Saptamana 33-a de sarcina

Saptamana 33-a de sarcina

Saptamana 33-a de sarcina | pe scurt

  • Cum creste bebelusul: Bebelusul cantareste in jur de 2000 de grame si are aproximativ 41 cm .

    Chiar daca plamanii sai nu sunt complet maturizati (asta pana in apropierea nasterii), mititelul inghite lichid amniotic pentru a exersa respiratia. Unii bebelusi au capul acoperit cu par, altii doar un smoc.Un par des la nastere nu inseamna ca asa va fi si mai tarziu, dar bebelusii cu parul rar la nastere, vor avea un par rar si la maturitate.

    Daca bebelusul dvs este baiat, testiculele sale ar fi trebuit deja sa coboare din abdomen in scrot. Uneori se intampla ca unul din testicule sa nu-si schimbe pozitia decat dupa nastere. Din fericire, cei mai multi dintre baietei isi rezolva aceasta problema pana la prima aniversare.

    Pielea sa isi schimba culoarea de la rosu la roz si se pregateste pentru viata din afara uterului depozitandu-si fier in ficat.

VIDEO: Saptamana 33 de sarcina

Video: Saptamana 33 de sarcina

Cum se schimba viata dvs:

Castigati in greutate 450 g pe saptamana, asta pentru ca bebelusul castiga in greutate mai mult de jumatate din greutatea de la nastere in cele 7 saptamani dinaintea nasterii.

Faptul ca v-ati ingrasat mult nu inseamna ca veti avea un bebelus urias. Continuati sa va alimentati  "sanatos" . Probabil ca veti mai castiga 450 g pe saptamana pana la nastere.

Tineti minte ca nu toate femeile iau la fel in greutate pe perioada sarcinii -  asta tine de factorul genetic uneori. De asemenea nu toti copiii au aceeasi greutate la nastere si totusi sunt "normal" proportionati (ganditi-va, exista diferente in inaltime si greutate intre toti oamenii, deci traiasca deosebirile!).

Volumul dvs sangvin s-a marit cu 40% (ca sa asigure hrana fatului, irigarea uterului si a placentei)

Mergem mai departe la saptamana 34-a.>>>

Forum recomandat:

 

Odiseea sarcinii in 40 de saptamani ... 
Forumul cu burtici si generatii de mamici. Suport, caldura, prietenie si atitudine.

Mai cititi despre sarcina: