Cel mai bun scutec in 2013 testat de mamici

Cel mai bun scutec in 2013 testat de mamici

Desprecopii.com a testat o serie de scutece din comert ca sa vada care este cel mai bun. 10 familii au primit de la noi scutece gratuit pentru o saptamana. Apoi am efectuat o serie de teste de laborator. Care este cel mai bun scutec? Citeste mai departe!

Cel mai bun scutec in 2013

Introducere

Scutecele au devenit, de foarte multi ani, o parte esentiala a recuzitei folosite in asigurarea igienei optime a bebelusului. Timp de 3 ani, uneori chiar mai mult, zi de zi, scutecele sunt nelipsite din viata oricarui parinte. Un calcul simplu, arata ca pentru a asigura confortul unui bebelus in aceasta privinta, parintii cheltuie anual in medie, in jur de 800 – 1200 de euro doar pentru scutece. La acestia se adauga, evident, o multime de alte produse de igiena, cum ar fi pudra, creme impotriva iritatiilor, servetele umede etc. O suma mare, daca ar fi sa ne raportam si la veniturile pe care le au parintii romani, in general, insa niciun pret nu este prea mare cand vine vorba despre sanatatea si despre binele propriului copil.

In primul an, un bebelus "consuma" aproximativ: 10 scutece / zi pana la 3 luni, 7/zi intre 3 si 6 luni, 5/zi intre 6 - 12 luni.

Si totusi, inevitabil, concurenta existenta pe piata de profil, isi pune amprenta si asupra alegerilor facute de parinti si, desigur, asupra stradaniei producatorilor de a oferi produse cat mai competitive, fie ca este vorba despre calitate (putere de absorbtie, confort, usurinta de manevrare etc.) sau despre pret. Si pentru ca alegerile nu sunt intotdeauna usor de facut, mai ales cand diferentele sunt adesea greu de sesizat la prima vedere, desprecopii.com, a decis sa vina in sprijinul parintilor, investind intr-un proiect de anvergura in cadrul caruia si-a propus sa testeze cateva marci de scutece comercializate la ora actuala pe piata din Romania.

Am testat pentru voi, 10 marci de scutece (cele mai folosite pe piata actuala): Nappies (marca proprie Kaufland), Puffies, Happy, Baby Confort (marca proprie Auchan), Libero, Pampers, Toujours (marca proprie Lidl), Softino, Carrefour Baby (marca proprie Carrefour, Clever (marca proprie Billa).

Am hotarat sa testam 10 marci de scutece, printre cele mai folosite la ora actuala pe piata din Romania, urmand ca testele sa fie continuate si cu alte marci, intr-o etapa ulterioara a experimentului. Marcile testate au fost, intr-o ordine aleatorie: Nappies (marca proprie Kaufland), Puffies, Happy, Baby Confort (marca proprie Auchan), Libero, Pampers, Toujours (marca proprie Lidl), Softino, Carrefour Baby (marca proprie Carrefour, Clever (marca proprie Billa). Pentru ca testele sa fie concludente, am folosit scutece pentru copii de greutate similara, marimea 5.
 

Teste de laborator

Testele de laborator au fost efectuate de o echipa formata din moderatori si mamici.
Pentru a vedea puterea si viteza de absorbtie am incercat sa simulam efectul a doua urinari consecutive la interval de jumatate de ora. Am folosit un amestec de apa cu sare, pentru a simula efectul urinei, in care am pus si cerneala pentru ca efectul experimentului sa fie cat mai vizibil. Initial am turnat in fiecare scutec cate 100 ml de lichid, am lasat 1 minut pentru a vedea puterea si viteza de absorbtie, iar dupa 1 minut am exercitat o presiune similara celei exercitate de funduletul unui bebelus care se misca, pe fiecare scutec, pentru a vedea puterea de absorbtie. Dupa 30 de minute am repetat procedura, de aceasta data cu 50 ml de lichid, dar asteptand tot 1 minut pentru a vedea viteza de absorbtie si exercitand aceeasi presiune pentru a testa puterea de absorbtie.

 

Ca sa masuram puterea de absorbtie, am facut teste de laborator simuland 2 urinari succesive cu 100ml de solutie preparata din apa, sare si cerneala ca sa putem masaura rezultatele.

Testele mamicilor din comunitatea Desprecopii.com

Dar pentru ca niciun experiment de laborator nu este mai relevant decat experienta practica, reala, testele au fost completate de exeperienta parintilor de bebelusi. Toate scutecele au fost testate de catre 10 familii, parinti de bebelusi, fiecare marca fiind folosita timp de 3 zile si 3 nopti, pentru a vedea anumite aspecte pe care experimentul de laborator nu le putea scoate oricum in evidenta, cum ar fi daca se muleaza sau nu pe fundulet, daca protejeaza sau nu impotriva iritatiilor, cat de usor este de manevrat etc.
 

Testele de laborator au fost continuate cu experienta practica: 10 familii cu bebelusi au primit fiecare marca de scutece si a testat-o 3 zile si 3 nopti. Acestea au masurat cat de uscat, de iritat este funduletul copilasului, cat de usor se pune si se scoate scutecul, cat de mare este mobilitatea copilului, cat de confortabil se simte, etc.
Citeste mai departe care este cel mai bun scutec


Ultimile 1 comentarii
Mihaela spune:

Bravo Desprecopii! Va multumim pentru articolele de calitate pe care le publicati pe site! In internetul Romanesc exista multe site-uri care nu fac alt ceva decat sa traduca articole de pe site-uri de afara, si care nu sunt in todeauna relevante pentru piata din Romania.

Trimite mesaju tau | Citeste toate comentariile

(!) Adresa de mail NU se publica! Completarea adresei corecte este utila daca doresti sa primesti un raspuns la ceea ce trimiti.


 

Supereva.ro Noutati

Slabiti sanatos fara a va schimba drastic dieta

Slabiti sanatos fara a va schimba drastic dieta

Consumul de alimente sanatoase nu trebuie sa fie ceva dificil. Din fericire, nu trebuie intotdeauna sa s...

Cum ne implicam copiii in curatenia de primavara?

Cum ne implicam copiii in curatenia de primavara?

“Inrolati-va” copiii sa va ajute in curatenia de primavara si organizarea casei. Urmati aces...