10 ierburi si condimente pentru intarirea sistemului imunitar

10 secrete pentru intarirea sistemului imunitar

10 secrete pentru intarirea sistemului imunitar

  • Alimentele care stimuleaza sistemul imunitar al organismului pot oferi o multime de optiuni sanatoase pentru cei care doresc sa fie mai constienti de tot ce consuma.

Alimentele care stimuleaza sistemul imunitar al organismului pot oferi o multime de optiuni sanatoase pentru cei care doresc sa fie mai constienti de tot ce consuma. Ca sprijin, sistemul imunitar depinde de stomac. Persoanele subnutrite sunt mai sensibile la boli, spre deosebire de cele care respecta un regim alimentar nutritiv sanatos. In continuare veti putea citi 10 din cele mai importante condimente si ierburi pentru intarirea sistemului imunitar:

1. Echinacea - Echinacea este o planta populara care stimuleaza imunitatea. Combinata cu goldenseal, o alta planta, sau consumata simplu ca ceai, acest membru al familiei margaretei previne si trateaza infectiile tractului respirator superior, precum si recelile comune. specialistul raspundeMai cititi: Echinacea tine raceala la distanta

2. Ginseng - Aceasta planta are mai multe soiuri. Soiul cel mai frecvent studiat este Panax ginseng, de asemenea, cunoscut sub numele de ginseng coreean. Componenta sa principala activa, ginsenosides, a fost dovedita a avea proprietati anti-inflamatorii si anti-cancer. Studiile clinice au demonstrat ca poate imbunatati functiile sistemului imunitar si cele psihologice, precum si conditiile legate de diabet zaharat. specialistul raspundeMai cititi: Ginsengul “minunea lumii”

3. Usturoi - Intr-un studiu recent realizat de Dr. Ellen Tattelman, un profesor asistent de la Albert Einstein, Colegiul de Medicina din Yeshiva University, New York, a fost reconfirmat faptul ca usturoiul are proprietati cardiovasculare, anti-microbiene si antineoplazice. specialistul raspunde Mai cititi: Reteta miraculoasa cu usturoi

4. Ardei - ardeii comuni (cei verzi, rosii sau galbeni) nu contin capsaicina, spre deosebire de verii lor. Dimpotriva, sunt dulci, crocanti si contin licopen carotenoide, care scade riscul de cancer, beta-caroten, ce este transformat in vitamina A si zeaxantina, cunoscut pentru a preveni degenerescenta maculara si cataracta.

5. Ghimbir - S-a demonstrat ca aceasta planta  reduce inflamatia, afectiunile cardiovasculare, cheagurile de sange, colesterolul, si inhiba comportamentul genelor legate de inflamatie. specialistul raspundeMai cititi: Ghimbirul

6. Turmeric - Acest condiment contine curcumina, care are proprietati antioxidante notabile. Are, de asemenea, beneficii antibacteriene, anti-inflamatorii si calmante pentru stomac. Acesta reduce inflamatia prin stimularea glandelor suprarenale pentru a creste hormonul care diminueaza inflamatia. De asemenea, curcuma protejeaza ficatul de efectele adverse ale alcoolului si anumitor toxine, dar ajuta si la problemele digestive prin stimularea fluxului biliar.

7. Gingko Biloba - Frunzele de Gingko Biloba contin compusi antioxidanti numiti bilobalides si ginkgolides care protejeaza organismul de daunele provocate de radicalii liberi, si in acelasi timp s-a demonstrat ca protejeaza subiectii de testare impotriva otravirii prin radiatii. Cele mai recente cercetari sugereaza ca extractele din aceasta planta pot neutraliza agentii de oxidare si a radicalilor liberi provocati in celule din cauza radiatiilor, prevenind astfel moartea celulelor. Extractele de ginkgo reduc deteriorarea creierului cu pana la 50 de procente. specialistul raspundeMai cititi: Ginkgo Biloba sau "Arborele vietii"

8. Ganoderma - Aceasta este o ciuperca amara, cunoscuta sub numele Reishi. A fost mult timp o planta populara in medicina chineza atribuita longevitatii si sanatatii. Studii suplimentare privind aceasta planta orientala evidentiaza faptul ca aceasta intareste imunitatea si combate cancerul. In plus, are proprietati antioxidante si prevede scutirea de la infectii ale tractului urinar. specialistul raspundeMai cititi: Ce este Ganoterapia?

9. Astralagus - De asemenea din China, aceasta planta stimuleaza sistemul imunitar si ajuta la digestie, functiile glandelor suprarenale si este un diuretic. Eficacitatea acestei plante se datoreaza polizaharidelor, saponinelor si flavonoidelor; combate raceala si gripa. Beneficiile sale ajuta la scaderea aciditatii stomacului, ducand la o crestere a ratei metabolismului.

10. Gheara pisicii - Aceasta planta din Peru este frecvent utilizata pentru problemele gastrice, lupta impotriva infectiilor si a bolilor degenerative. Acesta contine alcaloizi oxindole care sporesc capacitatea sistemului imunitar de a inghiti si de a distruge agentii patogeni.

Forumuri recomandate la Supereva

 Super Sanatate >>

Recomandare:

Medicina Naturista
Zincul  un remediu minune contra racelii?
Ce trebuie sa evitam in timpul tratamentelor homeopatice?
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Tratament naturist pentru Psoriazis
Ce fel de gene vegetale ai putea avea?
Tratamente homeopatice împotriva gripei si racelii
Top 10 remedii naturale pentru febra fanului
Guma de mastic omoara Helicobacter pylori
Cele mai bune 5 antibiotice naturale

Cure de sanatate
Cand avem nevoie de o cura de detoxifiere?
Terapia indiana cu pietre calde
Dieta pentru ochi sanatosi
Cura cu pepene rosu
Ceaiul de zmeura - cura de detoxificare completa
Avantajele folosirii saunei
Dieta de detoxificare in 5 zile
Dieta de lupta impotriva cancerului la san
Dieta de detoxifiere pentru femei
Ce stim despre terapia cu acupunctura si cum ne poate ajuta?
Este hipnoza o metoda terapeutica?
Detoxifierea de primavara
Reteta miraculoasa cu usturoi
Ce este Ganoterapia?specialistul raspunde
Lupta impotriva cancerului cu varza
Lasatul de fumat ne face fericiti
Varza rosie - tratamente pentru sanatate
Cum ne tratam corpul cu varza?

Alimentatie sanatoasa
Beneficiile condimentelor
Beneficiile oului de prepelita
Secretul alimentatiei
Secretul alimentatiei - enzimele
Cel mai sanatos mod de a manca somonul
8 alimente minune pentru sezonul rece
Logica darama din nou miturile culinare
100 de alimente fara calorii
Scaderea nivelului de colesterol
Cafeaua ne ajuta sa traim mai mult
Alimentele care va ajuta sa dormiti mai bine
Carbohidratii si tineretea
Cat este de nesanatos sa...
Salata verde - regina legumelor
Iaurtul - un aliment minune?
Vinul rosu, poate trata paradontoza?specialistul raspunde
Ce fel de paine sa mancam?
Magneziul previne infarctul
25 de secrete pentru o viata mai lunga
Vitaminele pilule: avertismentul specialistilor
Alimente miraculoase care mentin sanatatea
Bananele, un aliment perfect
Un ou pe zi sau doua pe saptamana?
Adevaruri despre fructe

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII