Despre boala Lyme si cum ne protejam de muscatura de capusa?

Despre boala Lyme si cum ne protejam de muscatura de capusa?

Despre boala Lyme si cum ne protejam de muscatura de capusa?

  • Boala Lyme este cea mai comuna boala infectioasa provocata de capuse in Statele Unite. Este transmisa oamenilor care isi petrec timpul in zone impadurite, zone preferate de capuse, precum si de capusele de pe caini.

Boala Lyme este cea mai comuna boala infectioasa provocata de capuse in Statele Unite. Este transmisa oamenilor care isi petrec timpul in zone impadurite, zone preferate de capuse, precum si de capusele de pe caini.

Bacteria Borrelia burgdorferi provoaca boala Lyme si artrita, se manifesta printr-o multitudine de simptome variind de la artrita reumatoida, la fibromialgie, sindromul oboselii cronice, stari meurologice, meningita, simptome cardiace si pulmonare. Netratata, boala Lyme devine profund inradacinata in corp, in curs de dezvoltare intr-o boala auto-imuna.

Nu exista teste care pot confirma boala Lyme, ci mai degraba, un diagnostic se face din constelatia de simptome. Terapia cu antibiotice este tratamentul conventional aplicat; acesta suprimand de multe ori simptomele bolii, fapt ce poate rezulta in anii ulteriori intr-o gama larga de boli tulburatoare.

Acest articol este o este o scurta trecere in revista a catorva din cele mai multe medicamente alternative eficiente cunoscute pentru prevenirea si tratarea bolii Lyme.

Prevenirea bolii Lyme

Daca aveti un caine si traiti de asemenea intr-o zona infestata cu capuse, tratati suprafata curtii de la inceputul sezonului, cu pamant diatomaceu. Pulverizati tufisurile, cu un amestec de piretrine naturale, usturoi si detergent de vase. Aceste substante au capacitatea de distrugere a capuselor si diminueaza considerabil sansele de a fi muscat in propria curte.

Luati preventiv argint coloidal timp de trei pana la cinci zile inainte de a va petrece timpul in aer liber, pe durata sezonului capuselor. Argintul coloidal este anti-microbian si ucide o gama larga de bacterii - actioneaza ca un antibiotic natural.

Daca ati fost muscat de o capusa, incepeti sa luati argint coloidal imediat. In plus, alte antibiotice naturale, cum ar fi ceaiul "Pau d'Arco ", extractul de usturoi si Echinacea poate preveni instalarea infectiei. Remediul homeopatic "LEDUM" trateaza rani din cauza muscaturilor de insecte veninoase. Ar trebui sa fie luat imediat dupa ce ati fost muscat, impreuna cu argintul coloidal.

Daca ati dezvoltat simptome asemanatoare gripei, in primele stadii ale bolii Lyme, remediul homeopatic "Gelsemium" ar trebui sa va ofere ajutor. Acesta amelioreaza febra, durerile de cap, durerile corpului, intepenirea gatului, durerile musculare, slabiciunea, si senzatia de greutate.

Simptome neurologice

In cateva saptamani sau luni, boala Lyme poate progresa in simptome neurologice, cum ar fi paralizia lui Bell, meningita, paralizie la nivelul membrelor si probleme de coordonare motorie slaba. Probleme cu inima si respiratia s-ar putea dezvolta de asemenea. Remediile homeopate, care pot ameliora simptomele neurologice sunt Causticum, Telur si Sepia. In plus, planta "Cordyseps" imbunatateste rezistenta, creste energia, reduce slabiciunea si oboseala, si creste capacitatea functiei pulmonare, alina dificultatile de respiratie.

Diferite pseudo conditii a unor boli grave neurologice, cum ar fi MS, ALS si Parkinson se pot dezvolta in etapele ulterioare ale bolii Lyme. Planta peruviana "Samento", sau gheara pisicii, s-a dovedit a fi foarte eficienta in tratarea tulburarilor neurologice de acest gen. Samento corecteaza disfunctia imunitara, blocheaza actiunea  anumitor neurotoxine, si are o actiune anti-microbiana. 

Boala Lyme si artrita

Cele mai frecvente simptome ale bolii Lyme sunt artrita reumatoida si alte dureri musculo-scheletice si boli de artrita, care persista ani de zile. Medicamentul homeopat "Rhus toxicodendron" este principala cale de atac, de lunga durata,  cazuri in care antibioticele nu sunt un real succes. Durerile de artrita sau fibromialgie sunt, de obicei, mai intense pe partea stanga si la prima miscare. Zonele dureroase se amelioreaza cu miscare continua in partea afectata.

Alte remedii homeopatice care pot oferi ajutor in cazurile artritei Lyme, sunt Kalmia latifolia, Pulsatilla, Lachesis, Lycopodium, Ruta graveolens si fosforul.

Nu va auto-tratati in cazul bolii Lyme si artritei. Consultati un medic sau un centru de tratament pentru ingrijirea alternativa.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Recomandare:

Medicina Naturista
Zincul  un remediu minune contra racelii?
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii
Top 10 remedii naturale pentru febra fanului
Guma de mastic omoara Helicobacter pylori
Cele mai bune 5 antibiotice naturale

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi
Ce este Ganoterapia?specialistul raspunde
Lupta impotriva cancerului cu varza
Lasatul de fumat ne face fericiti
Varza rosie - tratamente pentru sanatate
Cum ne tratam corpul cu varza?

Alimentatie sanatoasa
Beneficiile condimentelor
Beneficiile oului de prepelita
Secretul alimentatiei
Secretul alimentatiei - enzimele
Cel mai sanatos mod de a manca somonul
8 alimente minune pentru sezonul rece
Logica darama din nou miturile culinare
100 de alimente fara calorii
Scaderea nivelului de colesterol
Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Carbohidratii si tineretea
Cat este de nesanatos sa...
Salata verde - regina legumelor
Iaurtul - un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata paradontoza?specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai lunga
Vitaminele pilule: avertismentul specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un aliment perfect
Un ou pe zi sau doua pe saptamana?
Adevaruri despre fructe

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII