Vacanta in Ciprul de Nord

Vacanta in Ciprul de Nord

Vacanta in Ciprul de Nord

  • Era de asteptat, probabil, sa existe si cativa calatori incapatinati si somnorosi pe drumul de coasta- si aici ne referim la magari desigur. Nimic insa nu va pregateste indeajuns pentru un blocaj in trafic in stil Karpas.

Era de asteptat, probabil, sa existe si cativa calatori incapatinati si somnorosi pe drumul de coasta- si aici ne referim la magari desigur. Nimic insa nu va pregateste indeajuns pentru un blocaj in trafic in stil Karpas.

Aici, un adevarat parc zoologic natural la capatul indepartat al varful de nord-est al Ciprului de Nord, magarii salbatici populeaza peisajul.  Acestia sunt de altfel unicii utilizatori ai drumului pe o distanta de kilometrii intregi. 

Portul Kyrenia

Aici, pe asa-numitele "Panhandle", peninsula lunga si subtire se ramifica de la corpul principal al insulei, iar ritmul vietii este boem si lent. Chiar si jafurile pot avea aici un farmec neasteptat si de moda veche.

Este un loc bun daca doriti sa evadati departe de toate, si un loc in care timpul nu pare sa conteze. Daca nu ajungeti tarziu undeva, cu exceptia apusului de soare, este recomandat sa faceti acest lucru de la un anumit bar, recomandat de localnici.

Hotelul Oasis, situat pe stanci, la inaltime, este construit pe ruinele unui vechi fort roman. In apropierea sa sunt ruinele bisericii Ayos Philon, denumita dupa sfantul care a introdus crestinismul in Karpas, in secolul 4 AD.

O locatie importanta de pelerinaj inca din Evul Mediu, unde calatorii pot obtine un pat pentru o noapte acolo datorita conceptului Oasis de  "camere de pe plaja" "- sase camere albe duble cu vedere spre plaja privata pustie. Ilustrand diferenta in valoarea serviciilor oferite de nordul Ciprului - partea turca a insulei divizate si din afara zonei euro - cazare si mic dejun pentru 2 persoane / 25 Euro, in functie de sezon.

Unitatea de cazare este simpla, insa locatia este pur si simplu uimitoare. Dupa-amiaza tarziu, va puteti relaxa pe terasa cu o bere rece Efes, iar zgomotul apartie doar marii, aflate la picioarele tale. Pe masura ce soarele aluneca incet in mare, cerul are o stralucire roz si galben-albastruie.

Zona slab populata este bogata in comori istorice, inclusiv Manastirea Apostolului Andrei, biserica Aya Basilica Trias, faimoasa pentru mozaicurile sale, orasul antic Urania si asezarea neolitica de la Kastros.

Intre site-urile de vestigii istorice, calatorul gaseste plaje albe, faimoase pentru cuibaritul a doua specii pe cale de disparitie de broasca testoasa si de asemenea, locul perfect pentru plimbari inveselitoare de-a lungul malurilor stancoase sau locul perfect de dormitat intr-un hamac, in functie de starea de spirit a fiecaruia.

In timp ce milioane de oameni cauta doar partea de sud a  insulei, partea de  nord, si in special Karpas, ramane mai putin dezvoltata si mai putin aglomerata. Este de altfel farmecul turismului in partea de nord.

Cipru, o colonie britanica pana la independenta sa, castigata in 1960, a fost divizat in timpul interventiei turce din 1974, declansat de o lovitura de stat militara de inspiratie greaca. O  "linie verde", care divizeaza cele doua parti din Morphou prin Nicosia la Famagusta, este patrulat de trupele Natiunilor Unite. Negocierile de pace sunt in curs de desfasurare si sunt conduse sub egida ONU, in scopul gasirii  unei solutii negociate, de reunificare a tarii.

Intre timp, nordul Ciprului nu este recunoscut oficial de catre comunitatea internationala. Ca urmare, nu se poate zbura aici direct.

Turismul este crucial pentru economie. Scopul de a tripla numarul anual de vizitatori la 1,5 milioane pe an pana in 2018, si de a construi aproximativ 13 hoteluri de lux noi. Autoritatile nord cipriote se confrunta insa cu un echilibru politic si economic fragil, ceea ce face dificila atingerea acestui obiectiv, pastrand in acelasi timp caracterul unic al tarii si mentinerea reputatiei sale de bijuterie virgina la Marea Mediterana.

Cei trei sfinti locali - soarele, marea si nisipul -  atuuri pe care Ciprul de nord le tranzactioneaza in mod traditional nu mai sunt suficienti.  Concediile axate pe eco-turism de "nisa" pentru drumeti, biciclisti, entuziasti cautatori de  flori salbatice si pasari sunt privite precum calea de urmat in viitor.

O perioada ideala de calatorie este in noiembrie, atunci cand vremea este in continuare calda ca o zi de vara glorioasa , insa nu atat de fierbinte pentru a face vizitarea obiectivelor turistice inconfortabila.

Forum unde comentam cu placere

Super Calatorii

Va recomandam sa mai cititi si:

Grecia
Insula Thassos, impresii de calatorie
Zile de vacanta in Heraklion (insula Creta)
Itinerar de lux in insula Creta
Legenda si mit intr-un paradis terestru  Insula Corfu
10 obiective care merita vazute in insula Zakynthos
6 obiective care merita vazute in Grecia
Itinerar de lux in insula Creta (2)
Obiective si hoteluri de lux in Grecia

Plaje
Cele mai frumoase plaje din Croatia
Vacanta de vara pe litoralul Bulgariei
8 plaje de vis pe litoralul Spaniei
Sejur in Insula Afroditei
Litoralul Romaniei - 7 destinatii de vacanta
Top 8 plaje pe Coasta de Azur
Top plaje uimitoare si secrete ale Europei
Litoralul Croatiei  o alegere estivala perfecta pentru familii cu copii

Europa
Belgrad, o vizita prea scurta
Obiective turistice in Polonia
Hoteluri de lux in Anglia
Hoteluri de lux in Italia
Castele si alte atractii turistice in Scotia
Orase si hoteluri de lux in Franta
Venezia sau despre miturile care nu pier
Top 10 obiective turistice in Roma (Lazio, Italia)
Evenimente si locuri inedite in Italia
Top 10 obiective turistice in Londra
Top 10 destinatii de familie
Obiective turistice in Paris
7 atractii turistice in Franta
Jurnal de vacanta - Olanda
Jurnal de calatorie - in 4 tari din Europa

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Tema:Europa

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII