Saptamana 34-a de sarcina

Saptamana 34-a de sarcina

Saptamana 34-a de sarcina | pe scurt

  • Cum creste bebelusul:

    Bebelusul cantareste acum circa 2200 grame si are in jur de 42 cm lungime.

    Daca nu s-a intors inca cu capul in jos, o poate face acum. Doctorul va monitoriza cu atentie pozitia fatului in saptamanile urmatoare, pentru ca acesta se poate decide sa se intoarca invers oricand.

    Craniul bebelusului este inca moale si nu este complet inchis, un motiv fiind acela ca poate iesi mai usor. Dar restul oaselor sunt intarite. De asemenea pielea sa incepe sa devina mai putin rosie si ridata. Daca este baiat, testiculele ar trebui sa se gaseasca la locul lor. Ochii bebelusului sunt deschisi cand este treaz si inchisi cand doarme. Cea mai mare parte din pufulet (laguno) a disparut si este inlocuit cu un strat subtire de vernix.

VIDEO: Saptamana 34 de sarcina

Video: Saptamana 34 de sarcina

Cum se schimba viata dvs:

 

Daca sunteti mama pentru prima data, capul copilului se poate muta in pelvis in aceasta saptamana, apasand astfel cu putere pe cervix (asta se intampla la aproximativ 50% din femeile aflate la prima nastere). Daca sunteti la a doua nastere, va puteti astepta ca aceasta sa se intample cu o saptamana inainte de nastere - iar pentru alte femei asta nu se intampla decat in timpul nasterii. Citeste si: Placenta Previa 

Puteti observa ca incheieturile si picioarele va sunt umflate catre sfarsitul zilei. Retentia apei, denumita edem, este mai pronuntata vara si spre sfarsitul zilei. In mod surprinzator, hidratarea corecta, poate ajuta la reducerea edemelor.

Organismul dvs si al copilului - mai ales rinichii - au nevoie de multe lichide. Daca incep sa ti se umfle mainile sau fata, vorbeste imediat cu medicul tau, poate fi un semn de preeclampsie.

Asigurati-va ca stiti semnele nasterii premature:

  • - crampe de genul celor din timpul menstruatiei (uneori insotite de diaree, indigestie, stari de voma)
  • - scurgeri vaginale apoase, rosiatice sau maron (uneori precedate de eliminarea unui dop de mucus)
  • - scurgeri de lichid amniotic din vagin

Ca sa fii pregatita pentru orice, mai citeste despre nasterea prematura:

Semne prevestitoare nasterii
Travaliul prematur 
Nasterea prematura

Mergem mai departe la saptamana 35-a.>>>

Forum recomandat:

 

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... 
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Mai cititi despre sarcina: