10 alimente pentru un abdomen plat

10 alimente pentru un abdomen plat

10 alimente pentru un abdomen plat

  • Pentru femeile aflate la o varsta mijlocie, grasimea abdominala se pare ca este ceva nelipsit. Cu toate acestea, studii recente au relevat faptul ca, grasimea abdominala nu mai poate fi comuna numai in randul femeilor de peste 50 de ani. Anumiti factori, cum ar fi stresul si un stil de viata sedentar, au dus la o crestere a obezitatii si o preocupare in crestere cu privire la pierderea in greutate.

Pentru femeile aflate la o varsta mijlocie, grasimea abdominala se pare ca este ceva nelipsit. Cu toate acestea, studii recente au relevat faptul ca, grasimea abdominala nu mai poate fi comuna numai in randul femeilor de peste 50 de ani. Anumiti factori, cum ar fi stresul si un stil de viata sedentar, au dus la o crestere a obezitatii si o preocupare in crestere cu privire la pierderea in greutate.

Mai mult, descoperirea faptului ca obezitatea este legata de conditii de sanatate, cum ar fi diabetul, a dezvoltat o industrie de milioane de dolari pe produse de slabit. De la diete populare la suplimente si pana la accesorii pentru exercitii, clientul trebuie doar sa priveasca in jur pentru a gasi o varietate de optiuni care il pot ajuta sa slabeasca. Si aici nu intra numeroasele proceduri medicale care sunt disponibile pentru persoanele obeze si cei care nu au pierdut in greutate prin medicina, exercitii sau dieta.

Optiuni sanatoase
In fata tuturor programelor scumpe de slabire, este inca posibil sa pierdem in greutate, fara a fi nevoie sa recurgem la toate dietele fade, suplimente si masuri drastice, cum ar fi liposuctia, care ar putea face mai mult rau decat bine pe termen lung. Din fericire, obezitatea abdominala poate fi usor pierduta printr-o dieta adecvata si exercitii fizice.

In 2004, un studiu publicat in New England Journal of Medicine a aratat ca eliminarea tesutului adipos subcutanat prin liposuctie, pe 15 subiecti obezi nu a avut nici un efect asupra nivelului de zahar din sange, tensiunii arteriale, raspuns la insulina sau colesterol. Cu toate acestea, s-a descoperit ca pierderea in greutate prin exercitii si dieta a declansat schimbari pozitive de sanatate.

In plus, pierderea grasimii prin foamete nu este cea mai buna idee. Foamea, in mod ironic, induce organismul in a stoca grasimea, deoarece incetineste metabolismul. Daca ati citit despre pierderea in greutate, v-ati fi impiedicat adesea de ideea unei diete sarace in calorii. Reducerea caloriilor este eficienta in pierderea grasimii abdominale, cu toate acestea, odata ce foamea devine un eveniment regulat, dieta devine dificil de mentinut.

In plus, dietele slabe in calorii nu pot trece si fara efecte secundare incomode, cum ar fi modificari ale dispozitiei, memorie slaba si pierderea parului. Simptomele se agraveaza in timp si se pot dezvolta in boli, invingand in totalitate scopul dietei, acela de a pierde in greutate pentru o stare de sanatate mai buna.

Stiind ce sa mananci
A manca cu generozitate nu trebuie sa insemne sa mananci iresponsabil. Cel mai important lucru de retinut este ca trebuie sa consumi alimente naturale si bogate in nutrienti, precum si produse integrale, pe care organismul intelege cum trebuie sa le utilizeze in mod corespunzator. Iata cateva exemple:

1. Marul - Este un mare adevar in zicala "Un mar pe zi tine doctorul departe". Intr-un studiu de greutate brazilian, subiectii care au mancat trei mere pe zi in timpul dietei, au pierdut in greutate mai mult decat cei care nu au consumat mere. Acest fruct contine pectina, un compus care este cunoscut pentru inhibarea cancerul de colon. Merele sunt pline de substante nutritive si sunt o sursa bogata de vitamina C, beta-caroten, fibre dietetice, fitosterol, flavonoide, antioxidanti, vitamine si minerale.

2. Pepenele - Intr-un studiu realizat de Universitatea din Kentucky, pepenele a fost demonstrat ca are un efect semnificativ asupra depunerii placii de aterom in artera, modificand lipidele din sange si reducand riscul de a dezvolta grasime abdominala. Cercetatorii au observat ca subiectii lor, adica animalele din experiment care au avut o dieta-indusa bogata in colesterol, au primit un supliment de suc de pepene in timp ce un alt grup a primit doar apa. Opt saptamani mai tarziu, animalele ce au consumat sucul de pepene verde au avut o greutate corporala mai mica decat cei care au primit doar apa. Se pare ca nu a existat nici o scadere a masei musculare si pierderea in greutate a fost cauzata de pierderea grasimii abdominale.

3. Rosia - O rosie contine aproximativ 33 de calorii. Mai mult, un studiu recent a identificat un compus extras special din rosie, numit 9-oxo-octadecadienoic (9-oxo-AOD), care a fost demonstrat ca influenteaza cantitatea de lipide din sange. Potrivit dr. Teruo Kawada, liderul studiului, "a gasi un compus care ajuta la prevenirea obezitatii legate de bolile cronice din produselor alimentare este un mare avantaj pentru combaterea acestor boli, iar rosiile permit oamenilor sa gestioneze debutul dyslipidemiei de zi cu zi prin intermediul dietei." Dyslipidemia este o conditie in care exista prea multe lipide in sange, in mod normal, cauzata de dieta si stilul de viata.

4. Banana - Aceasta este un fruct de care va puteti bucura, fara sa va ingrijorati ca veti castiga in greutate. Ca si merele, bananele contin o fibra numita pectina, care este cunoscuta pentru inhibarea cancerul de colon. Acestea contin de asemenea, vitamina A, C, E, B6, precum si calciu si magneziu, potasiu. Bananele, in functie de dimensiunea, contin intre 75 si 135 de calorii.

5. Fructele de mare - Fructele de mare incluse in dieta, ar putea duce la o talie subtire si o sanatate mai buna. Pentru cei care se bucura de o stare de sanatate excelenta si greutate corporala ideala, fructele de mare pot preveni cresterea in greutate. Studiile au aratat ca fructele de mare contin grasimi mononesaturate (MUFA), care pot de asemenea preveni grasimea abdominala.

6. Mielul - Carnea de miel contine vitamina B, proteine, zinc si trytophan. Acesta este cu siguranta o optiune mai buna pentru carnea prelucrata sau conservata, si este o sursa sanatoasa de proteine. Mielul contine acid linoleic conjugat. Potrivit Dr. James Howenstine, autor al "A Physician's Guide to Natural Health Products That Work", nivelul scazut de acid linoleic conjugat din organism poate duce la obezitate, deoarece grasimile alimentare nu pot fi folosite ca energie si sunt mutate in celule care rezulta in grasimi. Nota editorului: eu nu pot tolera consumul de carne de miel din motive umanitare. Mieii sunt mamifere, si ar fi mult mai putin daunator pentru fiintele vii, daca ati alege sa consumati o forma de viata simpla in schimb, cum ar fi pestele.

7. Cirese - Intr-un studiu realizat de Universitatea din Michigan, s-a constatat ca o dieta cu cirese, poate ajuta la diminuarea simptomelor bolilor de inima si sindromului metabolic. Sindromul metabolic este un termen folosit pentru a se referi la un grup de simptome care cresc riscul unei serii de boli cardiace, diabet si grasime abdominala. Ciresele au de asemenea proprietati antioxidante.

8. Telina - Telina este un aliment ce contine numai opt calorii. Este bogata in vitamina C, calciu si este ideala consumata cruda. Un suc de telina proaspata inainte de o masa poate ajuta la pierderea in greutate. Acesta contine apigenina, un compus activ care scade riscul de cancer ovarian.

9. Avocado - Acest fruct are proprietati anti-bacteriene si anti-fungice. Contine lecitina aminoacid - care ajuta la prevenirea supraincarcarii ficatului - ajuta memoria si ajuta la echilibrul greutatii. Intr-un studiu, s-a descoperit ca oamenii care consuma o cantitate considerabila de avocado au prezentat o ameliorare clara in domeniul sanatatii. Acesta echilibreaza nivelul colesterolului si previne atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale.

10. Fideaua din kelp - taiteii din alge sunt o alternativa buna pentru cei care iubesc fideaua traditionala. Ele sunt fabricate din alge marine si contin doar sase calorii. Acestea sunt bogate in  minerale si pot fi folosite ca orice taitei.

Este timpul sa reconsiderati teoria dietelor slabe in calorii si sa recunoasteti faptul ca numai alimentele naturale pot hrani in mod corespunzator organismul si ajuta la refacerea sa. Alimentele ne pot ajuta de fapt, sa ne mentinem o stare buna de sanatate si de management al greutatii. Cand este asociata cu exercitii fizice, dieta ne poate ajuta sa: realizam pierderi in greutate durabile, sa evitam obezitatea, sa prevenim o serie de alte boli cronice si sa crestem beneficiile sanatatii, care imbunatatesc in mod direct calitatea vietii noastre.

  Forum unde comentam cu placere

 Diete si iar Diete ...

Va recomandam sa mai cititi si:

Diete si slabire
Condimentele şi ceaiul , ajutor la slăbit?specialistul raspunde
Cura de slabire cu boabe de orez
Dieta South Beach
Dieta Montignac - principii de baza
Slabire rapida prin electrostimulare!
Dieta Montignac - faza I
Dieta Montignac - faza II
Dieta Daneza
Greseli frecvente in cura de slabire
Lichidele care produc kilograme in plus
Dieta Sonoma
Dieta Grupei Sanguine AB
Dieta Grupei Sanguine 0
Dieta Grupei Sanguine A
Dieta Grupei Sanguine B
Cele mai bune bauturi dietetice care mentin greutatea si sanatatea
Dieta cu sirop de artar si lamaie
Secretele dietei  impartasite de starurile de la Hollywood
20 de alimente care te ajuta sa slabesti
Dieta celor 7 zile
10 riscuri ale dietelor
Noul plan al dietei Atkins
Inceputul primei faze ale dietei ATKINS: Inductia
Meniu pentru dieta Atkins
Dieta cu grapefruit
Dieta macrobiotica
Mituri false despre diete
Alungati grasimea cu ajutorul dietei Viking
Beneficiile mierii
Dieta miraculoasa de 5 zile
Dieta celor 21 zile
Dieta Aleluia
Viva Mayr  arta de a tine dieta
Dieta vegetariana
Dieta celor 120 de ani
Eficienta pastilelor de slabit
Dieta ezoterica
Dieta Zone  prezentare generala
Cum sa ai un abdomen plat?
Dieta celor 90 de zile
Miturile dietelor de detoxifiere
Dieta cu supa de varza in capsule
Cantitatea ta zilnica necesara de calorii
Dietele cu Aqai
Regimul Oshawa
Dieta pentru acnee
Dieta vegana in 30 de zile
Dieta UltraSimpla in doar 7 zile
Dieta Bikini
Dieta Bikini - exemplu de meniu
Dieta pentru o piele de invidiat

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII