Bodrum sau Saint Tropez in varianta turca

Bodrum sau Saint Tropez in varianta turca

Bodrum sau Saint Tropez in varianta turca

  • Supranumita „Saint Tropez a Turciei”, Bodrum este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta de pe mapamond, fiind, in mod sigur, cea mai atractiva zona turistica a Turciei.

Supranumita „Saint Tropez a Turciei”, Bodrum este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta de pe mapamond, fiind, in mod sigur, cea mai atractiva zona turistica a Turciei. Imbinand cultura cu tot ceea ce poate insemna conceptul modern de distractie, Bodrum este deopotriva celebra pentru cele doua dintre minunile lumii antice pe care le adaposteste, precum si pentru destinatiile de vacanta pe care vedete precum Cristiano Ronaldo sau Catherine Zeta-Jones le aleg in aceasta regiune.

Amestecul de traditie si modernitate face din Bodrum o destinatie de vacanta ideala, care rivalizeaza cu Saint Tropez sau Marbella. Situata la 270 de km sud de Izmir, pe coasta turca a Marii Egee, Bodrum este, de fapt, o statiune portuara, care acopera sudul Peninsulei ce poarta acelasi nume. Avand o excelenta pozitionare turistica, Bodrum isi captiveaza vizitatorii in primul rand prin peisajul de coasta de o splendoare rara, dar si prin climatul foarte placut si prin numeroasele vestigii istorice raspandite in zona.

Plajele

Cei mai multi dintre turisti vin in Bodrum pentru a se bucura de soarele estival, in oricare dintre cele 6 luni, cat tine vara aici, din mai pana aproape in octombrie. Cele mai calduroase luni sunt iulie si august, in care temperaturile depasesc intotdeauna 35 de grade. Cele mai apropiate plaje de statiunea propriu zisa sunt Gumbet si Bardakci, insa cele mai cautate sunt plajele Ortakent, Yalikavak si Gumusluk Bagla, aflate la distante de circa 20 de minute de statiune.

Obiective culturale

Numita in vechime Halicarnas din Caria, statiunea Bodrum atrage milioane de turisti si datorita incarcaturii istorice a locului. Este locul de nastere al celebrului istoric al antichitatii, Herodot, si gazduieste doua dintre cele sapte minuni ale lumii antice – templul zeitei Artemis (ale carui ramasite sunt vizibile in orasul Efes) si Mausoleul din Halicarnas.

Mausoleul din Halicarnas – a fost construit cel mai probabil in anul 335 ien, combinand elemente de arhitectura greaca si egipteana. Unele statui gasite aici sunt expuse in British Museum. In secolul al XIII-lea, mausoleul a fost distrus din cauza unui cutremur puternic, iar dupa aceea, multe pietre din ruine au fost folosite la constructia Castelului Bodrum.

Castelul Bodrum si Muzeul de Arheologie – daca popositi la Bodrum, nu puteti pleca fara a vizita Castelul Bodrum. Veti ramane surprinsi de amestecul omogen de modern si vechi care salasluieste in spatele peretilor imensi din piatra. Impozanta arhitectura medievala face din castel unul dintre cele mai impunatoare simboluri ale unitatii Europei crestine impotriva Imperiului Otoman. Cladirea este foarte bine conservata, adapostind numeroase colectii de o valoare istorica inestimabila, ce apartin Muzeului de Arheologie subacvatica. Aici veti putea admira celebrul sigiliu din aur al reginei Nefertiti, descoperit, alaturi de alte piese, pe nava scufundata, in apropiere de Bodrum.

Amfiteatrul – avand o capacitate de 13000 de locuri, teatrul dateaza din aceeasi perioada cu mausoleul, insa a suferit o serie de modificari facute de catre romani. Este unul dintre cele mai vechi teatre din Anatolia si a fost recent restaurat, astfel incat vizitatorii se pot bucura de toata splendoarea lui.

Turnul otoman – afost construit in 1794, pentru a proteja flota otomana de pirati. In urma restaurarii recente a turnului au fost descoperite o serie de ramasite ale bailor romane.

Poarta lui Myndos – la fel de veche ca si mausoleul, poarta fost restaurata recent, fiind cunoscuta drept locul celei mai sangeroase batalii din vremea lui Alexandru cel Mare.

Muzeul Zeki Muren – adaposteste obiectele personale ale unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni ai Turciei, un fel de Elvis Presley din aceasta parte a lumii.

Asa cum spuneam insa, Bodrum imbina cultura cu nevoia de relaxare si cu distractia. Cunoscuta pentru viata de noapte extrem de activa, statiunea ofera variante de distractie si celor mai pretentiosi turisti. Iar in ceea ce priveste arta culinara, aici este cu siguranta locul in care va puteti bucura de cele mai rafinate specialitati turcesti. Nu trebuie decat sa alegeti una dintre numeroasele terase si sa lasati toate gandurile negative deoparte, pentru a putea savura deopotriva splendoarea apusului si minunatiile culinare traditionale.

In ceea ce priveste optiunile de cazare, oferta este cu adevarat imbatabila. Desi toata lumea isi poate gasi un hotel pentru sejurul perfect, indiferent de bugetul alocat acestui aspect, Bodrum este celebra mai ales pentru hotelurile sale de lux care in ultimii an atrag tot mai multe staruri in aceasta parte a Turciei.

Kempinski Hotel Barbaros Bay***** – situat in golful Barbaros, hotelul kempinsli este una dintre cele mai exclusiviste locatii estivale. Recent, aici si-a petrecut vacanta fotbalistul Cristiano Ronaldo, acest lucru sporind notorietatea hotelului care era deja celebru printre resorturile de 5 stele.
Mai multe informatii aici: www.kempinski.com/bodrum

Rixos Premium Bodrum***** – este un alt loc in catre luxul este cuvantul cheie. Departe de agitatia orasului, hotelul este o oaza de liniste si de relaxare, fiind incojurat de o padure de pini.
Mai multe informatii aici: https://www.rixos.com/rixos-premium-bodrum

Amanruya resort***** – un hotel in care totul este la superlativ si in care luxul se imbina perfect cu frumusetea naturala a locurilor.
Mai multe informatii aici: https://www.amanresorts.com/amanruya/home.aspx

Marmara Bodrum***** – o combinatie reusita de ospitalitate turceasca si de stil european.
Mai multe informatii aici: https://www.themarmarahotels.com/The-Marmara-Bodrum/index.asp

Daca nu v-ati convins inca de faptul ca Bodrum este o destinatie perfecta de vacanta, chiar si acum, la inceput de toamna, atunci nu va ramane decat sa testati pe propria piele un sejur de vis in minunata peninsula.

Mai multe informatii despre Bodrum: https://gototurkey.co.uk/ https://www.bodrumturkeytravel.com/

Forum unde comentam cu placere

Super Calatorii

Va recomandam sa mai cititi si:

Grecia
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
Itinerar de lux in insula Creta
Legenda si mit intr-un paradis terestru  Insula Corfu
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
6 obiective care merita vazute in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)
Obiective si hoteluri de lux in Grecia

Plaje
Cele mai frumoase plaje din Croatia
Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei
8 plaje de vis pe litoralul Spaniei
Sejur in Insula Afroditei
Litoralul Romaniei - 7 destinatii de vacanta
Top 8 plaje pe Coasta de Azur
Top plaje uimitoare si secrete ale Europei
Litoralul Croatiei  o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii

Europa
Belgrad, o vizita prea scurta
Obiective turistice in Polonia
Hoteluri de lux in Anglia
Hoteluri de lux in Italia
Castele si alte atractii turistice in Scotia
Orase si hoteluri de lux in Franta
Venezia sau despre miturile care nu pier
Top 10 obiective turistice in Roma (Lazio, Italia)
Evenimente si locuri inedite in Italia
Top 10 obiective turistice in Londra
Top 10 destinatii de familie
Obiective turistice in Paris
7 atractii turistice in Franta
Jurnal de vacanta - Olanda
Jurnal de calatorie - in 4 tari din Europa

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII