Decalogul vestimentar al unei femei elegante

Decalogul vestimentar al unei femei elegante

Decalogul vestimentar al unei femei elegante

  • Poate e doar o impresie subiectiva, insa in vara aceasta, mai mult ca oricand, vad pe strada destule femei imbracate ciudat (ca sa nu folosesc alte cuvinte care ar putea parea jignitoare). Stridenta, dorinta cu orice pret de a fi in pas cu moda sau, la polul opus, neglijenta, sunt lucruri care nu au cum sa nu-ti atraga atentia, ca femeie

Poate e doar o impresie subiectiva, insa in vara aceasta, mai mult ca oricand, vad pe strada destule femei imbracate ciudat (ca sa nu folosesc alte cuvinte care ar putea parea jignitoare). Stridenta, dorinta cu orice pret de a fi in pas cu moda sau, la polul opus, neglijenta, sunt lucruri care nu au cum sa nu-ti atraga atentia, ca femeie... Mi-e greu sa cred ca exista chiar atat de multe femei carora nu le pasa cum arata sau care nu au notiuni elementare de bun gust. Si dezamagirea e cu atat mai mare cu cat majoritatea celor in cauza sunt tinere zambitoare, a caror feminitate e umbrita de un domeniu care, dimpotriva, ar trebui sa le puna in valoare frumusetea - moda.

Mai cititi si: Rochita neagra, un clasic mereu la moda
 
M-am intrebat de mai multe ori care o fi fiind cauza. De acces la informatie nu se poate plange nimeni, de lipsa de produse vestimentare frumoase si de calitate pe piata romaneasca nu mai poate fi vorba, iar bugetul redus nu poate fi o scuza pentru o tinuta de prost gust. Si atunci? Poate ca, in fond, totul se reduce la educatie, iar educatia vine sau ar trebui sa vina cel putin din doua surse sigure - familia si scoala. Si cum la scoala nu prea am auzit sa se predea cursuri de moda (cu toate ca pe la orele de consiliere poate n-ar fi rau ca diriginta sa mai abordeze si astfel de subiecte), ajung la concluzia ca totul pleaca din familie. Involuntar imi zboara mintea la gandul ca am in casa o adolescenta in devenire, careia ma straduiesc sa-i formez cateva deprinderi vestimentare ce ar trebui sa o transforme peste cativa ani intr-o mica diva. Poate e prea mult spus, insa fiecare femeie ar trebui sa aiba niste reguli de bun simt dupa care sa se ghideze atunci cand se imbraca. Iata o lista rapida, cu 10 dintre ele.

Constientizeaza faptul ca eleganta este atemporala! Desigur, e placut sa fii in trend, sa atragi privirile cu o tinuta la moda, insa nu tot ce este in trend iti vine neaparat si bine. Moda atemporala, hainele clasice si elegante pot avea uneori un efect mult mai intens decat o tinuta la moda. Vei fi surprinsa sa vezi ca, desi toata lumea poarta pantaloni skinny, iar pu porti o pereche de panaloni drepti, clasici, vei fi mult mai apreciata din punct de vedere vestimentar. Si asta pentru ca ti se potrivesc mai bine.

Little black dress te salveaza intotdeauna! Si cand spun  intotdeauna vreau sa spun chiar intotdeauna. Oricat de putine haine ai avea in garderoba, o rochita neagra te va scoate din orice incurcatura, fie ca e vorba de un spectacol de teatru, de un interviu de angajare sau de o plimbare romantica prin parc. Totul depinde de modul in care o accesorizezi.

Incearca sa nu fii o victima a modei! Cum iti dai seama ca ai devenit o victima a modei? Simplu  atunci cand esti obsedata sa porti tot ce este in trend, atunci cand te straduiesti din rasputeri sa fii la moda, atunci cand nu reusesti sa-ti pui amprenta personala asupra hainelor pe care le porti, pentru ca le schimbi intr-un ritm alert menit sa tina pasul cu moda.

Poarta culorile care te prind! Desigur, intr-un sezon se poarta movul, in altul verdele, in altul albul. Nu tine cont in totalitate de tenditele cromatice ale modei. Imbraca-te in culori care te prind, care iti scot in evidenta ochii, parul, silueta. Daca tii neaparat sa fii si in ton cu trendurile cromatice adauga pete de culoare garderobei de baza.

Imbraca-te in functie de corpul pe care-l ai! Nimeni nu e perfect. Nu trebuie sa faci din asa-zisele defecte ale corpului tau o sursa de complexe de inferioritate. Incearca sa te imbraci tinand cont de formele tale, de inaltime, de kilogramele in plus sau in minus. Nu te incapatana sa imbraci haine cu croieli care nu se potrivesc staturii sau formelor tale.

Imbraca-te adecvat ocaziei! Intr-un fel te imbraci cand mergi la o serata sofisticata si in alt fel cand mergi pe stadion. E logic, nu? Indiferent ce stil preferi, incearca sa respecti anumite standarde, in functie de circumstante. Iar daca nu stii dinainte la ce fel de eveniment vei merge, alege o tinuta flexibila, care sa poata fi adaptata in mai multe situatii.

Cumpara-ti haine pe masura ta! Tine cont de aceasta regula mai ales atunci cand esti tentata sa cumperi orice, pentru ca sunt reduceri. Nu-ti cumpara haine cu o marime mai mica, facandu-ti iluzii ca vei slabi sau haine mai lungi, sperand ca le vei scurta ulterior. Masurile nu s-au inventat degeaba, asa ca tine cont de ele daca vrie sa arati impecabil.

Imbraca-te adecvat varstei! Nu, nu e vorba de prejudecati, ci pur si simplu de rafinament. Teoretic, oricine e liber sa poarte orice. Practic, unele haine arata excelent pe o persoana foarte tanara si grotesc pe una mai in varsta. Si invers.

Acorda atentia cuvenita detaliilor! De la asortarea culorilor, la alegerea bijuteriilor si a accesoriilor sau a machiajului si a coafurii potrivite, look-ul unei supereve elegante trebuie sa fie sinonim cu armonia care tinde spre perfectiune. Altfel spus, o tinuta reprezinta, de fapt, suma detaliilor care o alcatuiesc.

Fa-ti propriul stil! Poti spune ca te imbraci cu stil abia atunci cand iti definesti propriul stil, ce poate fi recunoscut si de altii. Indiferent ca este vorba despre accesorii, despre culori sau despre preferinta pentru anumite croieli, a-ti gasi amprenta personala pe care sa o pui asupra intregii tale garderobe reprezinta adevaratul simbol al faptului ca esti o supereva pentru care moda nu mai are prea multe secrete.

Va recomandam sa mai cititi si:

Chip frumos
Ciudateniile cosmeticii
Tratament instant pentru ridurile de expresie
"Charcoal eyes" in 4 pasi simplii
Timpul ne face mai frumoase
Cu sau fara sprancene?
 Smoky eyes in 5 minute
Cum ingrijim tenul uscat?specialistul raspunde
6 Mituri despre tenul tau
Micro-dermoabraziunea
Toamna reparam efectele negative ale soarelui
Machiajul  nud
Kate Hudson si machiajul natural al toamnei 2007.
Machiajul semipermanent
Arta machiajului in versiune 2008-2009
Secretul unui ten luminos
Coafurile la moda in vara 2007
Mastile cu argila - tratamente eficiente pentru tenspecialistul raspunde
O dimineata cu vrajitorul Radu Serban
Arata mai tanara cu doar 6 sfaturi
Ridurile tineretii si prevenirea lor
Ce facem impotriva cearcanelor si pungilor la ochi?specialistul raspunde
Cremele pentru conturul ochilor

Frumusetea: sfaturi si trucuri
Folositi-va buzele pentru a arata mereu tinere!
O piele frumoasa in sezonul rece
7 secrete ale frumusetii, sanatatii si longevitatii
Femeile bronzate traiesc mai mult
Cum combinam machiajul si coafura?
Trucuri cosmetice incredibile
Frumsetea de vara  10 sfaturi pentru un ten frumos si sanatos
Machiajul si riscurile de sanatate
La inceput de an, fiti frumoase ca starurile
Rimelul  un ingredient indispensabil pentru un machiaj perfect

✔️ Dacă ți-a plăcut articolul sau ți-a fost de folos, apreciază-l cu un share! Aceste informații le pot fi utile și altor mămici sau tătici. Îți mulțumim anticipat! ❣️

Comentarii vizitatori

Citeste toate comentariile

Ce sentimente ti-a produs acest articol?

Nu exista comentarii la acest articol. Adauga-l tu pe primul!

Scrie un comentariu

Adresa de mail nu se publică (ramâi anonim) dar completarea corectă este necesară pentru aprobarea rapidă a mesajului, și mai ales în cazul în care aștepți răspuns. | Toate câmpurile trebuie completate!

Mesajul tău este o întrebare la care aștepți răspuns?

DA (este întrebare)
NU (nu este întrebare)


Cod:

Ai o întrebare pentru alte mămici?
ÎNTREABĂ AICI la rubrica de întrebări SAU pe FORUMUL DESPRECOPII