Acidul folic: importanta si rol inainte de conceptia copilului

Acidul folic: importanta si rol inainte de conceptia copilului

Acidul folic: importanta si rol inainte de conceptia copilului

Rolul acidului folic de a preveni anumite defecte congenitale ale unui copil in timpul dezvoltarii sale intra-uterine - este deja stabilit insă multe femei ajunse la vârsta fertilitatii nu par să tină seama de acest mesaj înainte de a concepe.

Dar, suplimentarea cu acid folic înainte de concepție și pe durata primului trimestru de sarcină reduce riscul de malformații congenitale al bebelușului.

veti citi

De ce nu iau femeile acod folic inante de coceptia unui copil?
De ce este necesar acidul folic?
Deci de ce raman doctorii tacuti?
Totul despre Acidul Folic, inainte si dupa nastere
Despre conceperea unui copil, va recomandam sa cititi neaparat :)

Acidul folic si sănătatea bebelusului care se va naște

Desi rolul acidului folic de a preveni anumite defecte congenitale este deja stabilit, multe femei ajunse la varsta fertilitatii nu par sa tina seama de acest mesaj inainte de a concepe, sugereaza studiile recente.

De ce nu iau femeile acid folic?

De obicei, medicii nu le spun femeilor despre acid folic in conversatiile de rutina din cabinetele medicale.

Medicii nu le informeaza preventiv despre rolul acidului folic pentru dezvoltarea eventualului bebelus care va urma. Ar fi foarte util ca acestia sa recomande acidul folic femeilor care isi doresc un copil.

De ce este necesar acidul folic?

Suplimentarea cu acid folic inainte de conceptie, pe durata primului trimestru de sarcina este cunoscuta pentru reducerea riscului de malformatii congenitale la nivelul tubului neural. Asemenea malformatii congenitale - incluzand spina bifida (un defect in dezvoltarea maduvei spinarii si a vertebrelor) si anencefalie.

Spina bifida sau coloana vertebrala deschisa se produce cand sira spinarii nu se inchide niciodata complet si este o cauza principala a paraliziei la copii. Anencefalia consta intr-o insuficienta severa in dezvoltarea creierului si a craniului.

alimente cu mult acid folic

Noile studii medicale au descoperit ca, constientizarea rolului pe care acidul folic il joaca intr-o sarcina sanatoasa a crescut de la 52% la 79% din 1995 pana in 2010, dar, totusi, doar sub 30% dintre femeile ajunse la varsta fertilitatii raporteaza ca iau o multivitamina in fiecare zi.

Cu toate acestea, doar 7% dintre femei stiu ca acidul folic ar trebui luat inainte sa ramana insarcinate, iar mai mult de trei sferturi spun ca doctorii lor nu au discutat despre beneficiile acidului folic cu ele. Dintre femeile care nu au luat zilnic cate o multivitamina, una din cinci a spus ca ar fi preferat sa o ia daca medicul i-ar fi recomandat.

Multe dintre dintre sarcini nu sunt planificate iar tubul neural se formeaza in 28 de zile. In acesc caz, femeile ar putea sa elimine acest risc luand 400 de micrograme de acid folic zilnic.

Deci de ce raman doctorii tacuti?

„Doctorii petrec atat de putine minute cu pacientii incat trebuie sa acorde prioritate aspectelor semnificative, iar afectiunile tubului neural afecteaza doar unul din 2.500 de nou-nascuti, deci unii medici nu cred ca acesta este cel mai important mesaj, iar altii se poate sa nu fie constienti de rolul acidului folic in prevenirea unor astfel de probleme”, spune Biermann - o cercetatoare americana.

Cel mai important lucru care trebuie mentionat este ca puteti preveni niste efecte foarte devastatoare ale sarcinii daca luati acidul folic inainte de a ramane insarcinata, iar cum jumatate din sarcini nu sunt planificate, trebuie sa il luati dinainte”, spune doctorul James Mills, seful sectiei de epidemiologie pediatrica a Institutului National de Sanatate a Copilului si Dezvoltare Umana din Statele Unite. „Nu iti poti asuma sa ramai insarcinata inainte sa iti doresti asta”.

Totul despre Acidul Folic, inainte si dupa nastere

Acidul folic ajuta la dezvoltarea si regenerarea celulelor obisnuite, fiind in special important in primele saptamani de dezvoltare a bebelusului din burtica. Ajuta la formarea corecta a creierului si maduvei spinarii bebelusului, fara care exista un risc mai mare de pierdere a sarcinii, respectiv riscul de 1 la 1000 ca bebelusul sa aiba un defect de tub neural. Si dupa nasterea bebelusului, acidul folic continua sa fie un nutrient foarte important pentru mamicile care alapteaza dar - si pentru cele care aleg sa nu alapteze. Pregnacare - este un complex de vitamine ideal pentru femeile insarcinate dar si pentru cele care alapteaza citeste in continuare aici.  

tot despre acidul folic veti gasi mai multe informatii in sectiunea ACIDUL FOLIC.

Despre conceperea unui copil, vă recomandam să cititi:

Trei secrete esentiale ca sa ramai insarcinata
Pozitii sexuale pentru conceperea unui copil
Dupa cate luni de incercari ar trebui sa ne impacientam daca nu ramanem insarcinate?
Plante care stimuleaza fertilitatea dupa 35 de ani
Sarcina dupa un avort: cat de curand?
Incercarea de a concepe un copil: cum sa scapati de tensiunea ei
Placerea sexului si sansa de a concepe un copil
Pot ramane insarcinata daca ...?
Ovulatia si calculul ovulatiei

Forum si comunitate de suport pentru femeile care isi doresc sa devina mamici: Asteptand o minune in viata noastra - haideti alaturi de noi.

autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2019

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII