Sunt gravidă: pot mânca icre sau caviar?

Sunt gravida: pot manca icre sau caviar?

Sunt gravidă: pot mânca icre sau caviar?

"Sunt gravida: am voie sa mananc caviar / icre in timpul sarcinii?"

Icrele sunt ouale prelevate din membrana ovariana de peste de sex feminin, cum ar fi pastrav, somon, hering. Cu toate ca ouale de peste pot varia in dimensiune si culoare, ele sunt, in general, bogate in grasimi si tind sa fie foarte perisabile. Anumite icre sunt considerate o delicatesa si au un pret ridicat, cum ar fi caviarul (ouale sarate ale sturionilor)...

in acest articol veti citi mai multe despre:
Este recomandat consumul de icre in timpul sarcinii?
Beneficiile icrelor
De luat in considerare daca doriti sa consumati icre in timpul sarcinii
Ce peste avem voie sa consumam in timpul sarcinii

 Intrebare de la sectiunea de intrebari a gravidutelor de la Desprecopii: Pot manca icre - in timpul sarcinii?

Salata de icre in sarcina - Este recomandat consumul de icre in perioada sarcinii?

Se pare ca icrele sunt la fel de sigure ca si orice alta forma de ou pasteurizat. Exista unele icre nepasteurizate, numai cu saramura. Procedeul permite insa riscul listeriei, in timp ce alti agenti patogeni sunt distrusi, ceea ce explica o atentie suplimentara.

Verificati ca icrele sa fie pasteurizate

Trebuie sa verificati pachetul pentru a va asigura ca icrele au fost pasteurizate. Daca aveti orice intrebare cu privire la acest lucru v-as sfatui sa contactati direct producatorul pentru a valida forma de pasteurizare.

Cea mai mare problema potentiala pentru orice femeie insarcinata este listeria. Pentru a contracara aceasta potentiala problema, unii producatori folosesc pasteurizarea prin unde radio precum si temperatura ridicata pe baie de aburi. Acest lucru nu creste costul produsului.

Din nou, daca nu sunteti sigura de modul in care produsul este pasteurizat ar trebui sa contactati producatorul. Daca nu reusiti sa gasiti informatiile de care aveti nevoie ar trebui sa evitati produsul.

Beneficiile icrelor

Icrele sunt bogate in nutrienti, oferind o varietate de vitamine, minerale si grasimi care sunt valoroase pentru dezvoltarea copilului. Doar o portie de 85 grame de icre, contine 2 grame de acizi grasi omega-3, care sustin cresterea creierul copilului si sunt implicate in dezvoltarea nervilor, spune American Pregnancy Association. Icrele contin, de asemenea, un spectru de vitamine si minerale vitale pentru sanatate, inclusiv vitamina C, vitamina A, vitamina E, tiamina, riboflavina, acid folic, vitamina B12, niacina, acid pantotenic, fosfor, zinc si seleniu.

De luat in considerare daca doriti sa consumati icre in timpul sarcinii

Pentru a minimiza orice risc, evitati consumul de icre care nu sunt marcate in mod clar ca pasteurizate sau fierte, si evitati-le pe cele in saramura. Chiar si dupa intarcarea copilului, unele icre pot fi inca periculoase atunci cand sunt consumate crude, cum ar fi cele de stiuca, biban si burbot, ce pot fi infectate cu larve de tenie, (acestea pot provoca diaree, ameteli, dureri abdominale si anemie daca sunt ingerate). Pentru a va asigura o dieta post-natala consultati medicul sau contactati un dietetician care este specializat in nutritia sarcinii.

► Citeste si Esti insarcinata? Aceste alimente au o legatura cu pierderea sarcinii

Ce peste avem voie sa consumam in timpul sarcinii

Cand discutam despre alimentatia din timpul sarcinii, s-ar parea sa avem de a face cu multe "nu aveti voie" sau "trebuie sa" legat de consumul unor alimente care imbunatatesc santatea, atat a mamei, cat si a copilului. Una dintre cele mai dificile zone din alimentatie pentru viitoarele mamici este problema consumului de peste.

Pe de o parte, mamelor li se spune ca trebuie sa consume peste din belsug pentru a-si asigura necesarul de omega 3 si alti nutrienti. Cu toate acestea, sunt atentionate asupra nivelului de mercur care ar putea fi periculos pentru copil. Deci, ce pot face ele? Din fericire, exista cateva raspunsuri. Citeste Ce peste avem voie sa consumam in timpul sarcinii

Sunt gravida, pot manca ...?

Sunt gravida: pot manca iaurt in fiecare zi?
Sunt gravida: pot manca ciuperci?
Sunt gravida, pot manca ciocolata?
Sunt gravida, pot bea ceai?
Sunt gravida: pot manca maioneza?
Sunt gravida: pot manca alimente picante?
Sunt gravida: pot manca sushi?
Sunt gravida: pot manca somon si ton?

Alimente de evitat in timpul sarcinii

Specialistii atrag intotdeauna atentia viitoarelor mame sa nu consume branzeturi moi si anumite sortimente de carne. Acestea pot fi contaminate cu o bacterie numita Listeria, care poate produce imbolnavirea grava - sau chiar moartea fatului.

Pentru protejarea copilului dumneavoastra, inlocuiti branzeturile moi cu branzeturi tari si consumati numai carne foarte bine gatita .

Iata o lista de alimente de evitat: hotdog, carnati, delicatese din carne, carne insuficient fiarta, mancaruri care contin oua crude, peste crud, scoici. citeste toate sfaturile aici.

Alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului

O alimentatie nesanatoasa a viitoarei mamici poate altera permanent celulele fatului si a generatiilor viitoare. Medicii recomanda femeilor insarcinate sa nu manance pentru doi, si sa evite junk food-ul bogat in grasimi.

IAta mai multe detalii despre alimentatia nesanatoasa in timpul sarcinii: efecte si legatura cu genele copilului. Cercetatorii cred o dieta nesanatoasa poate modifica permanent celulele unui copil nenascut - si a generatiilor viitoare.

Acest lucru sugereaza ca o alimentatie sanatoasa in timpul sarcinii ar putea reduce nivelurile de cancer de san, cancerul cel mai frecvent al femeilor in Europa. (afecteaza una din zece femei) citeste mai departe aici.

Citeste si despre alti FACTORI DE RISC IN TIMPUL SARCINII.

 Despre alimentatia sanatoasa in timpul sarcinii:

10 Alimente sanatoase pentru gravide
Alimentatia in sarcina, cheia protejarii bebelusului de eczeme
Efectul cafelei bauta de mama in timpul sarcinii asupra copilului
Vitamina A si sarcina
Poftele in timpul sarcinii
Acidul folic in timpul sarcinii
Sarcina si homeopatia
Multivitaminele si greutatea copilului la nastere
Suplimentele de fier in timpul sarcinii
Sarcina si vitamina B12
Ceaiul verde si sarcina
Antibioticele si sarcina
Soia si sarcina
Ceaiurile si sarcina
Cafeaua si sarcina
Alimente de evitat in timpul sarcinii
Sarcina si suplimentele de vitamine prenatale
Alimentatia in timpul sarcinii
Plante interzise & nerecomandate in timpul sarcinii
Dietele fara carbohidrati  sunt sigure in timpul sarcinii?
Vitaminele in timpul sarcinii: ce-i prea mult strica

Tine un Jurnal de sarcina si poti castiga Geanta Bebelusului

Geanta Bebelusului este un proiect de suflet pentru gravidute, sustinut de Desprecopii. Cele 40 de saptamani de sarcina constituie cel mai frumos anotimp al unei femei.

Si pentru ca ele trec asa de repede, dar si asa de intens - te invitam sa pastrezi cate ceva din memoria lor. Fa-ti timp cateva minute pe zi - si scrie despre tot ce simti in cel mai special Jurnal de sarcina de pe net. In schimbul acestor amintiri unice, vei primi un cadou special de la noi: GEANTA BEBELUSULUI citeste aici detaliile.

cititi totul despre ALIMENTATIA IN SARCINA AICI.

Aplicatia Odiseea Sarcinii: Calculator de sarcina si tot ce trebuie sa stii despre sarcina

Pentru in zilele noastre, telefonul este cel care ne insosteste la fiecare pas - ne-am hotarat sa creem o aplicatie pentru telefoane smart si tablete ODISEEA SARCINII. Acesta este cadoul de la Desprecopii pentru fiecare graviduta care vrea sa stie in orice moment cum se dezvolta fatul din burtica, cum creste, ce teste de sarcina urmeaza, ce pericole poate aduce sarcina, cum sa nasca si cum sa se pregateasca pentru marele moment: acela in care se va intorce cu bebelusul acasa ... de la maternitate. 

Calculatoare de sarcina

Calculator Sarcina. Calculatorul care iti spune data nasterii
Ce culoare vor avea ochii bebelusului: calculator
Calculatorul nutritional pentru sarcina si alaptare
Cum se calculeaza varsta sarcinii
Calculul datei nasterii
Calculator: Cate kilograme in plus vei lua in sarcina
alculatorul sexului bebelusului 

 Suport si grupuri de burtici

Sfatul nostru este sa comunicati cu colegele de generatie. La Desprecopii avem sute de generatii de burtici care au legat o prietenie speciala. In sectiunea Odiseea Sarcinii, veti gasi listele de gravidute - care vor naste in aceeasi luna. Nimic nu poate fi mai reconfortant decat sa pastrati legatura cu femei care trec exact prin aceleasi stari si emotii.

auutor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate - © 2023
referinte: Journal of American Gynecology, webMD 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 2 comentarii

  1. Cristian
    Cristiantrimis la 9/5/2020

    Ok, daca tot ştiţi sa daţi sfaturi de ce e bine şi ce nu de mâncat, ia ziceţi, ce sugestii aveţi? Unde gasim icre dinalea mari şi carnoase care au fost pasteurizate? Alea vrac de la Auchan îs bune? Un sfat "aşa nu " fara o sugestie de "uite care e bun şi unde se gaseşte " e apa de ploaie.

    Raspunde la acest comentariu
  2. Alin
    Alintrimis la 7/4/2019

    Pai pe nici o cutie de icre din magazin nu sugereaza ca sunt pasteurizate sau nu...

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII