7 alimente care ne curata ficatul

7 alimente care ne curata ficatul

7 alimente care ne curata ficatul

  • Principalul mod in care corpul dumneavoastra evacueaza toxinele este prin ficat, care detoxifica si curata organismul filtrand continuu sangele de otravuri care intra prin tractul digestiv, piele si sistemul respirator.

Principalul mod in care corpul dumneavoastra evacueaza toxinele este prin ficat, care detoxifica si curata organismul filtrand continuu sangele de otravuri care intra prin tractul digestiv, piele si sistemul respirator. Dar atunci cand ficatul devine suprasolicitat ca urmare a stresului sau a expunerii excesive la toxine, intregul sistem poate fi dat peste cap si sanatatea dvs. grav compromisa.

Deoarece ficatul este de asemenea responsabil pentru producerea de bila, o alta forma de detoxifiere, care este metabolic necesara pentru defalcarea si asimilarea de grasimi si proteine din alimentele ingerate, este extrem de important ca ficatul sa fie intretinut in mod corespunzator. Fara un ficat care functioneza corespunzator, corpul dvs. nu va fi in masura sa se curete si sa absoarba nutrienti.

"Miile de sisteme enzimatice, care sunt responsabile pentru aproape orice activitate a organismului, sunt construite in ficat", scrie Dr. Karl Maret, MD, despre importanta functiei hepatice . "Buna functionare a ochilor, inimii, creierului, gonadelor, articulatiilor si rinichilor, sunt toate dependente de activitatea ficatului."

"In cazul in care ficatul submineaza construirea uneia dintre miile de sisteme enzimatice necesare organismului, exista o deteriorare a functiilor organismului de ansamblu si stres metabolic mai mare asupra individului."

Deci, in continuare veti putea afla care sunt cele sapte alimente importante ce va pot mentine un ficat sanatos in mod natural:

Usturoi, grapefruit, ceai verde si legume verzi
Usturoiul contine numerosi compusi ce contin sulf, care activeaza enzimele hepatice responsabile pentru spalarea toxinelor din organism. Acest bulb inrudit cu ceapa, contine alicina si seleniu, doi nutrienti puternici, dovediti pentru a ajuta la protejarea ficatului de daunele toxice, ajutand-ul in procesul de detoxifiere.

Grapefruit-ul este bogat in vitamina C si antioxidanti - doi buni si puternici curatatori hepatici. Ca si usturoiul, grapefruit-ul contine compusi care stimuleaza producerea de enzime de detoxifiere a ficatului. Acesta contine, de asemenea, un compus cunoscut sub numele de flavonoide naringenin care determina ficatul sa arda grasimi, mai degraba decat sa le inmagazineze.

Ceaiul verde este incarcat cu catechine, un tip de antioxidant de plante, care a fost demonstrat ca elimina acumularea grasimii din ficat si promoveaza functia hepatica adecvata. Aceasta bautura puternica pe baza de plante, de asemenea, protejeaza ficatul impotriva toxinelor, care s-ar acumula astfel si provoca daune serioase.

Legumele verzi, cum ar fi tartacuta amara (sau castravetele amar), rucola, papadie, spanac, mustar si cicoare contin numerosi compusi de curatare, care neutralizeaza metalele grele ce pot ingreuna foarte mult ficatul. Verdeturile elimina, de asemenea, pesticidele si ierbicidele din organism, si stimuleaza crearea si fluxul de curatare a bilei.

Avocado, nucile si curcuma
Bogate in producerea de compusi glutation, fructele de avocado promoveaza activ sanatatea ficatului prin protejarea acestuia impotriva supraincarcarii toxice si cresterea puterii de curatare. Unele cercetari au aratat ca, consumul unui fruct de avocado sau doua pe saptamana, pentru cel putin 30 de zile poate repara un ficat deteriorat.

Nucile, care contin niveluri ridicate de L-arginina, un aminoacid, glutation si acizi grasi omega-3, ajuta de asemenea la detoxifierea ficatului de bolile cauzatoare de amoniac. Nucile ajuta si la oxigenarea sangelui, iar extrasul din coaja de nuca este adesea folosit in formulele de curatare a ficatului.

Turmericul, unul dintre alimentele cele mai puternice pentru mentinerea unui ficat sanatos, a fost demonstrat ca protejeaza in mod activ ficatul impotriva daunelor toxice, regenerand celulele hepatice deteriorate. Turmericul de asemenea, stimuleaza productia naturala de bila, micsoreaza conductele hepatice umflate si imbunatateste functia de ansamblu a vezicii biliare, un alt organ de purificare.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Recomandare:

Medicina Naturista
Zincul  un remediu minune contra racelii?
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii
Top 10 remedii naturale pentru febra fanului
Guma de mastic omoara Helicobacter pylori
Cele mai bune 5 antibiotice naturale

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi
Ce este Ganoterapia?specialistul raspunde
Lupta impotriva cancerului cu varza
Lasatul de fumat ne face fericiti
Varza rosie - tratamente pentru sanatate
Cum ne tratam corpul cu varza?

Alimentatie sanatoasa
Beneficiile condimentelor
Beneficiile oului de prepelita
Secretul alimentatiei
Secretul alimentatiei - enzimele
Cel mai sanatos mod de a manca somonul
8 alimente minune pentru sezonul rece
Logica darama din nou miturile culinare
100 de alimente fara calorii
Scaderea nivelului de colesterol
Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Carbohidratii si tineretea
Cat este de nesanatos sa...
Salata verde - regina legumelor
Iaurtul - un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata paradontoza?specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai lunga
Vitaminele pilule: avertismentul specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un aliment perfect
Un ou pe zi sau doua pe saptamana?
Adevaruri despre fructe

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII