12 Rețete cu cartofi dulci pentru bebeluși: bogate in vitamine, potasiu, calciu și beta-caroten - ce îi întăresc imunitatea
Este dulce, bogat în carbohidrați și o sursă minunată de beta-caroten. Această legumă umilă numită cartof dulce poate fi o sursă minunată de elemente nutritive pentru micuțul tău în creștere.
Cartofii dulci sunt bogați în mai mulți nutrienți esențiali, cum ar fi potasiu, calciu și vitaminele A, C și complexul B. Nu este de mirare că multe mămici sunt dornice să introducă cartoful dulce în alimentația celor mici. Am selectat pentru voi 12 retete cu cartofi dulci pentru bebelusi: bogate in vitamine, potasiu, calciu si beta-caroten - ce ii intaresc imunitatea
- vei citi:
Când pot bebelușii să consume cartofi dulci?
Beneficiile cartofilor dulci
Cartofii dulci pot provoca alergii la bebeluși?
12 Retete cu cartofi dulci pentru bebeluși
Când pot bebelușii să consume cartofi dulci?
Bebelușul tău poate consuma cartofi dulci după vârsta de șase luni. Dar introdu câte o legumă nouă la câteva zile pentru a te asigura că bebe răspunde bine la acea anumită legumă și nu dezvoltă alergii. Dacă bebelușul refuză să mănânce cartof dulce (sau orice slte legume), dă-i o pauză și reintrodu-l după o săptămână sau două, într-un format diferit.
Beneficiile cartofilor dulci
Cartofii dulci au conținut ridicat de carbohidrați și vitamine, care sunt importante pentru creșterea copilului tău. De asemenea, au și alte beneficii pentru sănătate.
Iată câteva beneficii pe care le va obține bebelușul dacă va consuma cartof dulce:
1. Cartoful dulce previne și tratează constipația
Cartofii dulci sunt o sursă bună de fibre. 100 de grame cartof dulce are aproximativ 3 grame de fibre, care pot ajuta la prevenirea constipației și la menținerea unui tract digestiv sănătos.
Ad-Extra3:
2. Cartoful dulce conține Beta-Caroten și Vitamina A
Cartofii dulci sunt bogați în beta-caroten, care este transformat în vitamina A odată ce intră în sistemul nostru. Vitamina A îmbunătățește vederea; astfel, acest aliment trebuie inclus în planul de alimentație al fiecărui copil pentru a îmbunătăți sau a menține sănătatea ochilor.
3. Cartoful dulce întărește imunitatea
Cartofii dulci au o cantitate bună de Vitamina C și Vitamina E, care ajută la întărirea imunității. Aceste vitamine vă vor ajuta copilul să lupte împotriva răcelii comune și a infecțiilor la care sugarii sunt predispuși. Este, de asemenea, un aliment minunat pentru o piele sănătoasă și strălucitoare.
4. Cartoful dulce are calorii bune
Cu doar 0,1 grame de conținut de grăsimi și 86 de calorii la 100 de grame, cartofii dulci nu oferă altceva decât calorii bune. Acest lucru îl face o opțiune alimentară sănătoasă pentru bebeluși, mai ales dacă sunt subponderali. Nivelurile ridicate de calorii ale cartofilor dulci ajută la creșterea în greutate și dezvoltarea fizică la copii.
5. Cartoful dulce previne anemia și întărește oasele
Cartofii dulci sunt bogați în calciu și fier, ambele fiind vitale pentru creșterea bebelușului. Fierul ajută la prevenirea anemiei, în timp ce calciul întărește oasele.
Cartofii dulci pot provoca alergii la bebeluși?
În general, cartofii dulci nu provoacă nicio reacție alergică la bebeluși. Cu toate acestea, pot exista unele reacții adverse care sunt de obicei ușoare și controlabile. Acesta este motivul pentru care cartofii dulci sunt recomandați la începutul diversificării. Acestea fiind spuse, unii bebeluși pot fi cu adevărat alergici la cartofii dulci, așa că atenție la reacții adverse precum vărsături, erupții cutanate și diaree. Cea mai frecventă reacție alergică este balonarea și gazele intestinale din cauza indigestiei. În unele cazuri rare, bebelușii pot dezvolta, de asemenea, o erupție cutanată în jurul anusului. Uneori, ingerarea murdăriei lăsate pe cartofii dulci (adesea fierți în coajă) poate duce și la reacții adverse, cum ar fi vărsături și diaree.
12 Retete cu cartofi dulci pentru bebeluși.
De aceea, v-am pregatit 12 retete super-delicioase cu cartofi dulci, pentru bebelusi:
Piure de cartof dulce si mar
Clatite din cartof dulce
Piure de cartof dulce cu sfecla
Cartofi dulci cu seminte de chia
Piure de cartof dulce cu scortisoara
Supa crema de cartof dulce
Fursecuri din cartof dulce
Piure de cartof dulce cu spanac
Cartof dulce cu orez
Piure de cartof dulce cu pui
Piure de cartof dulce cu naut si conopida
Cartof dulce cu avocado si galbenus
Retete pentru bebelusi de 6 luni: inceputul diversificarii
Diversificarea este un pas important atat in viata unei mamici cat si in viata bebelusului, care trece de la laptic la alimente solide.
Diversificarea clasica incepe de la varsta de 6 luni chiar daca bebelusul este alaptat la san sau cu formula. Ideal si recomandat este sa se introduca cate un alimente pe rand, urmandu-se regula celor 3 zile, adica, intre fiecare aliment nou introdus este bine sa lasi sa treaca o perioada de 3 zile pentru a observa daca bebelusul este sau nu alergic.
Si pentru proaspetele mamicute intr-ale diversificarii, un mic ajutor: 10 retete de piureuri specifice varstei de 6 luni: vezi retele aici.
Retete pentru bebelusi in urmatoarele luni de diversificare
Retete pentru bebelusii de 7 luni: a doua luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 8 luni: a treia luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 9 luni: a patra luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 10 luni: a cincea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 11 luni: a sasea luna de diversificare
Retete pentru bebelusii de 12 luni: a saptea luna de diversificare
10 retete cu naut pentru bebelusi
Diversificarea alimentatiei bebelusului - ghid complet
Diversificarea alimentatiei bebelusului este recomandata de medicii pediatri in jurul varstei de 7 luni. Atunci va sti sa mestece si sa înghitã alimente mai consistente si sã se obisnuiascã cu gusturi noi - vezi ghidul complet aici.
Despre diversificare, merita stiut si:
Cea mai sanatoasa mancare pentru bebelusi, analize si criterii
Carnea in alimentatia bebelusului: cand, cat si cum
Orezul - periculos pentru bebelusi?
Alimentele degetel (bucatele de papica)
Reactii la alergiile alimentare
Autodiversificarea: alimente pentru bebelusii fara dintisori
Retete sanatoase pentru copii - pe care le puteti face in casa, cu usurinta:
Terci de ovaz
Briose din ovaz si mere
Pate vegetal cu alune
Desert crocant din ciocolata si ovaz
Placinta ciobanasului
Tortilla cu somon afumat
Pate de pastrav afumat
Biscuiti din ovaz si ciocolata
Burgeri din carne de pui
Compot de rubarba si cirese
Pulpe de pui glasate cu miere
Supa de dovleac
Salata de couscous
Budinca cu fructe
Amestec crocant de ovaz si mere / cititi mai multe retete sanatoase pentru copii aici.
Aplicatie mobila - Diversificarea Alimentatiei Bebelusului
Diversificarea bebelusulului este un subiect doldora de informatii si intrebari pentru mamici. Odata ce vine timpul sa oferim alte alimente in afara de lapte matern sau lapte formula - vrem sa stim cand este momentul ideal pentru primele alimente, cum i le oferim, cum le pregatim pentru stomacelul bebelusului si cum le putem combina. E bine draga mamico si tatic de bebelus - e exact momentul ca pe telefonul tau sa nu iti lipseasca aplicatia special creata pentru aceasta perioada: Diversificarea alimentatiei bebelusului. (autor Desprecopii)
Functionalitati ale aplicatiei: sute de retete cu instructiuni video de preparare, ghidul diversificarii, ghid de autodiversificarea bebelusului, lista de alimente si cand se introduc acestea, schema (tabelul) diversificarii, retete pe varste cu video-uri speciale si unice, meniuri zilnice si saptamanale, stiri legate de alimentatia bebelusului. Atentie, aplicatia nu este gratuita insa a necesitat multa munca.
► Poti descarca această aplicație (pentru sistemele Android) AICI.
Esti o mamica care are nevoie de sfaturi?
Te asteptam pe forumul mamicilor de bebelusi pentru sfaturi si incurajari: Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori Primele 365 zile si nopti. Casa nou nascutilor DC. Alaptare, colici, ingrijire, baite, nopti nedormite si multa dragoste.
↘️ Pe FacebooK suntem aici : Diversificarea alimentatiei bebelusului - grup de suport ~ DESPRECOPII
autor: Desprecopii.com - toate drepturile rezervate © 2024
Ad-Extra3:
Ce sentimente ti-a produs acest articol?
Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!
Scrie un comentariu
Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII