Saptamana 2 de sarcina | A doua saptamana

Saptamana 2 de sarcina

Saptamana 2 de sarcina | pe scurt

 

VIDEO: Saptamana 2 de sarcina

Video: Saptamana 2 de sarcina

Ovulul in saptamana 2 de sarcina


- saptamana 2 de sarcina -

A trecut deja o saptamana de la ultimul ciclu menstrual. La locul implantului, celulele secreta activ enzime, facilitand astfel implantul. Un strat de tesut ancoreaza celula sfera de uter, formand o structura ce seamana cu o radacina, numita vili. In aceasta saptamana ovarele se vor deschide si vor elibera un ovul! UN SINGUR LUCRU CONTEAZA ACUM: FA SEX!

Ovulatia este acel miracol feminin care se intampla in fiecare luna, la femeile care nu au ajuns inca la menopauza. Practic, zilele in care se intampla ovulatia, marcheaza semnalul cand femeia poate procrea - cu ajutorul desigur - al unui spermatozoid viteaz.
Ovulaţia este piatra de temelie a întregii vieţi. Iata tot ce trebuie stiut despre acest proces fantastic ce se intampla lunar in trupul femeii. Iata care sunt zilele fertile din jurul ovulatiei, cum se calculeaza ovulatia si ce probleme o pot influenta.

Folositi Calculatorul nostru pentru a calcula saptamana de sarcina

  Calculeaza saptamana de sarcina

 

Ce se intampla cu tine, graviduta | Corpul tau

Asigurate ca iei cantitatea necesara de calciu. Lactatele si legumele verzi sunt o buna sursa de calciu. Este bine sa renunti la alcool, tigari, droguri si medicamente (chiar si cele pe baza de plante), daca incerci sa concepi un copil.

In ultima zi a acestei saptamani, vei ovula. Cand ovulezi (eliberezi un ovul din ovar), acel ovul are o sansa de a fi fecundat. Cand ovulul este fertilizat - de un spermatozoid invingator, esti insarcinata!

Ovulatia poate sa apara in aceasta saptamana, dar difera de la femeie la femeie.

Ce simti? Ce simptome ai?

Este prea devreme ca sa ai simptome specifice. Dar, pentru ca acum cel mai important e sa ovulezi ... citeste despre OVULATIE si de ce este esentiala pentru sarcina: Marele secret al fertilitatii: OVULATIA

Ai intrebari despre sarcina ta?

Pune o intrebare in sectiunea noastra de intrebari si raspunsuri si primesti raspuns atat de la alte mamici cat si de la expertii Desprecopii.com: Intreaba aici

 

Sfaturi pentru saptamana 2 de sarcina

Acidul folic este in special important in primele saptamani de dezvoltare a bebelusului din burtica. Ajuta la formarea corecta a creierului si maduvei spinarii, fara care exista un risc mai mare de pierdere a sarcinii, respectiv riscul de 1 la 1000 ca bebelusul sa aiba un defect de tub neural. CIteste detalii importante aici: Acidul folic: cum protejeaza sarcina si de ce este numita vitamina erou a sarcinii (infografic)

Ai grija sa ai o alimentatie cat mai sanatoasa!

Informatii suplimentare

Stim ca treci de la o stare la alta dar acum nu ai altceva de facut decat sa fii calma si sa astepti. Si sa faci sex pentru ca minunea sa se intample...

Ce se in timpul ovulatiei si care sunt sansele de a ramane insarcinata in zilele ovulatiei - in conditiile in care exista activitati sexuale? Iata niste intrebari si raspunsuri interesante :)