Suzuki S-CROSS 2014 - partea a 3-a, concluzii

Suzuki S-CROSS 2014 - partea a 3-a, concluzii

In aceasta ultima parte discutam despre performanta motorului, consum si tragem concluziile finale. Cititi si primele 2 parti si nu ezitati sa comentati acest articol sau sa ne trimiteti intrebari.

Prima parte: Design Exterior si Interior //www.desprecopii.com/Images/goback.png | Partea a doua: Spatiu, Confort, Siguranta //www.desprecopii.com/Images/goback.png

Mitsubishi ASX  2013
Foto: Masina se remarca in parcajul de la Carrefour Orhideea prin alura sa urbana...

Performanta

Noile tehnologii ale sistemelor de propulsie S-Cross sunt în concordanţă cu protejarea mediului înconjurător şi asigură performanţa necesară unui Crossover din segmentul C. Sunt disponibile două motorizări, unul pe benzină de 1,6 litri şi unul pe motorină, tot de 1,6 litri.

Se spune ca noul motor disel Suzuki 1.6 D de 120 CP si 320 Nm este mai rapid in mod real chiar decat ceea ce ofera concurenta pentru simplu fapt ca si greutatea la gol a masinii este sub media segmentului. Motorul pe benzina pe care l-am testat noi, pe o masina cu tractiune simpla, nu mi s-a parut mai puternic decat alte masini pe care le-am testat cu motorizari similare.

Dupa cum stiti, Desprecopii.com este un site de familie si nu unul despre masini- care sa analizeze fiecare parametru tehnic al unui motor. De aceea nu voi intra in detalii tehnice iar daca le doriti le puteti gasi aici . Am insa cateva remarci din punct de vedere ale unui sofer care apreciaza performanta unui motor dupa cum il simte in trafic:

Motor silentios - Este adevarat ca in ultimul timp am condus mai mult motorizari diesel, care sunt in general mai zgmotoase,  dar am fost foarte impresionat de cat de silentios este motorul pe benzina de la Suzuki. De mai multe ori, in parcajele de la supermarket, m-am apropiat cu masina de un grup de persoane si nu m-au auzit!

Putere/Demaraj - S-CROSS-ul Suzuki are o alura sport, care inspira multa putere care din pacate nu am regasit-o si la motor.  Mi-ar fi placut sa simt un demaraj mai puternic si mai multa putere la depasiri.

Emisii reduse de noxe - Finisajele motorului, aerodinamica superioară şi utilizarea oţelului cu proprietati de elasticitate crescută folosit pentru caroserie au contribuit ca noul S-Cross să aibă emisii CO2 remarcabil de mici pentru segmentul Crossover (unele dintre cele mai reduse emisii de CO2 din clasa sa).

Cutia de viteze este foarte placuta si robusta iar treptele de viteza sunt lungi.

Nota: Nu am apucat sa testez varianta 4x4 dar, pentru cei interesati, as evidentia sistemul Allgrip disponibil pe versiunile 4WD. Mai multe detalii aici.

Consum

Ei bine cand vine vorba de consum pot sa va spun ca Suzuki SCROSS sta foarte bine. Este prima masina pe care o conduc (!) cu care am reusit sa am un consum echivalent cu cel scris in cartea tehnica! Am avut un consum de 6,7% la drum lung si aproximativ 6,9 in oras (in conditiile in care stilul meu de condus nu este foarte economic).

Cea mai economica masina de familie pe care am testat-o pana acum la Desprecopii.com! Fara sa menajam masina am scos un consum de 6,8% in oras si 6,7% la drum lung.Concluzii, Verdict final

De aceasta data, japonezii de la Suzuki au ridicat stacheta foarte sus aducand pe piata o masina (Suzuki S-Cross) care combina indraznet forma crossover sport, stilul urban, si o aerodinamica excelenta pentru un look de invidiat.

Chiar daca am simtit nevoia unui plus de putere, motorul Suzuki ne-a impresionat prin caracteristicile sale dar mai ales printr-un consum excelent (cel mai mic dintre masinile de familie testate).

O masina confortabila (chiar si pentru pasagerii din spate), spatioasa si sigura fac din Suzuki S-Cross una din cele mai bune masini de familie din 2014. De aceea Desprecopii.com ii ofera titlul de CEA MAI BUNA MASINA DE FAMILIE in 2014!

Important: anul acesta am testat/condus si alte masini de familie precum: Mazda CX 5, Noul Pegeaut 3008, Honda CR-V, Subaru Forester, NISSAN QASHQAI dar alegerea noastra pentru 2014 este S-CROSS-ul Suzuki. 
Suzuki S-Cross