trend sa fii in ton cu moda daca mergi in concediu prin locuri cu nume rezonante... Bulgaria nu atrage neaparat ca si destinatie exotica... totusi Albena, Nisipurile de Aur si Sunny Beach apar adesea in povestiri zgomotoase de vacanta ale romanilor.
 
Rezonant sau nu, pentru vacanta de anul acesta, alegerea noastra a fost Duni sau Dyuni cum spun localnicii! Un loc care ne-a cucerit si care este, in opinia mea, extrem de potrivit in principal familiilor cu copii. Iar noi nu ne-am incurcat deloc, am fost impreuna cu o gasca vesela cu multi pitici, mereu pusi pe sotii si nazdravanii.

La 40km sud de Burgas, intr-un cadru natural fermecator, in golful cu acelasi nume, intr-o regiune in care marea musca prietenos din munte, ni s-a dezvaluit locul  ideal pentru o vacanta colorata, vesela si fara griji.

Va recomandam sa cititi si Cum alegeti un hotel child friendly
 
Construit de austrieci, dupa un concept traditional ce respecta ideea unui sat exclusivist de vacanta, Duni Royal Resort  e alcatuit din cateva hoteluri:

Pelican  - primul hotel construit aici, cu o gradina pitoreasca minunata
Belleville - hotelul de pe colina construit in 2003

Marina Royal Palace  - in 2004 este primul hotel de cinci stele
Si ultima constructie este din 2007,Marina Beach Hotel    unde am stat noi ; un palc de casute (cele mai vechi unitati de cazare de aici Holiday Village) un port si stradute serpuite ce formeaza o zona pietonala pe cat de surprinzatoare pe atat de frumoasa.

Toate unitatile sunt de patru si cinci stele, iar calitatea oferita este la inaltime.

 As spune ca lucrul pe care l-am apreciat foarte mult este cel legat de amabilitatea personalului. Prietenos, gata sa rezolve orice mic inconvenient.

 Mancarea variata, proaspata, frumos prezentata si buna (pe gustul nostru). Cu variante si pentru bebelusi si un diet corner pentru cei care manncau astfel. La fiecare dintre mesele principale (pranz si cina) erau cel putin 4 feluri de carne (porc, vita, pui, curcan si peste) + intr-o zi miel, in alta zi pestele zilei etc. Din punct de vedere al bauturilor desi variate (vinuri, bere, cocktailuri, sampanie, etc) calitatea nu mi s-a parut punctul cel mai tare. Am apreciat foarte mult in schimb serile speciale si am admirat si testat arta culinara.

Nu sunt o cunoscatoare neaparat, dar as fi preferat ceva freshuri pentru copii. :) Si pentru ca am ajuns si la minusuri, as aminti si faptul ca nu exista posibilitatea de plata cu cardul (cel putin in zonele comerciale unde am ajuns eu...). E adevarat ca nici nu ai nevoie, all inclusive-ul pe care l-am avut cuprindea toate ingredientele necesare unui concediu relaxant, fara griji... fara portofel in buzunar!! Eram amuzata caci in primele zile mi se parea ciudat sa plec din camera fara portofel.

 Toate facilitatile din complex erau comune, indiferent de hotel. Oriunde stateai puteai sa iei masa la unul dintre cele patru restaurante principale sau la cele 4 a la carte, in regim de servicii all inclusive , iar variantele de petrecere a timpului erau numeroase: club kids, centru de sport, centru de tir, amfiteatru unde se desfasurau spectacole si desigur activitatile de la piscine pe alese.

Pentru siguranta copiilor la piscina cititi sfaturile desprecopii.com:

Pentru noi piscina din fata hotelului in care am stat (Marina Beach) a fost preferata copiilor. S-au balacit cu varf si indesat...cum se trezeau prima grija le era..."sa melgem mai lepede la piscina ".

 Molipsitor de antrenante au fost si jocurile realizate de echipa de entertainment a complexului: gym de la balcon .

 Intr-una din seri a fost un party beach surpriza cu punch-uri, foc de tabara, antren, voie buna si focuri de artificii .

 Plaja fina din imediata vecinatate, cu sezlonguri si umbrelute la liber , a fost campul de joaca intr-ale constructiilor de diguri, gropi ascunzatoare de comori si castele fermecate cu printi si cavaleri.

Va recomandam sa mai cititi si Concediul de vara al familiei, sfaturi si recomandari de sanatate

Cam asta a fost una dintre... vacantele copilariei, vacantele copilariei micutilor nostri si a noastra alaturi de ei. O vacanta plina de culoare si voie buna!

Acasa ajunsi, picii se tanguiau nevoie mare cu pareri de rau ca ei vor inapoi , sa ne mutam casa cea de toate zilele in vacanta, acolo..la mare :)

Teo a dormit cu bratara de vacanta la manuta, iar Andu a spus ca o mai pastreaza ... poate mai mergem cand ne trezim...sa mai bem un cofteil, sa mai mancam cativa cartofioli cu checeac ..si sa ne mai jucam cu "ursulitza".

Bulgarian Black Sea resort Duni Royal Resort has received a prestigious international award during a TUI HOLLY contest held in Hanover. The holiday village at the Bulgarian southern Black Sea coast ranked among top 100 of the best and most popular tourism destinations in the world. "You may consider yourself a creme de la creme in the international ranking list. Half a million guests of TUI have decided that you can really be proud of this achievement. TUI HOLLY is a guarantee that your customers will be satisfied and this is a weighty argument for increasing the bookings, reads the official letter of TUI HOLLY to the management of Duni. Statistics show resorts that have won the TUI HOLLY award have increased bookings by about 35 percent. The awarding ceremony of TUI will take place September in Istanbul this year (2012).

autor: membru Desprecopii.com Alinuk - Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com 2012

Daca mergeti cu un copil mic la mare, cititi neaparat si sfaturile noastre urmatoare:

Sfaturi de siguranta - la mare cu bebelusul
Cu bebelusul in concediu: vara
Primele incaltari ale bebelusului
Inotul pentru bebelusi
Atentie, unele slinguri in care sunt purtati bebelusii pot ucide
Cum ne pregatim sa mergem cu bebelusul in vacanta?
Bebelusul - primul contact cu nisipul
Arsurile solare la copiii mici
7 sfaturi pentru siguranta copiilor la piscina

Idei de vacanta? Cititi ceva care o sa va faca pofta de un concediu la mare:

Cele mai frumoase plaje din Croatia
Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei
8 plaje de vis pe litoralul Spaniei
Sejur in Insula Afroditei
Litoralul Romaniei - 7 destinatii de vacanta
Top 8 plaje pe Coasta de Azur
Top plaje uimitoare si secrete ale Europei
Litoralul Croatiei  o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii
Legenda si mit intr-un paradis terestru  Insula Corfu
Itinerar de lux in insula Creta
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
6 obiective care merita vazute in Grecia
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
Obiective si hoteluri de lux in Grecia

autor: Desprecopii.com, Toate drepturile rezervate, Desprecopii.com 2011

Pentru suport, prietenie si atitudine, va recomandam urmatoarele forumuri:

Forumul Alaptarea Forumul Alaptarea
Cel mai bun cadou pentru bebelus: alaptarea. Probleme, bucurii si povesti de succes din timpul acestui timp special.

 Primele 365 de zile din viata de mama
365 zile si nopti din viata de mama. Casa nou nascutilor DC.

Parintii intreaba, parintii raspund!
In aceasta lista de discutii puteti pune intrebari la obiect altor parinti (Exemplu: Este normal ca baiatul meu cere noaptea lapte?)

Despre bebelus (0-12 luni), mai cititi pe site-ul nostru:

Alaptarea - dosar complet

Dezvoltarea nou-nascutului

Somnul bebelusului (0-12 luni)

Diversificarea si hranirea bebelusului

Recuperarea mamei dupa nastere


✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII