Ce mananca bebelusul: ghid pe luni cu introducerea alimentelor si retete pentru fiecare luna

Ce mananca bebelusul: ghid pe luni cu introducerea alimentelor si retete pentru fiecare luna

Ce mananca bebelusul: ghid pe luni cu introducerea alimentelor si retete pentru fiecare luna

Ce mâncare dăm bebelușului? 🍼🥣 În fiecare lună de diversificare, bebelușul își extinde gama de alimente pe care le poate mânca. Iată un ghid complet care explică, de la lună la lună, ce alimente sunt indicate pentru bebeluș și multe sugestii de rețete de păpici pentru fiecare etapă de diversificare. 🍎🥕👶📖

Iată ce poate mânca bebelușul: ghid pe luni cu introducerea alimentelor și rețete pentru fiecare lună de diversificare.

- despre ce anume papa bebelusului in fiecare luna si sugestii de retete, veti citi:
Ce mananca bebelusul la 5 luni?
Ce mananca bebelusul la 6 luni?
Ce mananca bebelusul la 7 luni?
Ce mananca bebelusul la 8 luni?
Ce mananca bebelusul la 9 luni?
Ce mananca bebelusul la 10 luni?
Ce mananca bebelusul la 11 luni?
Ce mananca bebelusul la 12 luni?
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet luni 
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Diversificarea bebelusului: introducerea alimentelor pe luni (infografic)

Ce mananca bebelusul la 5 luni?

Conform Academiei Americane de Pediatrie, cand bebe se apropie de 5 luni, e momentul sa inceapa sa pape altceva iar daca inca nu ati inceput diversificarea, acum e momentul sa o faceti neaparat.

Bebelusul are aproape cinci luni, dar nu pare deloc deranjat de monotonia meniului sau: lapte, lapte si iar lapte. Il bea cu aceeasi placere ca in primele zile. Totusi, vine vremea sa adaugi in alimentatia lui si alte preparate. Cand anume trebuie sa faci asta si care va fi primul aliment nou? 

Pentru bebelus, trecerea de la alimentul de baza, laptele, la alimentele solide este o etapa importanta. El trebuie sa descopere si sa se obisnuiasca treptat cu gustul alimentelor noi. De aceea, in prima perioada a diversificarii, intre fiecare aliment nou introdus este bine sa lasi sa treaca o perioada de 2, 3 zile. Daca micutul refuza un aliment, nu il forta. Incearca din nou peste cateva zile sau renunta. Citeste cum se introduc primele alimente si retete de papica pentru bebelusul de 5 luni aici

Ce mananca bebelusul la 6 luni?

Bebelusul tau implineste curand 6 luni? Atunci este timpul sa se bucure de alimentele solide. Este o faza interesanta in care se poate dezvolta si anxietatea, deoarece nu stim cum va reactiona sau daca va accepta altceva in locul laptelui matern.

Potrivit Academiei Americane de Pediatrie, incepand cu varsta de 5-6 luni, bebelusii ar trebui sa aiba o alimentatie bazata pe combinatia de lapte matern si alimente solide. Deci, secretul este de a face un efort suplimentar pentru a obtine un echilibru intre cele doua.  Primele alimente oferite unui bebelus sunt strecurate si facute piure, astfel incat cei mici sa le poata manca si apoi digera cu usurinta. Acestea au un grad scazut de alergie. Cu toate acestea, consultati un medic pediatru inainte de a introduce orice aliment nou. Citeste aici ce mananca un bebelus de 6 luni si sugestii de retete pentru papica.

Ce mananca bebelusul la 7 luni?

Bebelusul tau de 7 luni papa bine? Ai uneori nedumeriti in legatura cu ce alimente ai putea sa ii dai? Ii mai este foame chiar si dupa ce mananca?

Bebelusii de 7 luni necesita o hrana solida care sa le umple stomacelul. Acesta este momentul in care copilul incepe sa isi dezvolte propria personalitate. Este, de asemenea, o varsta de tranzitie in care au o anumita mobilitate si, prin urmare, o alimentatie sanatoasa este foarte importanta in aceasta etapa.

Mancarea preparata in casa este cea mai buna pentru bebelusii in varsta de 7 luni (si pentru noi toti de altfel). Astazi, piata este plina cu o gama larga de alimente pentru copii. Este destul de usor sa deschizi un borcanel si sa il hranesti. Cu toate acestea, nu exista nimic mai bun si mai sanatos decat mancarea preparata in casa. Alimentele ambalate pot avea conservanti, aditivii, pesticide, etc.

Cand pregatiti mancarea pentru copilul dvs., stiti sigur ce ingredient folositi. Puteti folosi cele mai proaspete produse si puteti adauga diferite ingrediente in functie de preferintele copilului. In acest fel, introduceti gustul natural al alimentelor, asigurand astfel un obicei alimentar mai bun si mai sanatos. Afla aici mai multe detalii despre ce alimente poate manca un bebelus de 7 luni si 10 idei de papica pentru bebelusi de 7 luni

Ce mananca bebelusul la 8 luni?

Bebelusul in varsta de 8 luni tocmai a dat navala in farfuria voastra? Vi se pare dragut, nu? Acesta este un indiciu ca cel mic este gata sa se sarbatoreasca cu diverse alimente. Mai mult, acum are nevoie de mai multa energie decat inainte, pentru ca are prea multe lucruri interesante si noi de facut.

CU siguranta ia citit deja mult despre alimentatia bebelusului la 8 luni. Stim, exista atat de multe informatii, incat te copleseste si te lasa confuza. Tocmai de aceea am compilat cele mai potrivite alimente pe care bebelusul le poate consuma la vasrat de 8 luni si retete pentru bebelusii de 8 luni.

Ce mananca bebelusul la 9 luni?

La 9 luni bebelusul inca nu poate manca tot ce mancam noi, dar asta nu inseamna ca nu poate sta la masa alaturi de familie. Trebuie doar sa tineti cont de nevoile speciale ale copilului. Asociatia Americana de Pediatrie afirma ca mama ar trebui sa alapteze copilul timp de cel putin un an. Nu opriti brusc alaptarea, deoarece poate fi daunator si traumatizant pentru copil.

La 9 luni, bebelusul are temperament, atitudine si preferinte. Nu mai este acel bebelus care se multumeste cu orice si accepta sa il minti usor. Acum exploreaza, traieste si invata lucruri noi in fiecare zi. Iata ce alimente poate manca bebelusul de 9 luni precum si sugestii de retete pentru bebelusii nazdravani de 9 luni.

Ce mananca bebelusul la 10 luni?

Ai un bebelus de 10 luni care devine tot mai mofturos in timpul meselor? Sunt sanse sa se plictiseasca sa manance aceleasi alimente. Atunci cand doar piureurile si fructele nu sunt suficiente pentru a intriga bebelusul, scoateti bucatarul din voi!

Acum, ca se indreapta spre varsta de un an, papilele gustative au nevoie de mai mult. Acesta este cel mai bun moment pentru ei sa incerce alimente noi, sa exploreze texturi noi si sa dezvolte placerea pentru diferite ingrediente. Iata cateva sugestii de retete pentru bebelusii de 10 luni,

Ce mananca bebelusul la 11 luni?

Un bebelus de 11 luni papa deja o serie de alimente si toate retetele de papica de la luna 10 - sunt inca foarte delicioase. Dar sa continuam si sa vedem ce retete putem oferi unui bebelus de 11 luni?

E interesant de mentionat ca la 11 luni, bebelusul incepe sa fie uneori pretentios la mancare asa ca depinde de tine, mamico sa ii oferi un meniu variat si sanatos.  Iata niste sugestii de alimente pentru bebelusul de 11 luni si retete de papica pentru bebelusii de 11 luni.

Ce mananca bebelusul la 12 luni: alimente esentiale si sugestii de retete

Un bebelus de 12 luni papa deja o serie de alimente si toate retetele de papica de la luna 11 - sunt inca foarte delicioase. Dar sa continuam si sa vedem ce retete putem oferi unui bebelus de 12 luni?

Alimentatia copilului de 1 an este foarte importanta, deoarece bebelusul trebuie sa primeasca toate vitaminele si mineralele de care are nevoie. Urmatoarele 10 alimente ar trebui sa fie incluse in meniul copilului de 1 an:

Diversificarea bebelusului: introducerea alimentelor pe luni (infografic)

Ce alimente sa dau bebelusului si in ce luna?
Da, aceasta este o intrebare clasica a fiecarei mamici de bebelus. Diversificarea bebelusului este o perioada care ofera multe intrebari mamicilor si de aceea infograficul pe care l-am pregatit va clarifica multe lucruri despre cand se introduc noile alimente bebelusului. Iata cum, de la luna la luna, noile alimente pot face parte din alimentatia sa.

Alte idei de papica pentru bebelusi:

12 retete spectaculoase cu quinoa pentru bebelusi si copii
10 retete cu fulgi de ovaz, pentru bebelusi
Introducerea nautului in alimentatia bebelusului
Retete pentru bebelusii cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 3 ani
Retete pentru bebelusii cu varsta cuprinsa intre 12-18 luni
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori >>> vezi aici si mai multe retete pentru bebelusi. .

Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului

Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)

 Functionalitati ale aplicatiei: ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului.

► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.

► Aici poti descarca aplicatia pentru IOS (Iphone)

Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?

Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori  Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.

 In plus - pe sectiunea speciala: Diversificarea alimentatiei bebelusului vei gasi multe sfaturi si retete pentru bebelusi.

 

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Ultimile 1 comentarii

  1. Ioana
    Ioanatrimis la 21/9/2018

    OMS recomanda ca alimentația complementară sa înceapă DUPA VARSTA DE 6 LUNI atat la copiii alaptati cat si la cei hrăniți cu formula. Cei care recomandă începerea mai devreme de 6 luni sunt depășiți.

    Raspunde la acest comentariu

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII