Consolele Nintendo 3D afecteaza vederea copiilor!

Consolele Nintendo 3D afecteaza vederea copiilor!

Consolele Nintendo 3D afecteaza vederea copiilor!

  • Atunci cand avertismentul vine de la cine stie ce specialisti care fac studii menite sa alerteze publicul larg, s-ar putea sa nu fie luat in serios de toata lumea.
Atunci cand avertismentul vine de la cine stie ce specialisti care fac studii menite sa alerteze publicul larg, s-ar putea sa nu fie luat in serios de toata lumea. Cand insa producatorul insusi avertizeaza asupra pericolului pe care il poate constitui aparent inofensivul joc, deja iti vine sa te gandesti de doua ori inainte de a-i face pe plac copilului tau cumparandu-i cel mai nou model de consola.
 
Mult-asteptatul model Nintendo 3D, lansat pe piata anul trecut, care a prilejuit bucurie copiilor, nu a intarziat sa suscite ingrijorare, mai ales in randul parintilor. Producatorul japonez avertizeaza ca produsul poate fi periculos pentru sanatate si ii sfatuiste pe jucatori, indiferent de varsta, sa faca pauze cel putin la 30 de minute pentru a evita obosirea ochilor. In plus, subliniaza faptul ca produsul este interzis copiilor sub 6 ani.

Cu toate acestea, vanzarile au fost uriase, fiind vorba de un produs a carui lansare se lasase oarecum asteptata. Noua consola avea sa produca o revolutie pe piata jocurilor video, fiind primul produs din categoria sa care ofera posibilitatea celui ce il foloseste sa vada imagini 3D fara sa foloseasca o pereche de ochelari speciali. Cu toate acestea multi impatimiti ai jocurilor video s-au declarat dezamagiti.

Dar de unde provine totusi gradul de periculozitate? Tehnologia Nintendo 3D este diferita de cea utilizata in productiile de televiziune 3D. Ecranul este astfel conceput incat ochiul stang vede anumite imagini in timp ce ochiul drept vede alte imagini. Suprapunerea lor creeaza senzatia ca imaginea este 3D, insa, in acelasi timp, creierul este bulversat. Un sistem similar este folosit la fabricarea anumitor DVD playere pentru masini, pe care copiii pot vedea simultan doua filme diferite, pentru simplul fapt ca fiecare sta pe un alt scaun si priveste imaginea dintr-un unghi diferit.

Tocmai aceasta tehnologie avansata face ca noul model de consola sa fie mult mai periculos pentru ochi decat cele vechi. De altfel, cei de la Nintendo au postat pe site-ul lor un avertisment restrictiv, referitor la pericolul pe care il poate reprezenta consola cu jocuri 3D: "If your physical condition worsens or you become ill, please stop playing at once." Folosirea efectului 3D este contraindicat atat pentru copiii sub 6 ani, cat si pentru femeile insarcinate sau pentru persoanele foarte in varsta . Pe langa afectarea vederii, efectele secundare ale folosirii necontrolate a consolei includ confuzia, ameteala, convulsiile, senzatia de voma, crampele, miscarile involuntare ale muschilor (mai ales ale muschilor oculari).

In ceea ce-i priveste pe copii, lucrurile pot scapa insa uneori de sub control. Partea buna este ca efectul 3D poate fi controlat. De aceea, copiii sub 6 ani se pot juca pe consola, dar fara efect 3D, care le poate afecta vederea. Si pentru ca uneori e foarte dificil pentru parinti sa ii controleze pe copii in aceasta privinta, producatorul si-a prevazut produsul cu un sistem de control parental, care implica folosirea unui PIN pentru a putea accesa efectul 3D, astfel incat un adult sa poata controla utilizarea consolei de catre copii. Cat de sigura este chiar si asa utilizarea unei console si cat de benefica pentru dezvoltarea unui copil ramane insa un lucru discutabil.

autor: Redactor Desprecopii.com A.G. Toate drepturile rezervate (c) 2012

Va recomandam sa mai cititi si:

Mai cititi:

Sfaturi de vacanta:

 Forumuri specializate

Clinica Virtuala DC
Consultanta medicala online.

In floarea copilariei (4-12 ani)
Nici prea mici si nici mari de tot :-). Intrebari, dileme, raspunsuri, prietenie, sanatate

Scoli, gradinite, crese, bone...
La ce cresa merge copilul tau? As vrea si eu o recomandare!
Am nevoie de un baby-sitter...

Bolile copilului

Toate bolile aici>

Articole despre Psihologia Copilului

Mai multe despre psihologia copilului aici >

Sanatatea familiei (lucruri care ne privesc pe toti)

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII